quotes

Zo af en toe kom ik mooie quotes tegen op internet, in boeken of films of zelfs in liedjes. Dit zijn dan quotes met een speciale boodschap die me aan het denken zetten of me inspireren op het gebied van positief leven en genieten; ik deel mijn inspiratie graag met jullie, dus daarom deze nieuwe rubriek! We trappen af met een quote waar ik op vakantie veel waarde aan ben gaan hechten en die voor mij twee betekenissen heeft: niet alleen het bovenstaande (geluk is een reis, geen bestemming) maar ook: Sometimes life is about the journey not about the destination (soms gaat het in het leven meer om de reis dan om de bestemming).

Gelukkig; dat is tegenwoordig wat veel mensen antwoorden als je ze vraagt wat ze willen worden. Heel simpel. Een beetje te simpel zelfs, want gelukkig zijn is zo gemakkelijk niet. Mensen stellen tegenwoordig hoge eisen aan het leven: ze denken dat ze pas helemaal gelukkig kunnen zijn met een topcarrière, een perfect gezin of een huis à la de Gouden Kooi. Maar met de huidige economische situatie, de vele stuklopende huwelijken en de erbarmelijk slechte huizenmarkt worden deze dromen vaak verpulverd. Sommigen zijn er dan meteen van overtuigd dat hun kans op geluk voorgoed verkeken is, maar dat is natuurlijk niet zo: of je gelukkig bent of niet, heb je helemaal zelf in de hand. Voor de één betekent het namelijk iets anders dan voor de ander, zoals hierboven al is gebleken: voor mij betekent geluk dat ik kan genieten van en dankbaar ben voor wat ik heb, maar anderen zijn ervan overtuigd dat ze pas gelukkig kunnen worden als ze hun dromen nagejaagd hebben. Ongetwijfeld zit daar een kern van waarheid in, want de kracht van dromen en het laten uitkomen ervan wordt vaak onderschat. Maar mensen denken soms dat ze pas gelukkig kunnen zijn als ze alles hebben wat hun hartje begeert. Ik denk persoonlijk dat dat niet tot geluk zou leiden, maar tot verveling.

Het leven is een reis die voor ons allemaal begint bij de geboorte en eindigt bij het overlijden; simpelweg gelukkig zijn is het beste wat die reis ons kan brengen. Maar het ligt niet noodzakelijkerwijs op ons te wachten in ons droomhuis of in het hart van onze perfecte man. Mensen kunnen door financiële omstandigheden hun huis kwijtraken, huwelijken lopen op de klippen, perfecte gezinnen bestaan niet. Mensen die pas gelukkig zijn als ze een huisje boompje beestje hebben, hebben iets heel belangrijks gemist: ze hebben niet genoten van de jaren daarvoor. Mensen die ernaar streven een topbaan te bemachtigen en dan pas gelukkig zijn, hebben zichzelf nooit toegestaan het werk dat ze eerst deden leuk te vinden.

Geluk komt voort uit je herinneringen, uit de liefde van de mensen om je heen, uit je ervaringen, uit hoe je was en wie je wil worden, uit je dromen en verlangens, en ook uit je fouten en je zwaktes. Geluk is wie je bent en wie je wordt naarmate je verder komt in je reis, maar het is vooral wie je jezelf toestaat te zijn en hoe je jezelf toestaat naar het leven te kijken. Het is een manier van leven, iets wat moet groeien op weg naar je einddoel en wat tot een absoluut hoogtepunt moet komen als je dromen waargemaakt zijn. Happiness is a journey, not a destination. 

You may also like...

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]