Beste Zangers

|| Bron beeld: AvroTros.nl ||

Hoewel ik nooit echt naar programma’s van de publieke omroep keek, heb ik ontdekt dat er toch een hoop leuke exemplaren tussen zitten en dat die programma’s vooral leuk zijn omdat ze iets puurs hebben, iets wat ongedwongen aandoet, iets wat gewoon leuk is zonder allerlei poespas en zonder irritaties van reclameblokken. Beste Zangers heb ik voor de lol geprobeerd toen ik zag dat er een nieuw seizoen uitgezonden zou gaan worden, en ik ben blij dat ik het een kans heb gegeven. Want jongens, wat is het LEUK! Echt waar, gewoon alles is leuk!

De deelnemers

Beste Zangers draait om een groep Nederlandse artiesten die samen met presentator Jan Smit een tijdje in een prachtige villa op Ibiza verblijven en daar elke week een avond met elkaar, maar vooral vóór elkaar optreden: elke week staat er een andere artiest centraal en de anderen zingen dan liedjes uit het repertoire van die artiest, of anderszins kenmerkende nummers. Dit seizoen doen musicalartiest René van Kooten, meidengroep O’G3ne, Jeroen van der Boom, Willeke Alberti, Sharon Doorson en Brownie Dutch mee en dat levert een enorme verscheidenheid aan optredens op! Aan het eind van elke aflevering moet de artiest die centraal staat voor de formaliteit kiezen welk optreden het beste is bevallen. Van oudsher is het zo dat de favoriet het voor de artiest moet kunnen overnemen, maar dat is natuurlijk niet echt logisch.

Waarom ik het zo leuk vind

Inmiddels zijn Sharon, O’G3ne, Willeke, Jeroen en Jan (in een jubileumaflevering) aan de beurt geweest en ik kijk er gewoon elke keer weer naar uit. Meestal wordt van tevoren op Facebook al aangekondigd wie er in het middelpunt gaan staan en dan geniet ik echt met volle teugen van de optredens en alles eromheen. Elke aflevering begint met wat backstageshots en het is zó leuk om te zien hoe ze allemaal met elkaar omgaan: alles is enorm relaxed en gezellig in de groep, er wordt ontzettend veel gelachen en de humor is dan ook geweldig – vooral Jeroen van der Boom zorgt voor hilariteit – en hoewel het allemaal heel verschillende repertoires en verschillende carrières zijn, merk je gewoon dat er een hele leuke sfeer is. Je ziet dat ze het allemaal stuk voor stuk heel bijzonder vinden om daar te zijn, om elkaar toe te zingen en zelf toegezongen te worden, en dat lijkt me ook iets heel speciaals hebben.

Persoonlijkheden

Hoewel er vast wel wat dingen volgens een script zullen gaan, krijg ik tijdens het kijken altijd het idee dat ik zelf ook op die bank zit en dat je ze echt leert kennen. René van Kooten die een superstoere indruk maakt, maar eigenlijk een heel klein hartje heeft… Brownie Dutch met zijn enigszins excentrieke maar o zo leuke persoonlijkheid, Willeke die als een oma en mentor voor iedereen is, Jeroen met zijn humor en relaxte houding, Sharon die lekker nuchter en normaal is en dan die drie meiden, die echt iets fris toevoegen aan de groep. De emoties zijn ook gewoon niet van de lucht en dat bedoel ik dat het zo puur is allemaal.

De muziek

En de optredens zijn super! Ik vind het echt gaaf als ze elkaars nummers coveren en er iets heel nieuws van maken of juist een lied kiezen dat van grote emotionele waarde is. Maar het is ook zo mooi om ze hele nieuwe dingen te zien proberen, en in zo’n kleine en intieme sfeer merk je goed wat een stémmen ze allemaal hebben. Vooral de dames van O’G3ne hebben gewoon iets geniaals, met die ijzersterke stemmen die een heel bijzondere sound overbrengen. Ze stellen zich allemaal op hun eigen manier heel kwetsbaar op en dat maakt het programma zo mooi voor mij. O, en ik denk dat O’G3ne echt wel flink wat nieuwe bekendheid kan krijgen door hieraan mee te doen, want ze zijn zo getalenteerd, maar moeten echt nog een beetje ontdekt worden door het grote publiek.

Kijk jij graag naar Beste Zangers?

You may also like...

3 Comments

  1. Ik kijk niet naar het programma, maar ik heb wel de optredens van O’G3NE gezien! Robert vindt ze niks, maar ik kan er echt wel naar luisteren!
    Anouk onlangs geplaatst…Kleuren kiezen met Flexa visualizer appMy Profile

  2. Ja, ik volg dit al vanaf het begin! Het eerste seizoen (volgens mij) met Nick en Simon was ook heel erg mooi. Wat ik daarnaast bijzonder vond is dat ik Jan Dulles van de 3Js sprak na het seizoen waar hij aan meedeed. Hij deed toen ‘Hart van mijn gevoel’ van de Kast en dat raakte op een of andere manier iedereen ontzettend. Het was zo mooi om hem daarover te horen vertellen! Beste zangers unplugged was trouwens ook top! Ik ben nog naar 2 van de opnames geweest. 🙂

    1. Die unplugged-versie ga ik opzoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]