In het begin van het nieuwe jaar liet ik jullie al weten dat ik geen specifieke reading challenge had gepland, maar dat ik gewoon een aantal boeken wilde lezen: een detective, een thriller van Stephen King, de ontknoping in een aantal series, mijn favoriete reeksen herlezen, dat soort dingen. De teller van de challenge op Goodreads heb ik toen op 60 gezet omdat het me toch wel leuk leek om te proberen over mijn 2013-doel van 50 heen te komen en onlangs ontdekte ik ook nog een ander soort reading challenge: de Boekenbingo! 

Het concept van de boekenbingo – of Reading Bingo, zoals-ie oorspronkelijk heet – is in het leven geroepen door deze website en ik ontdekte het bestaan ervan door de blog van Laura (mijn zus, aangezien er ook nog twee andere bloggende Laura’s zijn die ik volg, totaal niet verwarrend hoor). Ook Joany van Craving Pages blogde erover en toen werd ik toch wel enthousiast. Ik besloot dus om mijn leesjaar op te fleuren door mee te doen!

Het idee van een bingo is heel simpel: je krijgt een kaart met 25 vakjes,waarvan één vakje soms of vaak gratis is (ik heb het nog nooit gespeeld, dus veel weet ik er niet van haha). In elk vakje staat een nummer en er worden steeds balletjes getrokken waarop ook een nummer staat – dat nummer mag je dan aankruisen op je kaart. Het doel is om zo snel mogelijk bingo te krijgen, vijf vakjes op een rij, want dan kun je mooie prijzen winnen. Het concept van de boekenbingo is eigenlijk hetzelfde, maar alleen staan er in de vakjes dus geen nummers, maar omschrijvingen van bepaalde boeken. Op die manier kun je veel lezen en jezelf ook dwingen om nieuwe dingen uit te proberen, want sommige dingen zijn best apart als je een specifieke smaak hebt qua boeken, haha.

De bingo van 2014 heeft twee kaarten, eentje voor Young Adults en een gewone. Ik heb besloten om allebei de kaarten te gebruiken omdat ik het zo ontzettend leuk vind, maar wel eentje tegelijk. Op de pagina kun je de kaarten en mijn vooruitgang zien en ik zal aan het einde van de maand steeds een artikel posten over welke boeken ik gelezen heb en welke voor de boekenbingo meetellen. Ik heb eigenlijk geen regels, behalve dan dat ik dus één kaart tegelijk doe en per boek ook maar één vakje afkruis, anders gaat het wel erg hard.  Mijn eerste vakje, een non-fictieboek, heb ik al kunnen afvinken en nu ben ik bezig met ”een boek met een blauwe omslag.” Heel leuk om op deze manier te lezen, weer eens iets anders!

You may also like...

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]