2c0343f7

Bron

Ik weet nooit zo goed wat het is, maar die laatste dagen van het jaar vind ik altijd een beetje deprimerend. Het heeft iets spookachtigs, een beetje naargeestig zelfs, dat je er zo mee wordt geconfronteerd dat er een jaar voorbij is en dus ook weer een deel van je leven. Dat de tijd eigenlijk best wel snel gaat. Vorig jaar rond deze tijd zat ik ook al in een kwakkelende periode en op dat gebied is er eigenlijk niet zoveel veranderd, want het gaat nog steeds niet super. Maar om te voor komen dat 2014 voorbij zou glijden als een jaar dat niet echt herinneringen achterlaat, ben ik in mijn blog- en social media-archief gedoken en heb ik eens even op een rijtje gezet wat 2014 mij allemaal heeft gebracht!

♥ Ik begon 2014 met de Happy Challenge – jeetje, die was ik alweer helemaal vergeten! Dat was een onwijs leuk project, waar ik eigenlijk best wel veel van heb geleerd over mezelf en mijn eigen geluk. Bijvoorbeeld dat het mijn droom was om echt in het onderwijs te gaan werken, daar kwam ik toen achter. Ik kreeg er ook een hele hoop toffe reacties op, echt superleuk!

♥ Ik zat nog middenin het eerste jaar van mijn studie toen 2014 begon, lijkt ook alweer een eeuwigheid geleden. En ik blogde ook best wel veel: vooral Writing Wednesdays, Top 10 Thursdays en opiniestukken. En ik was heel veel aan het studeren, want het ging heel goed en ik genoot er echt met volle teugen van (nog steeds natuurlijk, haha).

♥ Ik besloot in januari ook dat ik heel graag iets terug wilde doen en dat ik dus mijn haar zou gaan laten groeien om het vervolgens af te knippen voor Stichting Haarwensen, die pruiken maken voor kinderen die door een ziekte of afwijking (dus niet per se kanker) geen haar meer hebben. Dat is nog niet gebeurd omdat het nog een flink stuk moest groeien, maar in 2015 ga ik dat zeker weten doen!

♥ Toen de Happy Challenge eenmaal was afgelopen, ging ik verder met de Change the World-challenge. Deze heb ik niet helemaal afgemaakt omdat ik er op zeker moment niet zoveel meer mee kon, maar het was wel erg leuk om op deze manier wat meer stil te staan bij simpele manieren om de wereld te veranderen en dat probeer ik nu nog steeds te doen.

♥ In april stond ik in de krant! In de Ik Leef!-rubriek van het zaterdagkatern van de Telegraaf werd ik geïnterviewd, over gelukkig zijn ondanks alles. Dat gaf best wel een kick haha. Rond die tijd begon ik ook met mijn twee nieuwe sites, Happiness in the Making voor jongeren die zichzelf gelukkig willen maken en De Jonge Bibliofiel voor scholieren die inspiratie zoeken voor hun leeslijst. Beide sites bestaan nog, maar ik doe er op het moment niet zoveel mee omdat ik een beetje onderschat had hoeveel energie het zou vreten, haha. Met Happiness in the Making ga ik wel binnenkort verder! In deze periode ging het wel heel goed: ik voelde me toen best wel fit en kwam tot de conclusie dat ik eigenlijk gewoon chronisch gelukkig was. Klopt nog steeds!

♥ Kort daarna kwam ik erachter dat het toch eigenlijk allemaal best zwaar was. Het begon wat minder goed te gaan en daar kwamen veel persoonlijke blogs uit over mijn studie. O, en ik werd 20, dat was ook leuk hihi.

♥ In augustus ging ik met mijn ouders op vakantie naar Tsjechië en Duitsland: enorm van genoten!

♥ En in het najaar ging het langzamerhand minder goed en stortte ik in, waardoor het allemaal een beetje herzien moest worden qua programma. Maar: ik begon wel met mijn stage en dat was denk ik gewoon het hoogtepunt van het jaar, want daar geniet ik nog steeds zo ontzettend van en dankzij die stage weet ik nu dat mijn hart écht in het onderwijs ligt en dat ik het voor de klas staan echt aankan!  Ik maakte in deze periode ook de bijzondere overstap van het Sophia Kinderziekenhuis naar het Erasmus Medisch Centrum (Dijkzigt) en dus naar ”volwassen” artsen: allemaal nog best wel spannend en zeker een mijlpaal, helemaal omdat het nog niet zo super gaat.

En tot slot, een lijstje van mijn favoriete boeken & films van het afgelopen jaar!

Films:

 • Frozen
 • Maleficent
 • Divergent
 • The Fault in Our Stars
 • Grace of Monaco
 • The Butler
 • The Hunger Games: Mockingjay Part 1
 • en nog een aantal anderen die ik waarschijnlijk vergeten ben, haha.

Boeken:

 • Wat als… – Danielle Bakhuis
 • Marina – Carlos Ruiz Zafon
 • Ruby Rood – Linzi Glass
 • Anna and the French Kiss – Stephanie Perkins
 • Hoe duur was de suiker? – Cynthia McLeod
 • Stern – Thomas Heerma van Voss
 • Süskind – Alex van Gaalen
 • Landgoed Longbourn – Jo Baker
 • LEEF! – Laura Maaskant
 • Hermelijn – Linda van Mieghem
 • Het huis aan de Gouden Bocht – Jessie Burton
 • The Elite – Kiera Cass
 • The One – Kiera Cass
 • If I Stay – Gayle Foreman
 • Marie Antoinette, Serial Killer – Katie Alender
 • We were liars – E. Lockhart
 • De dyslectische hartenclub – Hanneke Hendrix
 • Septemberlichten – Carlos Ruiz Zafon
 • Cinder – Marissa Meyer

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]