Bron

Iedereen heeft dromen, verlangens voor de toekomst – de één droomt groter dan de ander, maar we hebben allemaal dromen. Mijn grote droom heb ik jullie onlangs al verteld: in New York wonen, schijven, het gezicht zijn van een stichting die jongeren helpt het beste uit hun leven te halen, katten en een leuke man, veel reizen, lesgeven en vooral gewoon gelukkig zijn. Nu ben ik al best bezig met die droom door mijn twee nieuwe projecten – Happiness in the Making en De Jonge Bibliofiel – maar ik ben er natuurlijk nog lang niet. Ik denk ook niet dat het me gaat lukken om alle stukjes van mijn droom te verwezenlijken, maar er zijn wel dingen die ik echt heel graag wil en waarvan ik ook wel denk dat ze – misschien tot op zekere hoogte – haalbaar zijn. Oftewel: dingen die op mijn bucket list staan, die ik heel graag wil doen voor ik – nou ja, ”voor ik doodga” klinkt zo stom, dus laten we zeggen voor ik oud ben. Dingen waarvan ik denk dat ze me heel gelukkig zullen maken en die ik heel graag aan de herinneringenkist in mijn hoofd wil toevoegen. Vandaag een lijstje van 10 dingen!

1. Een boek schrijven. Misschien een beetje een open deur, maar ik wil heel graag een boek uitgegeven zien. Nu ben ik al hard op weg met mijn historische roman en ik vind het vooralsnog heerlijk om eraan te schrijven – dus ik doe het nu vooral voor mezelf. Maar ik wil wel op een bepaald punt in mijn leven, misschien wel in de komende vijf tot tien jaar, een boek in de boekwinkel (als we die dan nog hebben) zien liggen. De bestsellerlijst zou leuk zijn, maar hoef ik echt niet per se te halen, alleen maar dat gevoel dat ik het echt kan en dat ik mensen blij kan maken met mijn boek, zou mij blij maken!

2. Een schrijver ontmoeten. Maakt eigenlijk niet uit welke schrijver, als ik maar wat affiniteit met hem of haar heb. Ik zou het bijvoorbeeld heel tof vinden om Stefan Brijs te ontmoeten, met wie ik twee jaar geleden contact heb gehad omdat mijn docente Nederlands hem stiekem mijn verhaal had gestuurd, een verlengstuk aan zijn boek De Engelenmaker. Het lijkt me zo gaaf om gewoon een middag met zo iemand door te brengen, ergens thee te drinken en een croissant te eten terwijl we praten over alles wat te maken heeft met schrijven. Het hoeft niet per se meneer Brijs te zijn, iemand als Philippa Gregory, John Boyne, Markus Zusak, Kathryn Stockett of J.K. Rowling (haha, dream on Vivian) zou ook super zijn.

3. Iets betekenen voor het onderwijs. Volgens mij had ik jullie dit nog niet verteld, maar ik heb onlangs de knoop doorgehakt. In plaats van na het behalen van mijn propedeuse Nederlands te gaan studeren, zoals aanvankelijk het plan was, heb ik besloten om door te gaan met de Lerarenopleiding Nederlands: ik voel me daar heel erg op mijn plek, heb het ontzettend naar mijn zin en begin ook steeds meer te dromen van een carrière als docent Nederlands (duh, haha) in het speciaal onderwijs. Ikzelf heb namelijk ervaren dat kinderen en jongeren met een ziekte of beperking veel en vaak onderschat worden: ze krijgen niet het juiste onderwijs om aan een toekomst te bouwen en worden niet (voldoende) gemotiveerd om zichzelf te ontdekken. Daar wil ik aan gaan werken: ik wil, als ik straks stage ga lopen en helemaal als ik afgestudeerd ben, op mijn eigen middelbare school gaan werken en daar zorgen dat kinderen in hun eigen tempo mogen leren, maar dat er wel wordt gewerkt aan hun toekomst en identiteit! Ik wil ze daarnaast ook echt leren hoe mooi en fijn taal en lezen zijn, en het zou heel veel voor me betekenen om op die manier echt iets bij te dragen aan het onderwijs.

4. Een stichting oprichten. Dit is een deel van mijn grote droom en nu ik bezig ben met Happiness in the Making denk ik dat het best haalbaar kan zijn. Een stichting voor en misschien ook wel dóór jongeren die het beste uit hun leven willen maken, die willen genieten en gelukkig willen zijn, maar daar misschien moeite mee hebben door een ziekte of handicap, mentaal of fysiek. Het idee ervoor is er al in Happiness in the Making, misschien dat de stichting ook wel zo zou gaan heten, maar voor de rest is het nog echt een concept waar ik wel ooit iets mee hoop te (kunnen) doen.

5. Groot worden met bloggen. Zoals ik nu blog, is het vooral met heel veel passie en een paar honderd bezoekers per maand. Vind ik prima, en het gaat mij er vooral om dát ik het doe, dat ik er zelf van geniet. Maar in de toekomst zou ik wel graag een groter publiek willen bereiken, en of dat dan met Vivians Vocabulaire, De Jonge Bibliofiel of Happiness in the Making – of alle drie – is, maakt me niet zoveel uit. Eén van de redenen dat ik blog, is om mezelf te laten zien aan de wereld en die wens om mezelf aan een nog groter deel van de wereld te laten zien, is er wel. Nu hoef ik echt geen blogger te worden die frontrow zit bij de modeshows en uitgenodigd wordt voor alle persconferenties en evenementen, want zo ben ik ook helemaal niet. Maar het zou wel fijn zijn om in de bloggerwereld wat erkenning te krijgen en een wat groter publiek aan te spreken.

Bron

6. Zwemmen met dolfijnen: Yup, dit is iets waar heel veel mensen van dromen en ik sluit me daarbij aan. Ik kan niet goed zwemmen, maar er wordt veel begeleiding geboden om het mogelijk te maken en het lijkt me zo ontzettend bijzonder om het mee te maken, dat contact met die dieren en dat bijzondere gevoel dat je ervan kunt krijgen.

7. Zelf paardrijden: Ik rij nu al bijna zeven jaar – wow, wat gaat dat hard – elke zaterdag op een manege voor begeleid paardrijden voor gehandicapten. Vind ik nog steeds hartstikke tof en ik geniet er dan ook enorm van, maar toch zou ik ook heel graag eens alleen willen gaan rijden. Niet binnenkort, maar het lijkt me wel heel tof om in de toekomst af en toe naar een manege te gaan, daar een paard te verzorgen en ermee een buitenrit te gaan maken, helemaal zelfstandig, gewoon alleen het paard, de buitenlucht en ik.

8. Een modeshow of balletvoorstelling bezoeken. Weer een iets oppervlakkigere droom, maar hé – een bucketlist is een bucketlist, daar mag alles op staan! Het lijkt me namelijk heel erg tof om eens in zo’n totaal andere wereld te zitten, de glamour van de modewereld – waar je natuurlijk nóóit binnenkomt – en de elegantie van het ballet. Ik ben wel een groot fan van musicals, maar naar een balletvoorstelling ben ik nog nooit geweest. Misschien is dat wel een idee voor mijn eenentwintigste verjaardag volgend jaar… voor dit jaar heb ik amelijk al een cadeaulijst, haha.

9. Een appartement in het buitenland. Ja, dit zal misschien niet zo haalbaar zijn, maar het is wel een droom. Ik denk dat ik voor de rest van mijn leven in Nederland blijf wonen, maar het zou wel ontzettend gaaf zijn om buitenverblijven te hebben in bijvoorbeeld Parijs, New York en Londen, of een schattig vakantiehuisje in Italië. Gewoon, om af en toe even weg te kunnen, mijn hart op te halen in die heerlijke steden, daar het leven te leven…

10. Omringd worden door katten! Tja, ik ben een kattenmens. Momenteel heb ik één poezenbeest en dat vinden mijn ouders ook wel genoeg, maar ik zou heel graag, als ik eenmaal zelfstandig woon, nog wat meer katten in huis halen – minstens drie en het liefst een stuk of vijf. Gewoon omdat die beestjes zo lief en warm en vriendelijk zijn en omdat ze zoveel liefde geven en zulke fijne schrijfmaatjes zijn!

Dat waren de dingen op mijn bucket list waar ik de komende tien jaar (of zo) aan wil gaan werken! Wat staat er op jouw lijst?

You may also like...

5 Comments

  1. Wat een mooie wensen! 🙂
    Gaaf dat je een boek wilt schrijven! En als jij die katten neemt, neem ik het huis vol honden, haha.

  2. Ontzettend gave lijst :). Het is echt heel tof om te lezen hoe enthousiast je erover bent. Veel succes met het bereiken van je dromen.

  3. Wat een ontzettend en mooie en gave dromen en wensen heb je! Superleuk om dat te lezen!
    Ik ga voor je duimen en ontzettend hopen dat dit je lukt! Maar je bent een doorzetter, een vechter ♥- dat heb je voor sommige dromen nodig – dus wie weet ga je er komen meis! ♥

  4. Hihi! Mijn schoozus heeft 5 katten in huis, heerlijk! Wij hebben er 2, maar ik wil er eigenlijk nog eentje bij. 🙂

  5. Ik wil ook graag een keer naar een balletvoorstelling. Eigenlijk had ik met mijn moeder naar swan lake on ice gewild, want mijn liefde voor het kunstschaatsen was weer aangewakkerd door de olympische spelen, maar dat is er niet van gekomen. Mijn eigen domme schuld, ik baal er nu wel van. Je hebt een mooie afwisselende lijst gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]