Reizen

To see the world | Reizen die ik graag zou willen maken

Ik prijs mezelf gelukkig dat ik al heel wat mooie kampeervakanties en stedentrips heb mogen maken in mijn (bijna-)vierentwintig jaar op deze aardbol. Ik ben op vakantie geweest naar Italië, Spanje, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Zweden, Zwitserland, New York, Engeland, Luxemburg… en naar sommige landen ook nog eens meerdere keren. Aan al die reizen heb ik dan ook geweldige herinneringen, maar mettertijd ben ik steeds meer een meisje van de wereld geworden en inmiddels is mijn liefde voor reizen oneindig groot. Ik heb dan ook best een wensenlijstje van reizen die ik, in de pak ‘m beet zestig à zeventig jaar die ik nog hoop te leven, nog zou willen maken!

Op verkenning door Frankrijk

Vorig jaar heb ik in de zomer een geweldige roadtrip door Frankrijk gemaakt: we bezochten onder andere Bordeaux, Mont Saint-Michel, Carnac en Conques en het was allemaal even prachtig. Maar er is nog een heel scala aan andere mooie plekken in Frankrijk die ik heel graag zou willen zien en ontdekken. Steden als Lyon, Montpellier en Toulouse, maar ook de kustplaatsen lijken me geweldig. Doen alsof we over de rode loper van het filmfestival lopen in Cannes, mensen kijken in Nice en Marseille, het koninklijk paleis bewonderen in Monaco… en ja, ik heb ook de stiekeme droom van de lavendelvelden in de Provence. Ook Parijs en Lille blijf ik geweldig vinden. Frankrijk is gewoon als geheel geweldig.

Geschiedenis ontdekken in Noord-Italië

Van Italië heb ik in de afgelopen jaren al best wat gezien: van kamperen in de streken Umbrië en Toscane tot struinen door Rome, Milaan, Venetië, Verona en Bologna. Maar het noorden is een gebied waar we nog niet zo vaak zijn geweest, terwijl dar juist heel veel mooie en vooral historische steden liggen. Ik weet nog dat ik in de brugklas in mijn geschiedenisboek las dat Genua de oudste Europese handelsstad is en ik heb al van zoveel mensen over Turijn gehoord dat dat me inmiddels ook een geweldige stad lijkt. Maar ook het kleurrijke Cinque Terre-kustgebied en steden als Alba, Ventimiglia en Rapallo lijken me super.

Roadtrippen door de VS

O man, ik zou zo graag nog eens naar New York willen, maar dan wel als startpunt voor een roadtrip door de VS. Er zijn zoveel plekken daar die ik graag zou willen zien: Washington D.C. met het Capitool, romantisch Boston, het Seattle van Grey’s Anatomy, San Francisco met de iconische brug en de setting van Full House en Charmed, shoppen en een Hollywood-tour doen in Los Angeles, de talloze adembenemende natuurgebieden… oh ja, en Disney World. En het Harry Potter-pretpark. Heb ik al gezegd hoe geweldig dit me lijkt?

Griekenland

Yep, stiekem ben ik ook besmet met het Griekenland-virus. Elk jaar hoor ik weer van heel veel mensen dat ze erheen gaan op vakantie, en als ik dan de foto’s voorbij zie komen lijkt het me ook steeds een geweldige bestemming. Heerlijk eten, schattige en kleurrijke dorpjes, mooi wandelen, prachtige uitzichten, perfect weer… en ja, die plekken als Athene en Rhodos en Kreta beginnen me ook wel steeds meer aan te trekken.

Portugal

Ik denk dat Portugal allang een keer bovenaan ons bestemmingenlijstje had gestaan, was het niet dat het er erg slecht geregeld schijnt te zijn voor gehandicapten: nauwelijks voorzieningen en amper toegankelijke gebouwen. Dat is natuurlijk wel een flinke domper, want het lijkt me een enorm mooi land met geweldige steden en vooral heel mooie historische plekken en kastelen. Maar de gok wagen en er vervolgens achter komen dat we vrijwel niets kunnen bezichtigen… dat lijkt me ook weer niets. Misschien ooit? Als ze een beetje wakker zijn geworden daar wat inclusie betreft?

Roadtrippen door Groot-Brittannië

Bij Engeland, Wales, Ierland en Schotland heb ik hetzelfde gevoel als bij de Verenigde Staten: er zijn zo ongelooflijk veel mooie dorpen en steden daar, en dan heb ik het nog niet eens gehad over de schat aan historische kastelen. Hoewel mijn liefde voor geschiedenis – met name van koningshuizen – de laatste jaren wat is afgezakt, gaat mijn hart nog wel steeds sneller kloppen bij de gedachte aan een bezoek aan een Tudor-kasteel. Maar ook het Downton Abbey-landgoed, de geboortehuizen van Jane Austen en Charles Dickens en Shakespeare en Roald Dahl en de zusjes Brontë, de Harry Potter-tour… dit staat ook echt heel hoog op mijn lijstje. Lijkt me zo prachtig!

Hongarije

Sinds ik naar Tsjechië ben geweest en me heb vergaapt aan de pracht en praal van Praag, staat Hongarije – en dan vooral de hoofdstad Boedapest – ook enorm hoog op mijn wensenlijst. Want mensenlief, wat is dit een prachtige stad als je Google Afbeeldingen mag geloven: zo rijk aan geschiedenis en zo’n geweldige bouwstijl… ik kan alleen maar aannemen dat de rest van het land ook zo onwijs mooi is.

Op avontuur in Scandinavië

De Scandinavische landen voelen voor mij een beetje als een mythische bestemming. Ik vind het heel fascinerend om te beseffen dat die landen het enorm goed doen op het gebied van geluk en onderwijs… ik maak me echt niet de illusie dat ik het geheim daarvan kan achterhalen door er naartoe op vakantie te gaan, maar het lijkt me wel een heel mooie reis. Prachtige natuurgebieden, het noorderlicht, de steden… ik denk dat dat best bijzonder kan worden.

De Waddeneilanden

Op vakantie gaan in eigen land hoeft van mij nooit zo heel erg, maar ik vind het toch vaak wel leuk om stukjes van Nederland te ontdekken die ik nog niet kende. Daarom zou ik ook heel graag eens een keertje een Waddeneilanden-weekje doen: ik weet dat je ze niet allemaal kunt bezoeken, maar het sfeertje proeven van het eilandleven lijkt me wel heel leuk. Voor eventjes, want ik ben verder toch echt wel een stadsmeisje dus ik zou daar zeker niet hoeven wonen.

Buurten bij België

Over dicht bij huis blijven gesproken: ik hoef echt niet altijd per se heel ver weg om een mooi gebied te verkennen! Ook in België zijn veel prachtige dorpen en steden te vinden waar ik nog nooit ben geweest – of alleen maar toen ik heel klein was, waar ik me dus niets meer van herinner. Brussel vind ik altijd mooi, net als Antwerpen, maar ook plekken als Gent, Luik en Brugge zijn toffe bestemmingen. Een roadtrip door België zou ik dus best zien zitten, zeker omdat ver rijden dan niet hoeft.

Sprookjesachtig Duitsland

En tot slot, niet te vergeten: Duitsland. Op de één of andere manier vergeet ik dat land heel vaak als ik een travelwishlist maak, maar het is juist een land vol prachtige sprookjeskastelen – letterlijk, aangezien veel van de sprookjescultuur zijn oorsprong vindt in Duitsland: de gebroeders Grimm waren immers Duits – en pittoreske dopjes. Berlijn heb ik al eens bezocht en vind ik erg mooi, maar het is vooral het historische en sprookjesachtige Duitsland dat me enorm aanspreekt en waar ik graag eens doorheen zou trekken. Er bestaat zoiets als een sprookjesroute, dus dat leent zich volgens mij ook uitstekend voor een roadtrip!

Welke reizen zou jij graag nog eens willen maken?

You may also like...

2 Comments

  1. Je zal je op reis gebied zeker wel vermaken de komende jaren! Zelf heb ik ook nog wel heel wat dingen die ik zou willen zien. Wij gingen vroeger nooit naar het buitenland, dus nog genoeg te ontdekken voor mij!
    Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Even bijkletsen #10 | Alweer een maand voorbijMy Profile

    1. Toen ik klein was, bleven wij ook veelal in Nederland omdat dat met mijn gezondheid niet anders kon. Nu het al zo’n 10-15 jaar goed genoeg gaat, geniet ik er ook enorm van dat het wel kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]