Ik was er al een tijdje naar op zoek: een mooie keyboard-case voor mijn iPad zodat ik er een volwaardige minilaptop van zou kunnen maken. Ideaal voor in bed, in de auto, op de luie stoel of bank… eigenlijk gewoon voor overal! Ik wist echter niet zeker of het Bluetooth-systeem mij wel zou bevallen, en de meeste toetsenborden waren toch behoorlijk prijzig. Ik wilde er eerst eentje bij Groupon bestellen, maar de recensies daarvan bleken zo slecht dat ik ervan afzag. Gelukkig kwam de Telegraaf wel met een leuke actie: een toetsenbord met case voor 30 euro, plus 5 euro verzendkosten. Dat leek me de beste aanbieding én er zat een goed retoursysteem in, dus besloot ik er gewoon voor te gaan. Benieuwd hoe het me is bevallen?

Het arriveerde heel netjes verpakt in een mooie doos, met een gebruiksaanwijzing erbij. Het mapje (de case dus) is best groot, maar dat is ook wel logisch want de iPad moet erin passen. Je hebt geen gedoe met klitteband of ritsjes, want de ”flappen” van de case hechten zich als magneetjes aan elkaar waardoor het gewoon goed dicht zit. De case is groot genoeg om in de gemiddelde tas te passen en beschermt de iPad net zoals een SmartCover-hoes dat doet, dus je kunt hem er gerust in laten zitten. Wanneer je de case openvouwt, is de helft het open gedeelte waar je de iPad in steekt. Dit is heel soepel, met een klein flapje zorg je dat de iPad er niet gemakkelijk uitschiet en er zijn open ruimtes voor de aan/uitknop, het volume en de vergrendelingsknop. Het toetsenbord is Bluetooth en heeft nauwelijks installatie nodig: wanneer je naar de iPad-instellingen gaat, wordt het toetsenbord automatisch geregistreerd en opgeslagen. Wel even opletten dat je hem de eerste keer goed inschakelt volgens de gebruiksaanwijzing, anders voltooit de installatie zich niet op de juiste wijze. Daarna is het een kwestie van het schakelaartje omhoog duwen en je toetsenbord is aan! Het toetsenbord dat in de iPad zelf zit, valt ook automatisch weg wanneer Bluetooth is ingeschakeld bij een typeprogramma, dus geen gehannes met twee toetsenborden, haha. De batterij gaat zo’n vier tot vijf uur mee en moet worden opgeladen met de iPad-oplader. Dat doe je door het kabeltje dat erbij zit in de stekker van de iPad-oplader te steken. Het snoertje waarmee je de iPad oplaadt, haal je er dan uit en kun je bijvoorbeeld gebruiken om je iPad en laptop met elkaar te laten communiceren. Nadeel hiervan is wel dat je de iPad en het toetsenbord niet tegelijkertijd kunt opladen: je moet kiezen wat het belangrijkste is. Gelukkig gaat de iPad langer mee dan het toetsenbord, haha.

Mijn god, ik ben zo ongelofelijk blij met dit ding! Het is werkelijk ideaal! Toegegeven: toen ik het net had moest ik er wel eventjes aan wennen, want het is natuurlijk geen laptop. En oké, de iPad is niet echt bedoeld voor het schrijven van lange lappen tekst, maar ik als schrijfster en blogger negeer dat, haha. En daarom is dit werkelijk een prachtig hulpmiddel! Het is af en toe wat lastig om de juiste houding te vinden, vooral omdat er een onderflap is die af en toe wat in de weg zit. De indeling van de toetsen is anders dan bij de laptop, dus het typt niet meteen heel gemakkelijk maar dat is een kwestie van wennen. Voor baaldagen of wanneer je ziek bent is het werkelijk heerlijk! Ik ben er ontzettend blij mee en ga hem zeker vaak gebruiken, het is een echte investering geweest! Wat ik wel fijn vind, is om een kussen op mijn schoot te leggen en daarop de keyboard-case met iPad erin. Ik ben natuurlijk wat kleiner en dat is voor mij prettiger, maar dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen te gelden.

Beoordeling: dikke 8 van de 10!

You may also like...

2 Comments

  1. ’t ziet er gewoon uit als een laptop hoor 🙂 Maar wel handig dat je ‘m zo mee kunt nemen… ideaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]