Project Positief

Bron beeld: Picjumbo

Er zijn ontzettend veel tags in omloop op allerlei blogs, de een leuker en unieker dan de ander. Hier staan ze allemaal heel fijn overzichtelijk op een rij en daartussen stond ook de Project Positief Tag van niemand minder dan By Dagmar Valerie. Natuurlijk leek het me meteen leuk om ‘m in te vullen, gezien hoeveel ik bezig ben met geluk en positief zijn!

Wat is je favoriete quote en waarom?

Ik vind heel veel quotes mooi, maar tegenwoordig is Doing what you love is freedom, loving what you do is happiness wel mijn favoriet. Waarom? Gewoon omdat het heel goed past bij mij en bij hoe ik mijn leven leid: ik heb het geluk dat ik heel veel dingen kan doen die ik leuk vind en dat geeft me een heerlijk vrij gevoel, een gevoel van zelf kunnen bepalen hoe ik wel en niet mijn leven leid. Tegelijkertijd doe ik bijna alleen maar dingen die ik ook echt vol overgave en vol passie doe, en dat is ook precies wat mij zo gelukkig maakt: kunnen doen wat ik leuk vind en het feit dat ik eigenlijk alles in mijn leven wel fijn en leuk vind.

Welke droom zou je in je leven willen realiseren?

Dat is niet zo moeilijk: de droom van een goede baan in het (speciaal) onderwijs die ik kan doen zonder teveel van mijzelf en mijn gezondheid te vragen, waarbij ik jongeren kan helpen en inspireren en een verschil kan maken, en waar ik vooral zelf heel gelukkig van kan worden.

Wat is geluk voor jou?

Ik heb het net al een beetje gezegd: geluk betekent voor mij dat ik kan doen wat ik leuk vind, wat goed voelt en waar ik blij van word. Daarnaast betekent het ook tevredenheid: tevredenheid met de dingen die ik doe, met wie ik ben, met hoe mijn leven eruitziet, met de mensen om me heen, met mijn persoonlijkheid… het is eigenlijk gewoon een gevoel van ‘’het is goed’’ en ook heel erg het gevoel dat wat er ook nog mis zal gaan of tegen zal vallen, het niet erg is omdat er ook heel veel fijne dingen en gelukjes zijn.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Ik denk iedereen eigenlijk wel! Mijn kat kan me heel blij maken met hoe schattig hij kan zijn en met de headbump-knuffels die hij me geeft, maar sowieso omring ik me met mensen die vaak precies de juiste humor hebben, een soort relativeringshumor die een beetje donker is maar wel een lach op mijn gezicht kan toveren, een beetje cynisch. Galgenhumor eigenlijk, daar moet ik altijd wel weer om lachen omdat daardoor gek genoeg alles in perspectief wordt geplaatst.

Waarvoor kunnen we jou ’s nachts wakker maken?

Oeh, die is lastig… ik denk voor op reis gaan. Ik weet nog dat we vroeger wel eens een keer een dagje naar Parijs of Disney zijn geweest en dan gingen we echt midden in de nacht weg om er ’s ochtends vroeg te zijn en de hele dag te hebben. Dat vond ik altijd zo’n heerlijk gevoel! En dan als een blok weer in slaap vallen in de auto, haha. En sowieso als er iets aan de hand is… ik ben ook een keer ’s nachts wakker geworden toen mijn zus terugkwam van een lange vakantie, heerlijk zo’n slaapdronken maar des te dikkere knuffel.

Wanneer kreeg je voor het laatst een lachbui?

Daar moet ik even over nadenken, want ik lach heel vaak en veel – dat is vast geen brand new information voor jullie – maar echt de slappe lach heb ik niet zo vaak, geen idee waarom haha. Ik denk dat het op vakantie was, ik herinner me nog dat we toen allemaal heel erg om iets moesten lachen… maar ik weet echt niet meer wat het was. Waarschijnlijk mijn vader die een van zijn gekke buien had. Die houden jullie nog van me tegoed!

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

O jee, dat is wel een lastige. Niet omdat ik weinig prestaties heb hoor, maar juist omdat het er veel zijn haha. Ik ben er heel trots op dat het me is gelukt om mijn vmbo- en havodiploma te halen ondanks dat het vaak tegenzat met mijn gezondheid en dat het niet altijd makkelijk is geweest. Ik ben er heel erg trots op dat ik ben gaan studeren en me nu al door de eerste twee jaren heen heb geslagen, of eigenlijk maakt het me vooral trots dat ik de sprong heb gewaagd van iets proberen wat wel eens verkeerd zou kunnen aflopen – dat het te zwaar of niets voor mij zou blijken te zijn – en dat het juist heel erg goed is gegaan en me ontzettend veel heeft gegeven. Ik denk dat ik daar het meest trots op ben.

Welke boodschap zou je nog graag willen meegeven?

Doe de dingen op jouw manier. Het hoeft allemaal niet perfect, het hoeft niet volgens het boekje, het hoeft niet binnen een bepaalde tijd: het enige wat telt, is dat jij je er goed bij voelt en dat het jou helpt om je te ontwikkelen en te groeien. Doe wat jou gelukkig maakt, wat bij jou past en vooral: doe zoveel mogelijk om jezelf gelukkig te maken!

Op welke van jouw prestaties ben jij het meest trots?

You may also like...

1 Comment

  1. Wat een mooie quote, die schrijf ik gelijk even op!
    Isolde onlangs geplaatst…We zijn toch allemaal gelukszoekers?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]