Boekrecensies en leeslifestyle

Tag | Eén boek, één auteur, één serie, één genre en één uitgever voor de rest van mijn leven?!

Ik weet echt absoluut niet meer hoe ik op het idee kwam voor deze tag, en ik weet ook niet of er niet al zoiets bestaat: met de grote hoeveelheid boekentags die er in omloop is, zou het me niets verbazen als dat wel zo was. Maar één van die leuke hypothetisch-filosofische vragen vind ik altijd ‘’wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland’’ of ‘’wat als je de rest van je leven nog maar één *ding mocht doen*’’ waarbij ‘’ding’’ staat voor boek/film/serie enzovoorts. Interessant, toch? Want stel nou dat ik de rest van mijn leven nog maar één boek of één auteur of één serie of één genre of één uitgever mocht lezen. Dat ik dus echt zou móeten kiezen. Ja. Dat wordt leuk.

Eén boek voor de rest van mijn leven

O man. Waar ben ik in godsnaam aan begonnen? Oké. Ik wil nu heel veel kanshebbers gaan noemen waar ik tussen zou kunnen twijfelen (iets met Een weeffout in onze sterren, De Selectie, Voor jou en Duizend stukjes van jou) maar ik ga gewoon voor het boek dat als allereerste, nog vóór de andere titels, bij me opkwam: 9 november van Colleen Hoover. Dat is een boek dat ik echt duizend keer voor de eerste keer zou willen lezen, omdat het zó goed in elkaar zit qua plot, omdat de personages zo mooi en sterk zijn, omdat er zoveel heerlijke scènes en briljante twists en onwijs diepe thema’s in zitten. Ik denk dat het een boek is waar ik nooit genoeg van zou kunnen krijgen.

Eén auteur voor de rest van mijn leven

Dit is moeilijker, want er zijn niet zo heel veel auteurs van wie ik echt álle boeken gelezen heb en of ik dan de rest van mijn leven alleen maar díe zou willen lezen… hm. Jojo Moyes en Gayle Forman vallen bijvoorbeeld af, omdat ik niet ál hun boeken even geweldig vind. Ik hoop trouwens wel dat deze vraag betekent dat de auteur die ik kies, me ook steeds voorziet van nieuw tof leesvoer dat zo goed is als mijn favoriete boek van die auteur. Ik denk dat ik dan… oef, dit is moeilijk. Maar ik denk dat ik dan voor Sarah Crossan ga. Ik heb nog maar twee boeken van haar gelezen, maar ze is zó goed en ook haar boeken zou ik wel duizend keer willen lezen zonder genoeg te krijgen van haar prachtige woorden, zowel in als tussen de regels door.

Eén serie voor de rest van mijn leven

Hier hoef ik niet lang over na te denken: De Selectie van Kiera Cass, inclusief alle novelles en de twee delen over prinses Eadlyn. Ik wilde Cass eigenlijk noemen als de auteur die ik het liefst de rest van mijn leven zou willen blijven lezen, maar volgens mijn zelfbedachte regels mag ik geen dubbele antwoorden geven. Dus: die heerlijke dystopische serie die een kruising is tussen The Bachelor en America’s Next Top Model kan ik echt tot in de oneindigheid lezen. Want het is zo goed en romantisch en mooi en sprookjesachtig! En: er is geen andere serie die ik goed genoeg ken om voor altijd te willen blijven lezen.

Eén genre voor de rest van mijn leven

Ik dacht dat deze makkelijk was, want mijn eerste ingeving is contemporary YA’s: je kunt daar zo onwijs veel kanten mee op kunt en omdat er zo onwijs veel prachtige en krachtige verhalen in dit genre bestaan. Maar dan denk ik aan al die romantische en sexy en al even krachtige New Adults… en aan die vele ijzersterke en scherpe dystopische romans… nee, da’s zo makkelijk nog niet. Maar ik denk dat ik dan toch voor contemporary YA’s ga: ik denk dat dat genre uiteindelijk het belangrijkste voor me is omdat ik daar het meeste van kan genieten en daar ook het meeste uit haal.

Eén uitgever voor de rest van mijn leven

Dit is misschien nog wel de lastigste vraag, want het is bijna onmogelijk om álle boeken te hebben gelezen die een uitgeverij uitgeeft, en bovendien is het al even onmogelijk om alle boeken léuk te vinden die een uitgeverij in het fonds heeft zitten. Ik zit dan ook flink te peinzen van welke uitgeverij ik voor de rest van mijn leven boeken zou willen lezen, maar ik denk dat ik uitkom bij Van Goor/Best of YA: dat betekent namelijk dat ik de boeken van Twilight, De Hongerspelen en Divergent kan lezen, plus De Selectie, de boeken van Stephanie Perkins en de Hof van doorns en rozen-serie, mocht ik daar nog verliefd op worden zoals vele anderen dat zijn. Een goeie tweede is Blossom Books, met de Touching Juliette-reeks, de Edelstenentrilogie, de boeken van Marissa Meyer en Becky Albertalli en Jandy Nelson. Een beetje van alles waar ik van hou dus!

Mocht je de vragen willen overnemen, doe dat dan vooral – met een linkje is lief! En laten we maar blij zijn dat we dit soort keuzes niet écht hoeven te maken…

Welk boek zou jij kiezen om de rest van je leven te lezen?

You may also like...

8 Comments

  1. Leuk! Ik heb hem opgeslagen in mijn book tags mapje en ga hem in de toekomst zeker eens invullen. 🙂

  2. Leuk! Ik heb hem opgeslagen in mijn book tags mapje en ga hem in de toekomst zeker eens invullen. 🙂

  3. Wat een leuke tag (en leuke antwoorden)! Ik heb ‘m ook opgeslagen! <3

  4. Wat een leuke tag (en leuke antwoorden)! Ik heb ‘m ook opgeslagen! <3

  5. Harry Potter zou echt mijne halve lijstje zijn.

  6. Harry Potter zou echt mijne halve lijstje zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]