vogue-logo

Ik beschouw mezelf niet als een beauty- of fashionchick, maar mode laat me ook weer niet helemaal onberoerd. De wereld van modemagazines, ontwerpers en modellen vind ik tof en ik vind het ook best belangrijk om aandacht te besteden aan hoe ik er zelf uitzie: dat ik iets draag wat comfortabel zit, maar ook past bij wie ik ben en dat het een béétje trendy is – trends doen me niet zoveel, maar ik wil er ook niet meer bijlopen alsof het de jaren negentig nog zijn. Ik vind het bovendien één van de leukste dingen om het internet af te struinen en weg te zwijmelen bij haute couture – en ik kan er echt van genieten om Vogue-reportages te bekijken. Vandaag dus een heerlijk oppervlakkig blogje met mijn tien favoriete Vogue-fotoshoots van celebrities. Sommige foto’s komen uit de Amerikaanse Vogue, anderen uit Vogue Italia of Vogue UK of Teen Vogue of Vogue Diaries, maar het heeft in ieder geval allemaal te maken met Vogue, haha.

Emma Watson

Vogue Emma

Ik hou van Emma: ze is niet alleen in de Potterfilms heel goed, maar ook echt aan bet groeien als actrice en ze is zo lekker nuchter en normaal. De foto’s van haar Vogue-reportage vind ik prachtig: ze vertellen echt een verhaal, een soort van klaagzang van een rijk meisje dat wil ontsnappen aan haar lot maar erin vastzit. Klassiek, romantisch, met een vleugje 1900-romantiek…

Katy Perry

Vogue Katy

Katy Perry is langzaamaan één van mijn favoriete artiesten aan het worden: haar nummers Roar en Part of Me vind ik heerlijk om bij mee te blèren. Nu is deze Vogue-shoot in mijn ogen niet heel bijzonder, maar de kleding staat Katy wel heel goed door de kleuren – ze is met haar zwarte haar en lichte huid echt een klassieke schoonheid en daardoor komt ze op deze foto’s zo mooi naturel over, een beetje Sneeuwwitje-achtig.

Taylor Swift

vogue Taylor

Ik <3 Taylor. Zowel de shoot voor Teen Vogue als die voor de Amerikaanse Vogue vind ik geweldig: de roze gloedfoto’s van TV zijn zo ontzettend romantisch en laten Taylor zien als het mooie, zachtaardige meisje dat ze is en de Vogue-foto’s laten echt haar country queen karakter naar voren komen. Twee kanten die ik ontzettend tof aan haar vind en juist doordat je zo goed ziet wie ze is, vind ik dit supermooi.

Natalie Portman

Vogue Natalie

Natalie vond ik fantastisch in Black Swan en hoewel er niet zoveel diversiteit in de foto’s zit, vind ik ze wel heel treffend. Je ziet haar prinsesserig als ballerina, maar door haar blik en de lichaamshoudingen zie je ook iets van het conflict dat ze in de film heeft met zichzelf. Romantisch en elegant-vrouwelijk, maar ook heel interessant. Je blijft ernaar kijken, dat zou ik in ieder geval wel doen als ik de foto’s op grote afdruk in de Vogue zou tegenkomen.

Adele

Vogue Adele

God, ik vind Adele zo geweldig. Ze is een ontzettend mooie, sterke vrouw die zich echt niets aantrekt van wat men van haar vindt maar juist goed nadenkt over wat ze zelf wil: het is niet voor niets dat we haar sinds de geboorte van haar zoontje maar heel weinig gezien hebben. Haar muziek is enorm powerful en geeft echt een boodschap en ik vind de foto’s ook onwijs mooi. Het heeft iets duisters, maar ook iets wat heel sprookjesachtig is. Een duister sprookje, ik hou ervan.Ze hadden haar alleen wel iets aan mogen trekken met een iets minder diep decolleté, vooral op de uiteindelijke coverfoto…

Kirsten Dunst

Vogue Kirsten

Deze shoot is ongetwijfeld al wat ouder, aangezien je overduidelijk het Marie Antoinette-thema hier ziet. Vind ik helemaal niet erg, want ik hou van Kirsten Dunst doordat ze zo mooi speelde in die film. Hier geeft ze, net als Natalie Portman, ook weer supermooi haar eigen karakter én dat van de film weer: je ziet haar gezicht en haar ogen spreken als dat van het jonge meisje dat ze is en haar lichaamshouding en de setting geeft aan dat ze ook een decadente, enigszins kwistige koningin is. Die twee gaan uiteraard hand in hand en dat zie je heel mooi hier.

Demi Lovato

Vogue Demi

Ik ben geen Disney Channel-type en heb op zich niet heel veel met Demi, maar haar cover van het Frozen-liedje Let it Go is geweldig en in Glee vond ik haar ook heel sympathiek – en daar komt bij dat ik deze shoot gewoon superleuk vind. Lekker girly en girl next door-achtig, mooi zacht en natuurlijk.

Emma Stone

Vogue Emma S

Emma ken ik eigenlijk alleen als Skeeter in The Help, en dat deed ze supergoed. Wat ik van haar zie in de media, heeft er echter wel voor gezorgd dat ik haar om de een of andere reden heel cool vind: ze lijkt zo lekker nuchter en toch heel erg getalenteerd, en dat zie je ook terug in de foto’s: enerzijds mooi vrouwelijk en naturel, anderzijds echt stoer.

Keira Knightley

Vogue Keira

Keira Knightley is wel echt één van mijn favoriete actrices, vooral als het op kostuumdrama’s aankomt. Ze deed het fabuleus in Anna Karenina, en dat was ook weer het thema van de Vogue-shoot. Een beetje abstract door de blauwe achtergrond en de opvallende kleding, maar wel heel mooi en krachtig, zowel in hoe zij naar voren komt als in hoe haar alter ego Anna gepresenteerd wordt.

Kristen Stewart

Vogue Kristen

Jaaa, ik vind Kristen gewoon tof. Ze is als Bella misschien niet perfect, maar ze is het voor mij wel echt geworden door de films heen en ik vind haar karakter gewoon tof. Dat duistere en onzekere geeft haar juist persoonlijkheid en daarom vind ik dat ze ook echt iets uitstraalt op de foto’s. Ze is een schoonheid zoals Vogue Italia ze heeft, alternatief in hoe ze eruitziet (haar ogen) en alternatief in haar houding, want juist door die houding kan ze een foto betekenis geven. Mooi, gewoon mooi.

You may also like...

1 Comment

  1. Wow, Adele!! Schitterende foto’s! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]