4460976042_3daf75b6b6_z

Bron

Mensen vinden mij vaak inspirerend vanwege mijn positieve levenshouding, vanwege het feit dat ik altijd het beste van mijn situatie probeer te maken en vanwege het feit dat ik veel bezig ben met mezelf gelukkig maken en gewoon genieten. Natuurlijk is het hartstikke fijn om te horen dat ik inspireer, maar ik vind het ook altijd een beetje lastig: ik doe het namelijk niet bewust, ik doe gewoon wat ik altijd doe en dat inspireert blijkbaar, haha. Vandaag wilde ik eens op een rijtje zetten welke mensen mij op de één of andere manier inspireren!

taylor-swift

Bron

Taylor Swift

Tja… iemand die zomaar vijftigduizend dollar aan het openbaar onderwijs van New York doneert, kan het niet meer fout doen bij mij, haha. Maar om eerlijk te zijn is dit gewoon het zoveelste waarmee Taylor mijn hart verovert: ze is ontzettend bijzonder, gewoon in alles wat ze doet. Ze heeft een compleet eigen stijl, weet wie ze is en daar komt ze voor uit: ze is een beetje gek en daar komt ze ook voor uit, het maakt haar gewoon helemaal niet uit wat anderen vinden – zij wil gewoon lekker haar ding doen en gaat daarvoor. En ze heeft geen sterallures: ze is ontzettend veel met haar fans bezig, gaat bij ze langs, geeft adviezen op social media, stuurt geld en cadeaus… ze is gewoon prachtig.

adele2

Bron

Adele

Ik vind Adele geweldig omdat ze, net als Taylor, nog superjong is en al superveel heeft bereikt, maar ik bewonder haar omdat ze gewoon heel erg klassiek en authentiek is, ik kan het niet anders zeggen. Ze is vaak in de media vanwege haar gewicht, maar dat kan haar echt letterlijk niets schelen. Haar muziek is fantastisch en ik vind het zo mooi hoe ze met haar nummers laat zien wie ze is en dat ze voor zichzelf opkomt, maar zonder echt een roddelaarster te worden. O, en ook dit: ze is uit de spotlights verdwenen sinds ze haar kind heeft gekregen en natuurlijk is dat jammer, maar ik geef haar groot gelijk. Ze kiest lekker voor haar gezin en het maakt haar dus lekker niet uit wat de mensen daarvan vinden. You go girl.

heforshe_emma_watson

Bron

Emma Watson

Ik hou van Emma. Echt, ik vind haar geweldig – ook al heb ik haar in maar weinig films buiten de Potters gezien, ik vind het heel mooi hoe ze zich echt heeft ontwikkeld als persoon, als vrouw. Ze is niet meer dat kindsterretje dat iedereen ziet als Hermelien Griffel: ze is afgestudeerd aan Harvard (of Yale?) en ze heeft de HeForShe-organisatie opgericht voor de emancipatie van vrouwen, of eigenlijk voor puur gelijke rechten voor mannen én vrouwen. Ze is gewoon echt iemand buiten dat ze actrice is… vind ik mooi!

malala-yousafzai-ftr

Bron

Malala Yousafzai

Ik heb zoveel bewondering voor haar. Ze is ontzettend sterk en als er iemand is die op haar strepen staat en letterlijk vecht voor de dingen die ze belangrijk vindt, dan is zij het wel. Ze strijdt alleen al door zelf te leven voor gelijke rechten in het onderwijs en voor (beter) meisjesonderwijs, en ook al is haar leven eigenlijk voortdurend in gevaar, toch gaat ze door. Heel erg bijzonder.

1602019-L

Bron

Erin Gruwell

Sinds ik The Freedom Writers heb gezien, is Erin Gruwell mijn grote voorbeeld op het gebied van onderwijs. Ze gaf les op een zwarte school in een New Yorkse bendewijk en het lukte haar om de kinderen uit hun schulp te lokken, om ze hun verhaal te laten vertellen, om ze betere kansen te geven en vooral: om ze aan het leren (en aan het schrijven) te krijgen op basis van hun persoonlijke verhaal en belangen. Vind ik heel, heel erg bijzonder en krachtig. Heel inspirerend.

csm_Laura_Maaskant_abb3546d9c

Bron

Laura Maaskant

Mijn positieve levenshouding is dan wel echt iets van mijzelf, maar als er iemand is die me inspireert om toch vooral zoveel mogelijk te genieten en door simpelweg te leven gelukkig te zijn, dan is het Laura wel. Ik vind het ontzettend knap dat ze door haar terminale ziek-zijn juist alle mooie dingen in het leven ziet en die ook intens beleeft. Zij belichaamt ook heel erg mijn gevoel van niet gezond willen zijn omdat ik dan niet mezelf zou zijn. En haar filosofie om gewoon het leven te leiden dat je gelukkig maakt heeft mij ook veel geleerd.

You may also like...

3 Comments

  1. Ik vind jouw levensstijl ook heel inspirerend moet ik zeggen. Wat fijn dat het is hoe je bent en hoe je in het leven staat. Ik kan me zo goed voorstellen dat het soms niet makkelijk moet zijn. Taylor Swift ken ik wel van haar countrymuziek en wat films, maar dat ze naast haar films ook nog zo’n prachtig mens is, dat wist ik niet! Wat een topper. En Adele, ze heeft groot gelijk dat ze voor haar gezin gaat. Op het moment dat je een kleintje hebt, verandert alles. Ik zag het van de week nog van dichtbij! Wonderlijk is dat he! En dat meisje dat opkomt voor de onderwijsrechten.. wat een sterke vrouw! En dat in een omgeving waarin je je leven nooit zeker bent. Dan moet je wel heel sterk in je schoenen staan. Daar heb ik ook echt enorm veel respect voor!

  2. Heel erg mooi gescheven. Ik blijf het trouwens echt heel erg mooi vinden hoe jij zelf in het leven staat.
    Van de dames hierboven wist ik eigenlijk niet dat ze naast het ‘beroemd zijn’ ook hele mooie dingen doen. Erg leuk om te lezen.
    Laura ken ik overigens niet.

  3. wat een mooie, inspirerende vrouwen heb je gekozen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]