Beauty & Brains

Bron beeld: Picjumbo

Dit vond ik een hele leuke tag om in te vullen! Aangezien ik hersens heb en ook zeker geen lelijk meisje ben (vind ik dan hihi) vond ik hem wel bij mij passen. Aangetroffen op Dashing Days, en zoals elke week: voel je vrij om ‘m (niet) over te nemen!

Favoriete boek?

O god, wat doe je me aan, daar kan ik toch helemaal geen beslissing over maken?! Ik heb er veel te veel: Een keukenmeidenroman, Het Rosie Project, De Boekendief, De engelenmaker, Rode sneeuw in december, Haar naam was Sarah… Maar goed, ik denk dat mijn lievelingsboek van dit moment toch wel Voor jou van Jojo Moyes is. Dat boek heeft me zo diep geraakt en ik heb er zo van genoten dat ik er nog steeds niet van hersteld ben.

Favoriete quote?

Ook al zo lastig, ik vind heel veel quotes mooi maar ik onthoud ze meestal niet haha. Wel vind ik veel quotes die te maken hebben met jezelf gelukkig maken en persoonlijke groei mooi, en ook deze: Pain demands to be felt en The world is not a wish-granting factory. Drie keer raden waaruit die komen… juist, The fault in our stars haha.

Engels of wiskunde?

Moet ik dat echt beantwoorden? Engels natuurlijk! Als ik ergens slecht in ben, dan is het wel wiskunde haha. Engels vond ik altijd leuk, misschien nog wel leuker dan Nederlands.

Scheikunde of kunst?

Kunst, zonder meer. Met scheikunde is het hetzelfde verhaal als met wiskunde: niks voor mij. Kunst heb ik daarentegen op de havo gehad, zowel praktijkgericht als kunstgeschiedenis, en dat vond ik echt wel leuk. Tegenwoordig kan ik nog als ik in een museum ben redelijk bepalen in welke stroming iets hoort, dus dat vind ik wel knap van mezelf haha.

Wat zijn vijf artiesten of albums die je leven veranderd hebben?

Poeh… ik denk niet dat ik tot vijf kom hoor. Ik kan er eigenlijk maar eentje noemen: 1989 van Taylor Swift (wat een verrassing). En ook dat album heeft niet echt mijn leven veranderd, ik vind de muziek gewoon heel goed en er zitten nummers tussen die mij iets hebben geleerd over mezelf. Dat geldt overigens ook voor Be Okay van Oh Honey en Happy van Pharrell Williams. Nu heb ik er drie… o ja, ROAR van Katy Perry en de muziek van Adele vind ik ook prachtig, omdat ze gaan over sterk zijn en voor jezelf kiezen.

Favoriete en minst favoriete schoolvakken?

Mijn favoriete vakken waren uiteraard Nederlands en geschiedenis, dat vond ik echt heel leuk. Nederlands natuurlijk vanwege het lezen en schrijven en geschiedenis omdat ik gewoon van geschiedenis houd en het leuk vond om de leerteksten te leren, haha. Ook Frans, Engels en maatschappijwetenschappen vond ik leuk, net als biologie toen ik het op het vmbo had (voordat het over genen en zo ging). Ik had een hekel aan gym, dus op een gegeven moment ging ik daar ook gewoon niet meer naartoe en er was geen haan die ernaar kraaide haha. Verder vond ik Duits ook stom, de methode die we hadden sloeg nergens op en ik vond het zó naar klinken altijd.

Favoriete beroemdheid met een brein?

Emma Watson! Ik vind het geweldig wat zij allemaal doet, hoe sterk en mooi en vrouwelijk ze is geworden en hoe ze zich bezighoudt met feminisme en lekker zichzelf is. Jennifer Lawrence vind ik ook echt leuk omdat ze zich niets aantrekt van iets als de publieke opinie en natuurlijk Taylor Swift omdat ze het toonbeeld is van jezelf zijn en je eigen ding doen en daar trots op zijn.

Als je kon studeren wat en waar je maar wilde, wat zou het dan worden?

O, dat is een hele lastige. Ik zou zo graag zoveel willen studeren, op zoveel plaatsen… maar ik denk dat ik het toch wel het leukste zou vinden om Engels te studeren in Engeland. Ik zie het al helemaal voor me: in Oxford, kamertje waar ik woon en in het weekend naar Londen. Lijkt me zo leuk om dan helemaal in de Engelse literatuur en de literatuuropvattingen te duiken en veel te schrijven en zo… ja, dat lijkt me wel wat. Of misschien wel een studie ‘’gewone’’ literatuur. Ik zou het ook leuk vinden om bijvoorbeeld in Parijs literatuur te gaan studeren, of geschiedenis in Rome, of… een high school year in Amerika lijkt me ook ontzettend leuk om te doen, gewoon om te ervaren hoe het daar allemaal gaat en is en om te zien of de cheerleaders echt zulke bitches zijn haha. En stiekem zou ik ook wel naar de Schrijversacademie in Amsterdam willen.

Wat is je nerdy little secret?

Een nerdy little secret, ik weet niet of ik een nerdy little secret heb. Mijn nerdiness is eigenlijk helemaal geen geheim, haha. Of misschien toch: stiekem zou ik best de middelbare school over willen doen, maar dan op het regulier onderwijs. Gewoon om te ervaren hoe het gaat op een ‘’echte’’ school en veel huiswerk te hebben en op excursies te gaan en elke week iets te moeten inleveren. En dan zou ik vwo doen, want vmbo en havo heb ik al.

Favoriete schoonheidsgoeroes die je bewondert?

Eh… die heb ik niet. Ik volg wel wat blogs die deels gaan over beauty of fashion, maar die artikelen sla ik eigenlijk altijd over haha. Wel vind ik Miss Lipgloss erg leuk omdat ze heel veel heeft bereikt en nog bereikt met haar blog, maar verder heb ik echt geen beautygoeroe. Als ik iets wil weten op dat gebied, raag ik het aan mijn moeder of mijn zus.

Hoe zou je blog eruitzien als je schreef over beauty/fashion?

Okay, deze vraag ging eigenlijk over waar je over zou bloggen als je niet zou schrijven over beauty of fashion, maar dat doe ik niet dus ik heb ‘m even aangepast. Ehm… als ik zou kiezen voor een beautyblog, zou het waarschijnlijk gaan over nagelverzorging en nagellak, want dat is het enige stukje beauty waar ik me enigszins mee bezig houd. Maar een blog over uiterlijke verzorging als je chronisch ziek bent lijkt me ook wel wat, en die insteek zou ik denk ik ook gebruiken voor een modeblog: vooral tips verzamelen voor leuke én comfy kleding voor als je ziek bent of veel moet zitten. Klinkt eigenlijk nog best leuk! Jammer dat het me niet genoeg interesseert, haha.

Welke dingen vind jij geweldig, maar vinden anderen raar?

Hm, ik vind dit lastige vragen. Ik weet het eigenlijk niet, zo raar ben ik ook weer niet. Wel ben ik dol op van die hebbedingetjes die vooral leuk zijn om in je kamer te hebben, zoals de usb-sticks van de Hema (okay, die zijn ook nuttig) en dat soort dingetjes. Maar verder… of je moet mijn liefde voor mobiele spelletjes meetellen, daarin ben ik wel een beetje de enige in mijn omgeving denk ik. Maar misschien ook niet, je weet nooit wat mensen voor guilty pleasures hebben!

Noem vijf mensen buiten je familie en vrienden die jou inspireren:

Dat is niet zo moeilijk. Ik zal het ook maar even buiten de bloggerskring houden anders heb ik er zo vijf genoemd haha. Taylor Swift staat met stip bovenaan omdat ze me inspireert gewoon lekker mijn ding te doen en daar blij van te worden; Laura Maaskant inspireert me enorm door de manier waarop zij van het leven geniet ondanks dat haar kwaliteit van leven verminderd is, Stella Young omdat ze hele inspirerende dingen heeft gezegd over hoe het is om gehandicapt te zijn en dan heb je nog Erin Gruwell en Ron Clark, twee Amerikaanse docenten die mij enorm inspireren op het gebied van onderwijs en de docent die ik zou willen zijn.

Wie is je intellectuele soulmate?

Uhm. Ik geloof niet dat ik die heb. Of misschien toch wel: een vriendin van school die vrijwel altijd precies weet wat er door me heen gaat omdat zij vaak hetzelfde doormaakt. We voelen elkaar goed aan, dus ik denk dat dat wel geldt haha.

Waar zou jouw blog over gaan als je je focuste op beauty of fashion?

You may also like...

2 Comments

  1. Oei, dan zouden er meteen een pak minder blogposts verschijnen denk ik. Zelf ben ik niet echt bezig met schoonheidsmiddelen en ik ben iemand die haar haar met moeite twee keer per jaar laat knippen. Ik zou dus waarschijnlijk niet weten waar ik over moest schrijven. 🙂

  2. Dan zou het denk ik heel stil en saai zijn op mijn blog. Ik houd mij zelden bezig met beauty en fashion. (Mmm.. misschien een leuk onderwerp om één blog over te schrijven 😉 )
    Kim onlangs geplaatst…Van beperking naar mogelijkheid!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]