IMG_4645

Ik wil graag weer een wekelijkse rubriek introduceren waarin ik jullie vertel hoe het met mij gaat, wat ik zoal doe en meemaak en waar ik mee zit en waar ik gelukkig van word. Met de Thoughts & Happenings-rubriek was ik een beetje klaar, dus vandaar dat ik fris en fruitig opnieuw begin. Elke zondag vind je in de rubriek Sunday’s Happiness alle dingen die mij de afgelopen week op de een of andere manier gelukkig hebben gemaakt op een rijtje, inclusief mooie foto’s!

Sunday’s Happenings

IMG_4640

Deze week was eigenlijk best wel lekker relaxed! Maandag had ik vrij en ben ik druk bezig geweest met lessen voorbereiden voor stage en een beetje bloggen. Dinsdagmiddag had ik stage: ik zette de leerlingen lekker aan het werk met ontleedoefeningen, gaf ze individuele begeleiding – vind ik echt ontzettend fijn om te doen – en was samen met mijn klassen onverwachts toeschouwer bij een speciaal voor ons geregeld klassiek concert. Mooi hoor, maar ik vond het eerlijk gezegd jammer dat er zoveel tijd van de les af ging. Donderdag heb ik de hele middag gestudeerd om een belangrijk deel van de tentamenstof voor Groepsdynamica samen te vatten, en dat is ook gelukt dus YAY! Donderdag ging ik met mama op pad voor wat boodschapjes en klusjes en ’s middags ging ik weer aan de studie met het lezen van teksten voor Canonliteratuur. Vrijdag had ik een paar uurtjes college: eigenlijk had ik van twaalf tot vijf naar school gemoeten, maar het tweede college viel uit dus was ik net na drieën al thuis en kon ik lekker aan mijn blog werken. Zaterdag ging ik eerst paardrijden en daarna was ik zo moe dat ik een dutje heb gedaan en vervolgens besloot om niet meer te gaan studeren, maar lekker op mijn gemak te bloggen, dat ik daar het meeste aan zou hebben. En vandaag heb ik wel een beetje gestudeerd en daarna met papa en mama de middag bij oma doorgebracht, fijn!

Sunday’s ExcitementIMG_4641

 • Valencia. Het is allemaal nog niet zeker, maar het zou zomaar kunnen dat ik in april met de tweedejaars meega op excursie naar Valencia! Mijn eigen klas ging afgelopen voorjaar naar Istanbul en dat was gewoonweg geen optie voor mij, maar Valencia is dichterbij en bovendien veiliger. Ik zou het onwijs leuk vinden, het lijkt me een prachtbestemming en de klik met de groep is fijn, dus dat zit ook helemaal goed. Komende week heb ik hierover een gesprek met mijn studiebegeleider om te kijken of het gaat lukken en hoe we het gaan regelen. Nog niets zeker dus, maar… wie weet!
 • Transitieavond. Maandag kreeg ik een mailtje van de teamleider van mijn middelbare school met de uitnodiging of ik op 15 oktober bij hun transitieavond wil zijn. Die avond draait om voorlichting over het mbo en hbo voor examenleerlingen en hun ouders, en ze zien mij als ervaringsdeskundige op dat gebied en willen me er dus bij hebben. Ik mag dan ook een soort speeddating-tafeltje bemannen samen met nog wat anderen, superleuk dus!
 • Uitstapjes. In de komende maanden staan er een aantal leuke uitjes gepland waar ik heel veel zin in heb: een high tea met mama, Laura (mijn zus) en oma, een dagje Amsterdam om te shoppen voor een trouwjurk voor Laura, nog een keer een dagje Amsterdam (met hopelijk een bezoek aan kattencafé Kopjes!) en iets leuks voor de verjaardag van mama waar ik samen met Laura mee bezig ben. Allemaal leuk!

Sunday’s Happymakers

IMG_4642

Wat mij deze week allemaal gelukkig maakte? Heel veel! Voornamelijk het feit dat het nog steeds goed gaat, ook met het vinden van balans. Dat ik ’s nachts goed slaap en voor het eerst in tijden met een echt heerlijk ontspannen gevoel wakker word in plaats van met stress over wat de dag gaat brengen. Dat ik af en toe dutjes kan doen omdat dat gewoon heel fijn is, dat ik mezelf niet meer op een vaste tijd naar bed stuur omdat ik gewoon wil gaan rusten wanneer ik daar behoefte aan heb. Dat ik veel recensie-exemplaren krijg en in een superfijne flow zit met het bloggen, zowel bij The Book Review als met Vivians Vocabulaire. Dat ik dankzij Boektober echt wat meer geniet van lezen dan voorheen, vooral omdat ik minder het lezen om te recenseren-gevoel heb. De geur van lekker eten, mama’s salade van geraspte komkommer, ijsthee, perfect gezette thee, nieuwe boeken, dat het nog zulk mooi weer is maar dat de herfst wel begint door te klinken, lekker scrollen op Tumblr, beter kunnen plannen, K3 zoekt K3, leuke uitstapjes in het verschiet, opgeruimde boekenplanken, bullet journal-creaties, het nieuwe promomateriaal van Pretty Little Liars… allemaal van die fijne kleine dingetjes!

Sunday’s Tunes

Onlangs bijgewerkt8

Hoewel ik onder veel omstandigheden dezelfde albums luister (tijdens het hobbyen 1989 van Taylor Swift en tijdens het studeren klassieke muziek van Ludovico Einaudi) zijn er ook wat nummers die ik gewoon niet uit mijn hoofd kan krijgen.

 • Teske: Rewritten / Finding Neverland. Ik volg Teske sinds haar deelname aan dit seizoen van Expeditie Robinson en hoewel ik inmiddels ben gestopt met kijken (ze is eruit en ik vind het niet echt leuk verder) vind ik haar nog steeds erg leuk. Ik lees nu regelmatig haar blog en ontdekte laatst dat ze ook zangeres is: haar single Rewritten draai ik non-stop vanwege de fijne sound en het hoge meezinggehalte en ook haar nieuwste liedje Finding Neverland is gewoon erg leuk. Ik hou van de verhalen in de tekst en van het jazzy annex country sound in de muziek, en de video’s zijn zo leuk!
 • Justin Bieber: What Do You Mean: Oké, eigenlijk heel erg, maar ik schaam me er niet voor. Ik heb nooit iets met Bieber gehad en nog steeds niet, maar dit liedje vind ik eigenlijk best leuk. Het is een fijn melodietje, makkelijk mee te zingen en nou ja, gewoon leuk.
 • Ellie Goulding – Love me like you do: Nee, ik ben geen fan van de Vijftig Tinten-franchise, echt niet. Ik heb de eerste film niet gezien en ben dat ook niet van plan. Maar ik vind Ellie tof en besloot als probeersel dit liedje eens te luisteren – en nou ja, sindsdien ben ik verslaafd. Ik vind het heerlijk hoe de melodie gaat, hoe krachtig en intens het liedje is en wat voor verhaal het vertelt, over liefde waarin je je helemaal verliest.
 • The Band Perry – If I Die Young: Dit liedje horde ik voor het eerst tijdens een aflevering van Glee en ik vond het meteen mooi. Het intrigeert me, de zangers zijn aantrekkelijk en het is gewoon een leuk meezingliedje.
 • Demi Lovato – Cool for the summer: Ik speel sinds kort het spelletje van Demi Lovato op mijn iPad en daarin wordt dit nummer constant gedraaid, dus ik moest het op zeker moment wel even gaan checken. Heb ik gen spijt van gekregen, want het klinkt écht heerlijk. De video vind ik wat minder, maar ik begin Demi wel steeds leuker te vinden en het nummer is eigenlijk gewoon lekker fout. Precies fout genoeg.

Sunday’s Tubes

Screen-Shot-2015-10-08-at-10.53.02-PM-1-640x448

 • Taylor Swift praat over 1989: Voor de Grammy’s-Organisatie vertelt Taylor in drie delen over 1989, haar vorige muziek en nog een heleboel meer. Heel mooi om te zien gewoon!
 • Nieuwe intro voor Pretty Little Liars: Op een conventie in New York is nogal wat material vrijgegeven voor seizoen 6B van PLL, waaronder de eerste vier minuten van de eerste nieuwe aflevering (die ik heel bewust niet kijk, want ik wil geen spoilers) en het nieuwe openingsfilmpje, waarin alle vier de meiden én Alison mogen sshh’en. Zo leuk!
 • Jurassic World grap in de Koopgoot: Dit is ook echt heel gaaf, in de Koopgoot in Rotterdam hebben ze… nee, ik ga het niet zeggen. Gewoon kijken, is echt heel leuk. Als je van de Jurassic-franchise houdt tenminste.

Sunday’s Read

IMG_4643

De afgelopen week heb ik me helemaal verloren in de fantastische boeken van Gayle Forman. If I Stay had ik al eens in het Engels gelezen, maar nu las ik ‘m ook in het Nederlands en… dit is gewoon zo’n wauw-boek. Een ontzettend mooi verhaal, personages die heel erg levensecht zijn en vooral enorm emotioneel. Ik ben nu bezig in het vervolg, Wacht op mij, en hoewel ik nog niet ver ben is dat boek al net zo mooi. Anders, maar op weer een compleet nieuwe manier ijzersterk. Ik kan ook niet wachten tot ik Gayles nieuwe boek, Hier was ik, kan gaan lezen.

Sunday’s Show

derek01

DEREK! O mijn god, deze serie is zó leuk. Het is een Netflix Original over een autistische man die in een Brits verzorgingstehuis woont en het is gewoon zo ongelofelijk schattig. Soms is het heel erg awkward, maar juist daardoor ook weer zo grappig en aandoenlijk. Het is gefilmd als een documentaire en de cast is ontzettend goed. Je moet er wel van houden, want het is soms best een beetje grof – veel seksopmerkingen – en af en toe ook wel flauw, maar het is zo leuk. Jammer genoeg komt er geen derde seizoen, maar dit is echt een pareltje.

Sunday’s Study

IMG_4644

Ik ben zo langzamerhand bezig met het samenvatten van de tentamenstof en dat gaat me goed af: doordat ik daar nu al mee bezig ben, kan ik het op mijn gemakje doen en hoef ik straks niet veel tijd te besteden aan het leren, dan is het een kwestie van samenvattingen doorlezen. Afgelopen week werkte ik aan mijn samenvatting van de groepsdynamica-hoofdstukken van het Handboek voor Leraren: het ging dus over groepsprocessen, maar ook heel veel over orde en management en dat vind ik een fijn onderwerp, want dit is best een lastig stukje voor mij. En ik vind het zo leuk om mijn samenvattingen op te leuken met plaatjes en ze dan in mooie mapjes te stoppen voor tijdens de colleges. Dit is trouwens echt zo’n boek dat ik – ik heb ‘m digitaal – ook tijdens mijn carrière gewoon wil bewaren omdat ik er nog heel veel aan kan hebben.

Sunday’s App

afterlight-1024x458

Afterlight is een app die ik heel weloverwogen heb aangeschaft (99 cent, ook geen rib uit mijn lijf) omdat ik op zoek was naar een echt fijne tool om foto’s mee te bewerken. Ik kan best een aardige foto maken, maar van dingen als compositie en belichting heb ik echt heel weinig verstand, dus daar komt nabewerking heel goed van pas. En Afterlight is een supergoede keus gebleken: ik heb het uitgeprobeerd met de foto’s in dit artikel en ben er erg blij mee, want ze kregen precies dat mooie, lichte en elegante effect dat ik graag zie op andere blogs. Ik ben er nog heel erg mee aan het spelen, maar in ieder geval vind ik het superfijn!

Sunday’s Wisdom

IMG_4646

Op Instagram laat ik regelmatig een kaartje uit mijn Blik vol Geluk van de Hema voorbijkomen en het leek me ook leuk om er hier aandacht aan te besteden. Voor wie het niet kent: in het Blik vol Geluk zit een groot aantal kaartjes met spreuken over geluk erop, erg leuk als je wat extra inspiratie nodig hebt of gewoon voor je dagelijkse portie mindfulness. Ik wil eigenlijk elke dag een kaartje pakken en dan iets schrijven over wat erop staat, maar dat lukt nog niet elke keer. Toch is het wel heel fijn om te doen!

Sunday’s Blogcandy

Naamloos

Gedurende de week kom ik zoveel leuke blogposts tegen die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden, maar ik weet nooit hoe – delen via sociale media is leuk, maar of je daar echt je doel mee bereikt weet ik niet. Daarom leek het me leuk om mijn favoriete artikelen van de afgelopen week op een rijtje te zetten!

 • Like & Love (it) over het notitiekleurboek: De kleurboeken voor volwassenen zie regelmatig voorbij komen en ik twijfel er nog steeds over of ik er eentje wil hebben. Met dit artikel heeft Laura me echter over de brug getrokken, want een kleurboek dat ook een notitieboek is lijkt me echt heel leuk!
 • Muy Maaikes lifehacks voor een makkelijker leven: Liefde voor lifehacks, en liefde voor Maaikes blog! Dit zijn echt handige tips, vooral over het stoppen van de hik door na te denken over iets compleet anders klopt helemaal. En dat whatsappen naar jezelf is ook erg slim!
 • Linda’s tips om te bloggen met weinig tijd: Streets Ahead heeft altijd van die superfijne tips voor productiviteit en bloggen. Dit zijn veel tips die ik al vaak gebruik, maar het is gewoon leuk om te lezen en een extra motivatie.
 • Vijf motiverende quotes van bijzondere mensen: De blog van Chickslovehappiness heeft vaak hele leuke artikelen met net dat beetje inspiratie voor self-improvement en happymaking dat je nodig hebt. Deze quotes vind ik echt heel mooi, vooral die van Maya Angelou en Oscar Wilde.
 • Youniques favoriete dingen om te doen in New York: Ik heb echt gehouden van de New York-verhalen van Femke en door dit lijstje wil ik gewoon NU terug naar New York.
 • Emily schrijft openhartig over haar diagnose: Binnenkort kun je hier een interview lezen met een van mijn favoriete bloggers Emily, die ontzettend openhartig schrijft over haar chronisch ziek zijn. Deze week kreeg ze eindelijk een diagnose die bij haar past, namelijk ME, en ook daar schrijft ze weer prachtig over.
 • Annelies slaat de spijker op zijn kop over weinig energie hebben: Ooh la la & blah blah is echt mijn nieuwe favoriete blog van het moment en dit stuk is zó ontzettend treffend geschreven dat ik het zelf had kunnen zeggen. Echt, elk woord klopt en ik herken me er ontzettend in. Heel fijn om te lezen dus.
 • Muy Maaike over uitstelgedrag: Ja, nog een keer Maaike, maar ik vind haar zo leuk schrijven. Dit artikel gaat over wat de reden eigenlijk zou kunnen zijn van uitstelgedrag bij leuke dingen en het zet je echt aan het denken! Ik denk dat we hier allemaal wel last van hebben.
 • Tips voor Google Analytics van Blogaholic: Ik ben niet zo goed met SEO-dingen (of eigenlijk doe ik er niets mee) maar ik vind het wel leuk om op Google Analytics rond te hangen en te kijken of ik daar mijn voordeel mee kan doen. ook daar begrijp ik echter lang niet alles van, en daarom zijn de tips in dit artikel van Laura zo handig!

En daarmee sluit ik de eerste Sunday’s Happiness af: wat vinden jullie van deze nieuwe rubriek? En wat maakte jou de afgelopen week gelukkig?

You may also like...

6 Comments

 1. Wauw, wat een blog! Haha. Wat leuk dat je misschien mee mag op excursie! En ik zal de muziek van Teske eens gaan luisteren. Ik kijk de Expeditie nog wel, maar dit is meer omdat ik dit altijd doe haha!
  Anouk onlangs geplaatst…Naailes bij Atelier-SneekMy Profile

 2. Oh wat een leuke rubriek! Om blij van te worden! En wat een mooie foto’s ook! Ik ben iets te enthousiast haha… Je hebt zoveel fijne dingetjes op een rijtje gezet. DEREK vind ik trouwens ook een geniale Netflix original. Ik kan daar zo van genieten. Wat leuk dat ik tussen je linkjes sta. Ik ben blij verrast al is het vervelend dat je je hier zo in herkent. Er staan veel linkjes tussen van bloggers die ik niet ken. Die ga ik natuurlijk even checken. Geniet nog even van de laatste restjes zondag 😉 Ik kijk nu al uit naar je volgende Sunday’s Happiness post.
  Annelies onlangs geplaatst…WINACTIE: Vergeet niet om mee te doenMy Profile

 3. Ik hoop echt voor je dat je mee op studiereis kunt! Ik kon heel vaak niet mee vanwege de kosten. Zo veel spijt van gehad 🙁
  Emmy onlangs geplaatst…Bloedbroeders – Helen VreeswijkMy Profile

 4. wat een super leuke rubriek en leuk om dit allemaal te lezen en zien! Ik ga bij de laatst genoemde artikelen even neuzen, ik ken ze nog niet allemaal.
  Sas onlangs geplaatst…MOVING ON #1: Nieuw rubriek – alles over kopen & verkopenMy Profile

 5. Wat een mooi overzicht. Ik duim alvast voor je dat je mee op excursie kan gaan. Super mooie bladwijzer trouwens op die boeken van Gayle Forman. Ik werd de afgelopen week heel blij van het nieuwe leesvoer dat de postbode langsbracht, maar ook van de kat van de buren die aan de achterdeur bij ons op bezoek kwam, of mijn nichtje die op bezoek kwam waarna we samen naar Twilight keken en vervolgens lekker iets gingen eten én ook de lekkere brunch voor mijn broer én schoonzus hun verjaardag én de blik op mijn broertje zijn gezicht toen hij zijn cadeautje zag
  zwartraafje onlangs geplaatst…Shelfies #5My Profile

 6. Aah, ik lees dit nu pas, maar wat lief dat je mijn blog 2 keer noemde! <3 Wacht op mij vond ik trouwens een geweldig boek, veel beter dan Als ik blijf (hoewel de meeste mensen daar anders over denken, haha, net als jij). Maar ik vind Haar dag en Zijn jaar nog veel mooier!
  Maaike onlangs geplaatst…Bakken met bloggers #1: Chocolate chip oatmeal bars met AnniekMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]