Sinds 2017 ben ik actief als dichter en spoken word-artist. In dat jaar volgde ik tijdens mijn opleiding tot docent Nederlands het keuzevak Spoken Word van de toenmalige Rotterdamse stadsdichter Derek Otte, en daarna was ik verknocht aan het schrijven van gedichten en poëtisch proza. Sindsdien schrijf ik regelmatig lange en korte teksten en treed ik zo nu en dan op bij open mics.

Als kind verklaarde ik ooit al dat ”de zon de wolken blauw kleurt” en die dromerige stijl heb ik nog steeds, al is die inmiddels ook wel wat scherper. Ik schrijf liefdesbrieven aan mijn levenslessen, groeipijnen, littekens en demonen, reflectieve teksten waarvan ik hoop dat ze ook het publiek een hart onder de riem zullen kunnen steken, en reik hen daarnaast spandoeken en wapens aan voor de slagvelden, schavotten en barricades van deze wereld. Tijdens het schrijven probeer ik de taal zodanig naar mijn hand te zetten dat ik het leven ermee in woorden kan vatten, en dat leidt tot zowel Engels- als Nederlandstalige teksten in zowel wilde bloemen- als spookhuis-formaat: van kort, klein, rauw en intiem tot lang, bedachtzaam, verhalend en ontrafelend.

In 2018 won ik bij de Rotterdam Schrijft-wedstrijd de prijs voor Beste Gedicht met mijn Liefdesbrief aan Rotterdam. Deze tekst werd in 2019 door burgemeester Aboutaleb uitgekozen voor zijn wereldpoëzie-bloemlezing Lees! ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Rotterdamse poëziefestival Poetry International.

In 2022 werd ik na een auditie toegelaten tot seizoen 2023 van Poetry Circle 010, een poëzie- en spoken word-groep die wekelijks bij elkaar komt om aan de hand van opdrachten, peer feedback en coaching van Derek Otte en Geoffrey van der Ven te werken aan vaardigheden en repertoire op het gebied van schrijven en performen.

Mijn werk is te volgen op Instagram: @waarmijnhartvolvanis voor Nederlandstalige teksten en @heartstringspoetry voor Engelstalige teksten.

Wil je graag dat ik optreed bij een evenement of open mic, wil je werk van mij gebruiken of een andersoortige samenwerking bespreken? Neem contact op via mijn Instagram of deze pagina.

Opgetreden bij:

  • SpraakuhlooS
  • Paginagroots
  • A Mic of One’s Own (The Writer’s Guide to the Galaxy)
  • Dichter bij Vlaardingen
  • Alfabetsoep
  • Kunsthuis DEIK
  • Nacht van het Onderwijs Rotterdam
  • Culture Hub Rotterdam
  • Verbalism x 010 Says It All

Op onderstaande foto’s is copyright van toepassing. Alle rechten voorbehouden. Fotografie o.a. door Rosa Quist, Lisa Adele en FotogrAma.

[instagram-feed]