I love sleep tag

Tijd voor weer een nieuwe tag! De leukste zijn de vragenlijsten die gedetailleerd op een specifiek iets ingaan, zoals deze tag over slapen. Ik vond ‘m op de blog van Dagmar en vulde hem maar wat graag voor jullie in!

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Naar bed gaan is bij mij iets anders dan gaan slapen, haha. Ik ga namelijk vaak al vrij vroeg op de avond mijn bed in, zo tussen zeven en acht uur (of dat probeer ik tenminste, het wordt ook nog wel eens negen uur). Dan kleed ik me om en ga ik lekker lezen of een film of serie kijken. Rond tien uur doe ik dan de rest van het avondritueel en dan probeer ik tussen elf en twaalf daadwerkelijk te slapen.

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapengaan?

Voor het naar bed gaan heb ik niet echt een ritueel, dan is het vooral een kwestie van mijn bureau even opruimen, soms alvast een takenlijstje maken voor de volgende dag en me omkleden en in bed kruipen. Dan check ik even wat apps en vervolgens zet ik de tv aan of pak ik een (digitaal) boek. Een paar uur later ga ik dan nog naar het toilet, neem ik mijn medicijnen, doe mijn nachtbeugel in en mijn gehoorapparaat uit. Dan speel ik nog een paar spelletjes of lees een paar hoofdstukken, soms schrijf ik even een beetje van me af of noteer ik een paar ideeën voor de volgende dag.

Wat doe je als je niet kunt slapen?

Mijn iPad pakken. Meestal speel ik een spelletje of schrijf ik datgene op waardoor ik niet kan slapen: een geniaal idee voor een artikel, iets wat ik moet/wil doen of een belangrijk inzicht. Lukt het daarna nog niet, dan ga ik soms gewoon even rechtop zitten, zonder het licht aan te doen of iets anders, gewoon even zitten tot ik te moe word om mijn hoofd omhoog te houden – en dan slaap ik meestal zodra ik het kussen raak, haha. Wat ook nog wel eens wil helpen, is mijn hoofdeinde hoger doen dan ik het normaal heb.

Wat is je favoriete slaaphouding?

Op mijn zij! Kan ik me lekker opkrullen in de dekens.

Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?

Deze vraag beantwoordde ik volgens mij vorige week ook al, haha. Sowieso als iemand me nodig heeft natuurlijk, maar ik vind het ook leuk om wakker gemaakt te worden voor leuk nieuws of een uitstapje of een cadeau. Ik weet nog dat ik op onze allereerste dag in New York ’s ochtends wakker werd van mijn vader die net gebeld was met de examenuitslag, namelijk dat ik drie negens had voor Engels, Frans en Nederlands. Nou, dan kan je geluk niet op…

Wat ligt er in jouw bed?

Eigenlijk niet zoveel. Beddengoed, meestal mijn iPad en mijn knuffel Haas (die ik soms ook Moortje noem) en met wie ik een haat/liefdeverhouding heb: de ene keer kan ik niet slapen zonder hem in mijn armen, de andere keer ligt-ie aan het andere eind van de kamer als ik wakker word, haha.

Hoe laat gaat ’s ochtends jouw wekker?

Ik heb geen wekker, want die kan ik natuurlijk niet horen, dus mijn moeder moet me wakker maken. Meestal is dat zo rond tien uur, tenzij ik eerder weg moet. Op zaterdag ga ik bijvoorbeeld naar de manege, dan word ik tussen kwart over acht en half negen wakker om rond negen uur in de auto te kunnen zitten. Moet ik vroeg op school zijn, dan word ik om zeven uur wakker en als ik halverwege de ochtend moet beginnen met college ontwaak ik ook zo tussen half negen en negen uur.

Snoozen of direct opstaan?

Snoozen, heerlijk! Het kan niet altijd, als ik weg moet is het meestal wel echt gewoon meteen opstaan. Maar als ik vrij heb, vind ik het heerlijk om nog even een halfuurtje of zelfs drie kwartier te blijven liggen. Me uitrekken, langzaam wakker worden, nagaan hoe ik me voel en wat ik vandaag allemaal wil gaan doen… zo fijn! Overigens doe ik het ook wel een beetje als ik vroeg weg moet hoor, dan maakt mijn moeder me vijf minuten vóór ik echt moet opstaan wakker zodat ik even kan bijkomen.

Slaap je uit in het weekend?

Nou ja, op zaterdag dus niet. Mijn weekend is eigenlijk meer doordeweeks, als ik niet weg hoef en dus zelf mijn dag kan inrichten. Dan slaap ik zeker weten uit: ik kan makkelijk tot elf uur, half twaalf blijven slapen als je me niet wakker maakt. Ik durf meestal niet tegen mijn moeder te zeggen dat ze me maar moet laten liggen tot ik zelf wakker word, bang dat het dan ineens al na twaalven is haha. Dan ben je meteen je hele dag kwijt. Soms is dat niet erg, maar als ik van alles wil doen voor school of mijn blog vind ik elf uur toch wel het maximum.

Wat is jouw grootste droom?

Eerlijk? Heel simpel: dat ik kan blijven doen wat me gelukkig maakt en daar gelukkig van kan blijven worden, net zo gelukkig als ik nu ben.

Ben jij een snoozer of meer iemand die meteen fluitend uit bed springt?

You may also like...

7 Comments

 1. Ik spring liever meteen uit bed. 🙂 Anders word ik echt heel duf en dan heb ik sneller hoofdpijn.
  Emmy onlangs geplaatst…WIN | Percy Jackson en de andere heldenMy Profile

 2. Ik wordt meteen wakker, lees een paar blogs en spring uit bed. Van snoozen wordt ik heel erg slaperig de hele dag.
  tiffany onlangs geplaatst…Lunch wrap: Quesadilla met brieMy Profile

 3. De laatste weken, omdat ik vakantie heb ben ik meer aan het snoozen. Even bijkomen van alles. Werkdagen stap ik gelijk uit bed om 6.00 en ben dan ook wel een ochtend mens. Maandag begin ik weer, ik denk dat ik dan wel weg veel moeite ga hebben met opstaan haha.
  Sas onlangs geplaatst…Lijstje van vijfMy Profile

 4. leuk om te lezen hoe sommige mensen zo hun eigen avond rituelen hebben.

 5. Wat een leuke tag! Krijg spontaan zin om me te verbergen onder de dekens!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Mini Feest EmmertjesMy Profile

 6. Wat leuk om eens te lezen! Ik zou ook eens een keer een avondje wat eerder naar bed moeten gaan om te lezen, volgens mij sluit je de dag zo heel fijn af.
  Linda onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn werkplekMy Profile

 7. Wat een leuke tag! Echt een tag die heel goed bij mij past, ik ben gek op slapen, hihi.
  Evelien onlangs geplaatst…Shoplog Italië – Oysho, Sephora, WyconMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]