Blogcandy bloggen 1

Jullie zouden eens moeten zien hoe veel posts over bloggen ik in de speciale Bloggen-collectie heb staan op Bloglovin’: er valt ook zoveel over te zeggen en te schrijven! Voor de Blogcandy-reeks wilde ik ook graag aandacht besteden aan al die toffe blogtips die er te vinden zijn, maar inmiddels heb ik er zoveel verzameld dat het me handiger leek om het op te splitsen in een serie. Geen idee hoeveel delen er gaan komen, maar vandaag presenteer ik jullie in elk geval de eerste 10!

Belessa | Waarom bloggen nog steeds superleuk is

Hebben jullie het een beetje meegekregen, de ‘’geruchten’’ over dat het bloggen op zijn retour zou zijn, dat YouTube het overneemt, dat we klaar zijn met blogs lezen en schrijven? Ik ben het daar helemaal niet mee eens en Kelly van Belessa gelukkig ook niet! Zij zet 10 fijne redenen op een rijtje waarom bloggen nog altijd heel erg leuk is.

By Dagmar Valerie | De toekomst van het bloggen

Dagmar schreef een stuk met een soortgelijke insteek als Kelly, maar dan over de toekomst van het bloggen. Ze legt daarbij ook een koppeling naar ‘’vroeger’’: hoe is het bloggen opgeklommen, hoe is het belangrijker geworden? En hoe ziet zij dat zelf  terug in bijvoorbeeld haar werk?

Visionery Life | Twijfels en angsten bij het bloggen

We hebben er allemaal last van bij het bloggen: moet ik dit wel online zetten, waar moet ik over schrijven, is het wel iets waard wat ik schrijf, voeg ik wel iets toe als blogger, hoe moet ik het aanpakken? Die vragen zijn hartstikke normaal en Deisy laat zien hoe je van die vragen juist sterker kunt worden in het bloggen!

Burn My Book | Wat ik heb geleerd van het bloggen

Een artikel dat geschreven is door een boekenblogger en daar ook eigenlijk over gaat, maar ik vind dat de genoemde punten ook prima tellen voor ‘’gewone’’ bloggers. Wat Lindsey zegt over onder andere transparantie en kritiek is echt waardevol!

Lisa Loves | Zo kom je uit je blogdip

Argh, die vreselijke blogdip! Vinden we eigenlijk allemaal wel stom als we daarin zitten, toch? Ik in elk geval wel. Maar Lisa geeft in dit artikel hele heldere en niet zo clichématige tips om ervan af te komen. Lekker uitgebreid ook!

I live for my dreams | Wanneer is je blog succesvol?

Saskia snijdt hier een heel boeiend onderwerp aan waar ik zelf ook al een keer mijn gedachten over heb gedeeld: wanneer is een blog succesvol? Is dat een blog die duizenden bezoekers per maand heeft of een kleine blog die veel aandacht besteedt aan de content?

Nerdy Mommy | Oude content updaten: 5 redenen waarom

Het updaten en hergebruiken van ‘’oude’’ blogposts is iets wat ik veel te weinig doe: misschien uit onverschilligheid, misschien omdat het me teveel gedoe lijkt. Maar dat het niet per se moeilijk hoeft te zijn en dat het flinke voordelen kan hebben voor je blogverkeer en je blogimago én voor jou als blogger, dat bewijst Joany wel met dit artikel!

Kletspraatjes | The perks of being a blogger

Bloggers doen best eigenaardige dingen. Daar schreef Lilian een heel leuk stukje over!

De pagina omslaan | Eigen blogfoto’s

Veel content van boekenbloggers in deze lijst, maar het is ook zo interessant hoe posts die in eerste instantie gaan over boekbloggen ook zo treffend kunnen zijn over het allround bloggen! Sanne schrijft in dit persoonlijke stukje over haar beslissing om zelf de foto’s voor haar blog te maken en wat dat haar heeft gebracht. Kan ik me helemaal in vinden!

Younique | Freelance tekstschrijver worden

En een afsluitertje: deze gaat niet over het bloggen, maar ik kan me zomaar voorstellen dat veel bloggers een carrière als freelance tekstschrijver best zien zitten. Femke geeft tips over hoe je dat zou kunnen aanpakken!

Blogs over bloggen: ik hou ervan! Welke is jouw favoriet?

You may also like...

3 Comments

  1. Wat een inspirerende lijst met artikelen. Ik had ze zeker allemaal nog niet gelezen, maar dat heb ik nu wel gedaan. Ook super lief dat mijn artikel ertussen staat over wanner een blog succesvol is.
    Sas onlangs geplaatst…Life as Sas #9My Profile

  2. Een mooi lijstje vol inspirerende artikels! Ik heb ze allemaal gelezen en stuk voor stuk heel motiverend en leerzaam.
    Darina onlangs geplaatst…Book|Een dame in Parijs (The Velvet Hours) – Alyson RichmanMy Profile

  3. Leuke lijst, ik ga ze allemaal lezen!
    Marije onlangs geplaatst…40 Bullet Journal Pagina IdeeeënMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]