Kanker is een verschrikkelijke, allesverwoestende ziekte. Ikzelf heb een aantal mensen gekend die eraan overleden zijn of die ertegen gevochten hebben of er nog steeds tegen vechten, en het is misschien wel het meest oneerlijke wat een mens kan overkomen als het op de gezondheid aankomt. Ik vind het altijd prachtig om mensen te zien die het overleefd hebben, alsof ze tegen de kanker zeggen: ”In your face, you can’t beat me!” Voor volwassenen is het een verschrikkelijke ziekte, maar voor kinderen net zozeer. Ik heb een tijdje trouw de blog van Lowie van Gorp gevolg dover zijn dochter Guusje, die lang heeft gevochten tegen kanker maar het uiteindelijk toch heeft verloren van de ziekte. Ook heb ik trouw gekeken naar het meest recente seizoen van de tv-serie Over Mijn Lijk, waarin vijf jongeren met kanker werden gevolgd waarvan er drie overleden tijdens de opnames. En wie heeft het recentelijk niet gehad over de films Achtste-groepers Huilen Niet en Voor ik Doodga, gebaseerd op de boeken van respectievelijk Jacques Vriens en Jenny Downham? Er wordt ontzettend vaak gecollecteerd en kinderkanker is eigenlijk continu in de aandacht. Er wordt altijd gezocht naar nieuwe donateurs en ambassadeurs voor KIKA, voor onderzoek en voor de bouw van kankerziekenhuizen of -centra.  Onlangs werden er ook twee ongelofelijk emotionele reclamespotjes gemaakt, eentje in Amerika en eentje hier in Nederland, beide met hetzelfde concept: kinderen met kanker die zingen met beroemdheden. Hebben jullie tissues bij de hand?

Ik moet hier zo ontzettend van huilen. Het nummer is al supermooi – al moet ik eerlijk bekennen dat ik Nick&Simon eerst niet zoveel aan vond, maar dit liedje ga ik iedere keer mooier vinden. Daar komt nog bij dat het ziekenhuispersoneel van het Sophia Kinderziekenhuis is (de afdeling oncologie dan, dat wel) en dat is mijn ziekenhuis, dus dat doet ook wel wat. En gewoon het feit dat beroemdheden die soms niet eens echt kunnen zingen (of gewoon totaal niet) hieraan meewerken, vind ik gewoon heel erg ontroerend.

Dit filmpje was er eerder en in principe is het spotje van Nick en Simon dus hierop gebaseerd, maar ik denk dat dat gewoon toeval is. Ook hier weer vind ik het supermooi om te zien dat A-lister beroemdheden zoals Robin Williams, Betty White en Jennifer Aniston gewoon naast zieke kinderen zitten te zingen. Het liedje is volgens mij van the Beatles en vind ik ook ontzettend mooi. St. Jude is hier een onderzoeksziekenhuis dat, heel logisch, onderzoek doet naar medicijnen tegen kinderkanker. Ik vind dat de kinderen hier wat centraler staan, maar allebei de filmpjes zijn gewoonweg prachtig en ontzettend heart-touching.

You may also like...

4 Comments

  1. Het origineel is natuurlijk ook mooi, maar ik vind de Nederlandse versie echter overkomen. Juist doordat ze iedereen gewoon vals hebben laten zingen, komt het veel gemeender over. Erg mooie spotjes zijn het.

  2. Ik vind het verschrikkelijk kinderen die kanker hebben

  3. Vief ik vond het zo,n indringende blog van jou.Dat je dat zo goed beschreef, over die zieke kinderen, terwijl je zelf zoveel meemaakt.
    Klasse!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]