ipad-mini-3-brjpg-6a63cd_1280w

Bron

Ik weet nog precies hoe het is begonnen: ik was bij een vriendin van mijn moeder en had mijn laptop meegenomen om aan school te kunnen werken (mijn moeder moest iets gaan doen en ik was ziek, dus kon niet naar school) toen ik de iPad van die vriendin zag liggen. Ik mocht hem bekijken en uitproberen en ze legde er van alles over uit, en een dag later was ik verknocht: ik wilde een iPad. Sparen, sparen, sparen, en ongeveer een half jaar later had ik ‘m. De felbegeerde iPad 2. Achteraf stom, want nóg een half jaar later zou de iPad 3 worden uitgebracht – maar nee, ik wilde niet wachten. En o ja, ongeveer twee jaar later kocht ik de iPhone 5. Geen Android of andere merken voor mij… Apple, Apple, Apple. Dat ik met mijn iPad 2 wel een achterstand begon op te lopen, kon me niet zoveel schelen: hij werkte nog perfect en jeetje, wat was ik er blij mee. Maar… nu, na bijna drie jaar trouwe dienst en ook iets van drie iPad-generaties verder begint-ie toch wel af te takelen. Dingen werken niet meer zoals ze moeten, hij is traag en ik ben gewoon niet meer tevreden. Dus toen Apple een iPad-event aankondigde, was ik er als de kippen bij en toen de iPad Mini 3 werd aangekondigd, zat ik aan het beeld gekluisterd.  JAAAAA, die wil ik! Geen gewone grote iPad meer, het hoeft van mij echt niet zo groot. Ik wil lekker een mini. Dus… nieuw spaarproject!

Ik ben geen held met geld (dat rijmt) maar ik kan er goed genoeg mee omgaan om een strategie te bepalen voor grote uitgaven. Niet voor niets heb ik destijds met de 2 maanden geduldig gewacht tot ik de centjes bij elkaar had geschraapt, dus dat ga ik nu ook weer doen. Daar ben ik nu al mee bezig. Het is niet bepaald netjes om te praten over hoeveel geld je bezit, dus dat ga ik ook niet doen, maar laten we zeggen dat ik het zo van mijn spaarrekening zou kunnen halen als ik zou willen. Maar dat doe ik niet: ik heb er echt wel wat maandjes inkomsten voor over om hem dan te kunnen kopen. Geen idee hoe lang het precies gaat duren, want ik koop natuurlijk ook graag boekjes en kleertjes en dat soort dingen, maar ik ben wel van plan om flink wat discipline aan de dag te gaan leggen. Haha.

Welke iPad?

Nou, ik ga dus voor de iPad Mini 3, 64 GB zodat ik zeker weet dat ik er alles op kwijt kan. En NEE, ik neem niet de gouden, dat vind ik echt niet mooi: ik heb nu een zwarte en daar ben ik echt wel op uitgekeken, dus ik ga voor de witte. Net als mijn iPhone, mooi elegant vrouwelijk wit. En dan koop ik er een mooie Smart Case bij: ik heb nu een Smart Cover en die doet het prima, maar voor vervoer vind ik niet dat-ie genoeg beschermt. Dus koop ik een Smart Case in zachtroze die mooi past bij de witte iPad: dit is eigenlijk een hoes voor de hele iPad, die er omheen en overheen gaat zodat-ie altijd veilig én mooi beschermd is!

Wat ga ik ermee doen?

Oeeeehh, voorpret voorpret, zoveel voorpret! Op dit moment doe ik van alles met mijn iPad: lezen (vooral ’s avonds omdat ik geen lampje voor mijn ereader heb), mijn mail bijhouden (persoonlijk, van school en van stage), notities maken, takenlijstjes bijhouden, spelletjes spelen, social media-accounts bijhouden, Netflixen, internetten en natuurlijk voor school en stage werken. Met mijn nieuwe iPad wil ik al deze dingen ook gaan doen, maar veel gestructureerder en ordelijker: ik wil bijvoorbeeld echt op mijn iPad gaan schrijven aan mijn roman of aan schooldingen werken, en daarvoor de juiste apps gebruiken. Eigenlijk gewoon hetzelfde als wat ik nu doe, maar dan professioneler en ordelijker.

O ja, en als ik mijn mooie iPad Mini dan heb, ga ik voor het volgende appeltje sparen… een Macbook Air. Want die zijn zo mooi. Een witte natuurlijk, want dan heb ik al mijn appeltjes mooi wit en vrouwelijk en elegant en mooi. In love.

screen-shot-2013-06-05-at-1-08-25-pm

Bron

You may also like...

1 Comment

  1. Er bestaan geen witte macbooks meer 😉 Ze zijn allemaal zilver.. Maar dat is ook heel mooi hoor! Zelf had ik tot afgelopen juni een witte macbook in gebruik waar ik 6 jaar mee gedaan heb. Nu heb ik een macbook pro, welke ik ook echt nodig heb voor mijn werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]