Titel: Teardrop
Auteur: Lauren Kate
Genre: young adult
Uitgeverij: Van Goor
Jaar: 2013
Aantal pagina’s: 320
Kopen: Hier!

Waardering: WaarderingWaarderingWaarderingWaardering

Samenvatting

Eureka is zeventien en weet al sinds ze een klein meisje was dat ze absoluut nooit mag huilen. Nu, vier maanden na de dood van haar moeder, doet ze haar uiterste best om haar leven weer op te pakken, maar dat is een bijna onmogelijke opgave. Vooral wanneer er vreemde dingen beginnen te gebeuren na een aanvaring met een mysterieuze jongen en Eureka een nog mysterieuzere erfenis van haar moeder ontvangt, raakt ze in de war. Waarom mocht ze nooit huilen? Wat is er met haar beste vriend Brooks aan de hand, die na een bijna-doodervaring het ene moment superlief doet en zich vlak daarna ineens als een idioot gedraagt? Wat is de betekenis van het Boek van de Liefde dat Eureka’s moeder haar heeft nagelaten, en van de bijbehorende dondersteen? En was haar moeders dood eigenlijk wel een echt ongeluk?

Beoordeling

Ik heb lang getwijfeld of ik dit boek wel wilde lezen, want ik ben met de Fallen-reeks afgehaakt na deel één. Maar het verhaal en de boektrailer – en vooruit, ik geef het toe: ook de cover – hebben me uiteindelijk over de brug getrokken en daar heb ik geen spijt van. Teardrop is een mooi boek, maar wel een typische young adult en dat heeft me eigenlijk doen beseffen dat ik dit genre niet zo super meer vind, dat ik liever de volwassen romans lees. Dit heeft verder niets te maken met de kwaliteit van het boek, want het is goed geschreven en Lauren Kate verdient veel punten voor de originaliteit van de plot. Het verhaal is heel mooi en dat geldt ook voor de wereld die geschapen wordt, de intensiteit van de personages en de geloofwaardigheid van de dialogen en de gebeurtenissen. Het verhaal overtuigt, maar het is jammer dat het wel behoorlijk voorspelbaar is en dat de emotionele kant van de plotontwikkelingen niet echt raakt. Het is een sterk boek, maar niet sterk genoeg om me in de verleiding te brengen ook de rest te gaan lezen.

You may also like...

6 Comments

  1. DIt lijkt me echt wel een super gaaf boek! Hij staat al op mijn to read lijstje ^^

  2. Ik heb het boek toevallig gisteren uitgelezen. Ik vond het inderdaad ook een goed, origineel verhaal. Ik vond het in het begin echter heel lang duren voordat het boek me echt trok, voordat ik echt in het verhaal zat. Aan het eind vond ik het wel echt heel goed. Ik ben wel benieuwd naar deel twee, vooral vanwege Brooks denk ik, hihi.

  3. Ik haakte ook af na het eerste deel van Fallen, maar kon de kans om een internationale auteur te ontmoeten niet aan me voorbij laten gaan en dus ben ik naar het YA event geweest van uitgeverij van Goor. Daar heb ik Teardrop gekocht en laten signeren door Lauren Kate.
    Ik ben blij dat ik dat heb gedaan want ik vond Teardrop een erg bijzonder verhaal.

  4. Ik vond de Fallen reeks heel tof en ik denk dat ik dit boek ook heel nice vind ^^

  5. Klinkt niet echt als een trekker.

  6. Ik vond dit een heel erg leuk boek, ondanks dat het een typische YA is. Het thema wat Lauren heeft aangegrepen is wel verfrissend tegenover het bestaande aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]