Als absolute diehard-Twilightfan keek ik ontzettend uit naar deze allerlaatste film in de Twilight Saga: het tweede deel van de verfilming van het vierde boek, Breaking Dawn (in het Nederlands Morgenrood). Deel 1 was voor mij, na Eclipse, het beste deel van de Twilight Saga-films en dus ging ik ook met vrij hoge verwachtingen naar Part 2: ook wel een beetje weemoedig, want het is toch de allerlaatste film, the end of an era… In deze laatste film zien we hoe de oogverblindend mooi geworden vampier Bella zich aanpast aan haar nieuwe leven, een band opbouwt met haar in part 1 geboren dochter Renesme én haar moet beschermen tegen de toorn van de argwanende Volturi. Is het een film die alle voorgaande films verpest of een waardig einde aan de saga?

De film begint precies waar Part 2 eindigde: wanneer Bella wakker wordt uit haar slaap na de transformatie van mens in vampier. Alles is nieuw, sterker, mooier, interessanter. En dat wordt alleen nog maar heviger wanneer ze zich voor het eerst gaat voeden en de wereld om haar heen ineens volledig tot leven komt. Na de kennismaking met haar dochter (Mackenzie Foy), die onmiddellijk het hart van deze kijker steelt met haar ogen die sprekend op die van Bella lijken, en haar beeldschone gezichtje. Bella moet zich zien aan te passen aan het leven als vampier én een manier vinden om in contact te blijven met haar menselijke vader Charlie, die duidelijk merkt dat zijn dochter veranderd is maar zich aan zijn voornemen houdt om geen vragen te stellen. Nu alle obstakels overwonnen zijn, lijkt Bella samen met Edward en haar dochter te kunnen gaan genieten van het eeuwige leven, maar Renesme groeit ontzettend snel en dat komt de Volturi ter ore, die denken dat ze een Onsterfelijk Kind is – en dat is een misdaad in de vampierwereld. Bella’s ongelofelijk sterke moedergevoelens zorgen ervoor dat ze alles, maar dan ook alles, wil doen om haar dochter te beschermen…

Image

Dit is absoluut mijn favoriete film van de vijf geworden. Niet alleen is het een perfecte opvolger van part 1, ook is het acteerwerk flink verbeterd en geloofwaardiger geworden. De karakters lijken helemaal in hun element te komen en daarnaast is de film ook gewoon ontzettend mooi gemaakt: beginnend met prachtige landschapshots in de kleur van de dageraad en perfect gefilmd vanuit Bella’s oogpunt als nieuwe vampier. De film blijft redelijk trouw aan het boek, maar er zitten ook stukjes in die de kijkers geheel onbekend voor zullen komen en die dus iets leuks toevoegen aan het verhaal, waardoor het meer karakter krijgt. Het gaat vrij snel en ook degenen die de boeken hebben gelezen, moeten wel hun hoofd erbij houden om het te kunnen volgen. Het verhaal is mooi uitgewerkt, de acteurs leveren goed werk en de plottwist waar iedereen het over heeft op het einde, is bloedstollend spannend – ik verraad er verder niets over, maar de echte Twilightfan zal totaal gechoqueerd in zijn stoel zitten. Pas op voor stikkingsgevaar wanneer er popcorn in het spel is, je zou wel eens zo kunnen schrikken dat die in het verkeerde keelgat schiet.Een ontzettend mooie film en een prachtig einde van de saga, ik kan nu al niet wachten om hem nog eens te zien! Grappig, dramatisch, mooi gemaakt, hartverscheurend en superspannend, alles tegelijk. Gaat dat zien!

You may also like...

1 Comment

  1. Ik vond het ook een erg goede afsluiting van de filmserie. Ik vond vooral de nieuwe personages die in dit deel werden geïntroduceerd erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]