Omdat ik op de een of andere vage manier meer ben gaan lezen sinds ik bijhou wat ik lees en ik meer digitaal lees, leek het me ook leuk om meer met het leesthema te doen op mijn blog. Vanaf nu ga ik dus aan het begin van elke nieuwe maand een terugblik geven op wat ik in de vorige maand gelezen heb. Zo kan ik jullie deelgenoot maken van alles wat ik lees zonder alles te recenseren en is het ook voor mijzelf duidelijk hoeveel vooruitgang ik boek met mijn reading challenge van dit jaar: 50 boeken!

Welke boeken heb ik gelezen in januari?

1. Een goede raad – J.K. Rowling. Aanvankelijk leek dit boek me helemaal niks omdat het me veel te serieus en te psychologisch voorkwam, maar ik bleef toch wel benieuwd naar het verhaal en ik wilde wel eens weten hoe Rowling nou schrijft voor een volwassen publiek en zonder magie. Ik zal nog niet teveel zeggen, want er komt nog een uitgebreide recensie – maar ik was ontzettend verrast en werd meteen vanaf de eerste bladzijde meegesleept, ik vind het echt een briljant boek!

2. De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs. Dit was een boek dat me, in tegenstelling tot het vorige, we’l meteen aansprak. Ik vermoedde dat het een beetje over magie en mysterie ging, over een dramatische familietragedie en een noodlottige twist van het leven. Ik kreeg absoluut gelijk, maar dit boek kostte me wel aardig wat moeite om in te komen, omdat het in het begin nogal vergezocht leek en ik door de bizarre zwartwit-foto’s heel vreemde ideeën kreeg. Maar ook dit boek heeft me ontzettend verrast en ook hiervan ben ik erg onder de indruk!

3. Gevangene van Versailles – Golden Parsons. Dit is het tweede deel in de trilogie over een Frans gezin van hugenoten in de tijd van koning Louis XIV (de Zonnekoning). Een erg mooi boek – ik vond het eerste deel geloof ik mooier, maar deze was ook erg goed en heel sfeerrijk.

4. Beloften van Vrijheid – Golden Parsons. En dit is – zoals wel te raden valt – het derde deel in de trilogie. Hierover was ik echter wel erg teleurgesteld: de verhaallijn in dit boek is erg oppervlakkig, met zeer platte personages waar ik me behoorlijk aan ergerde. Nogal een erg zoete anticlimax na de twee voorgaande delen die wel mooi waren!

5. De erfenis van de zussen – Katherine Webb. Dit boek kocht ik omdat het in de aanbieding was op Bol.com, volgens mij betaalde ik er maar iets van vijf euro voor – en dan mag het ook best tegenvallen vind ik, haha. Maar dat deed het niet! Dit is echt een heel mooi boek, met een plot die misschien niet heel erg origineel maar wel erg mooi uitgewerkt is. Er wordt geswitcht tusen heden en verleden, wat het verhaal diepte geeft: de personages zijn erg divers en interessant en het verhaal is gevuld met huiveringwekkende tragedies en conflicten. Een erg goed boek!

Welke boeken hebben jullie gelezen in januari?

You may also like...

2 Comments

  1. Leuke boeken heb je gelezen de afgelopen maand 🙂

  2. Je hebt best veel boeken gelezen! Ik heb in de maand januari helemaal geen boek gelezen realiseer ik me nu…Binnenkort maar weer een boekje pakken (:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]