Ik hoop dat jullie allemaal een heel fijne kerst hebben gehad! De afgelopen twee dagen waren voor mij heerlijk: eerste kerstdag ouderwets scrabbelen, het Kerstfeest op de Dam kijken, een heerlijk diner bereiden en de kerstfilm van Belle & het Beest kijken, tweede kerstdag bestond uit veel hak- en snijwerk voor het tweede kerstdiner en cadeautjes uitpakken met familie. Heel erg gezellig dus, maar nu is het the day after. Niet alleen betekent dat een sentimenteel gevoel omdat het pas over 363 dagen weer kerst is, ook ben ik nu compleet uitgeput en zit/lig ik erbij zoals de aanbiddelijke kat hierboven.

Nu is het zo dat ik sowieso niet zoveel drukte kan hebben omdat ik heel snel moe ben, maar de kerstdrukte heeft eigenlijk een grotere impact op me gehad dan ik zelf doorhad. Nu ben ik namelijk ontzettend moe, heb ik overal spierpijn plus hoofdpijn en buikpijn. Dat laatste is overigens veroorzaakt door het vele eten dat mijn arme darmen te verduren hebben gekregen: twee keer een kerstontbijt én twee keer een overvloedig kerstdiner. Allemaal superlekker, maar nu moet ik daarvoor boeten, zoals altijd gebeurt als ik tegen beter weten in veel eet. En tja, ongeveer twee uur lang cadeautjes uitpakken (mijn buit: een superleuk gedicht en twee dvd’s, namelijk War Horse en het eerste seizoen van Call the Midwife, papa was mijn sinterklaas) is enorm leuk en gezellig, maar ook een aanslag op mijn voorraad lepels.

Dus ja. Vandaag heb ik officieel verklaard tot bed-dag. Ik ga de hele dag niets anders doen dan thee drinken, lezen, misschien wat schrijven en films kijken. Lang leve de Notebook-laptop waarmee ik heerlijk in bed kan werken en lang leve het feit dat derde kerstdag ook nog een beetje kerst is en dus uitermate geschikt voor Love Actually. En nu ga ik naar bed.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]