Zomervakantie

IK HEB VAKANTIE! En daar was ik ook wel even flink aan toe, moet ik zeggen: de laatste weken zijn bizar druk geweest met allemaal leuke en ook wat minder leuke dingen en oké, de bruiloftsdrukte is nog niet op zijn eind want de bruiloft (van L) moet nog komen, maar ik ben in ieder geval klaar met school voor het jaar 2015-2016, hoera! De twee eindopdrachten van afgelopen blok heb ik met goed gevolg afgerond, mijn laatste stagedag is achter de rug en ik heb alleen morgen nog een gesprek over volgend schooljaar, maar as we speak ben ik gewoon heerlijk aan het genieten van een hele hoop vrijheid en doen waar ik zin in heb. Maar ja, ik zou geen controlefreak zijn als ik niet allang had bedacht wat ik in die vakantie wil gaan doen, en dat is ook nog wel aardig wat!

De 1989 World Tour Live kijken

Yup, deze staat met stip bovenaan: afgelopen decémber verraste mijn heldin Taylor Swift alle Swifties met een concertfilm van haar laatste en grootste wereldtournee (dat concert waar ik dus niet heen ben geweest, want uitverkocht) en ik heb het nog stééds niet gekeken. Geen tijd, geen aandacht, andere focus… maar daar gaat verandering in komen!

Spelletjes spelen

Ja oké, ik ben dan wel een fervent speler van Kim Kardashian Hollywood, maar ik vind ook timemanagementspelletjes enorm leuk: de Delicious Emily-serie is enorm vermakelijk, maar ook tijdrovend en daar zijn wat nieuwe spelletjes van die ik nog graag wil spelen. Daarnaast is er een nieuwe ziekenhuisgame waar ik echt heel benieuwd naar ben en de voorloper ervan wil ik ook graag spelen (Heart’s Medicine) en komt er een nieuw Wedding Salon-spel dat ik ook wil uitproberen. Ik heb een abonnement op Zyloms FunPass genomen om te kijken of ik dat wat vind, dus ik ga schaamteloos uren achtereen spelletjes spelen! Ik heb trouwens enorm veel Engels geleerd van die spellen vroeger, dus dat is justified haha.

Bullet journalling

Ik gebruik mijn bullet journal regelmatig, maar ik ontdek steeds meer wat er eigenlijk allemaal mogelijk mee is en hoe beperkt ik het eigenlijk gebruik. Deze vakantie wil ik dus lekker gaan freubelen en knutselen met mijn notitieboek en allemaal dingen die ik daarin kan opnemen, zodat het een heel mooi boekje wordt dat ook echt functioneel is. Misschien ga ik daar ook nog wel over bloggen.

Blog improvement

Mijn blog gaat goed, maar ik ben er de laatste tijd wel op een wat lager pitje mee bezig geweest vanwege alle stress van school en alle projecten die ik had. Ik ben op Vivians Vocabulaire om de dag gaan bloggen en op The Book Review was het allemaal wat halfslachtig, dus ik wil gewoon eens lekker gaan brainstormen over onderwerpen en systemen en hoe ik het allemaal kan aanpakken en verbeteren! O, en het YouTubekanaal van mijn boekenblog moet ook echt wat actiever worden, ik heb wel wat video’s opgenomen maar ik wil dit ook echt met meer systeem en meer inhoud gaan doen.

Heel veel lezen

De afgelopen tijd heb ik veel boeken voor school moeten lezen: dat is nu klaar en daar ben ik wel heel erg blij om, want er zijn zó veel boeken waar ik graag aan toe wil komen omdat ze me zó leuk lijken! Ik hoop dat het weer een beetje gaat meewerken, niet te warm maar wel lekker om in de tuin te zitten, en dat ik dan echt wat van die fijne boeken kan gaan lezen. Heb ik echt zin in!

Heel veel schrijven

Ik roep het al een tijdje: dat ik in de zomervakantie mijn historische roman weer wil oppakken, research wil doen, alles redigeren en afschrijven en dan verder met het volgende deel. En misschien ga ik dat ook wel doen, maar misschien ga ik ook wel met andere schrijfprojecten aan de gang: korte verhalen, een nieuw soort roman… ik kijk een beetje wat er komt en laat mezelf met de wind meewaaien! Pushen heeft ook geen zin natuurlijk.

Doen waar ik zin in heb

Maar wat ik vooral wil doen? Gewoon genieten. Lekker doen waar ik zin in heb, maakt niet uit wat dat is of wanneer. Dat is namelijk wat mij betreft nog altijd de bedoeling en ook het grote voordeel van vakantie: dat niets hoeft en dat alles mag en kan. Dus ik ga mezelf ook geen moetjes opleggen, ik ga gewoon mijn willetje volgen!

Wat wil jij gaan doen deze zomer?

You may also like...

15 Comments

 1. Jaaaa hoera voor vakantie! Zo fijn! Je plannen klinken ontzettend goed. Vooral dat ‘doen waar je zin in hebt’ gevoel. Dat is volgens mij écht vakantie!
  Melle onlangs geplaatst…Bloggers Favorites | Prove them wrongMy Profile

 2. Wat fijn dat je vakantie hebt 😀 Ik vind het ook echt heerlijk dat ik gewoon tijd kan besteden en de dingen die ik zélf wil doen, in plaats van dat ik verplicht allemaal dingen moet doen voor mijn opleiding.
  Desi onlangs geplaatst…Groene tip: natuurlijke zonnebrand van LoveaMy Profile

  1. Oh ja dat is zo fijn!

 3. O heerlijk, vakantie! Ik ben nog even aan het aftellen, maar over anderhalve week ben ik ook aan de beurt.
  Die spelletjes die je noemt, zeggen me helemaal niks. Zijn dat computerspelletjes of apps of zoiets?

  Wij gaan met het gezin twee weekjes weg en daarna nog een keer een hotelletje alleen met mijn man, verder nog geen plannen.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Loedermoeder: wil je echt zo genoemd worden?My Profile

  1. Ze zijn er voor de pc én als app! Je moet er wel voor betalen, maar ze zijn dan ook echt heel leuk =D Op Zylom.nl of Gamehouse.com vind je alle info!

 4. Super zeg, moet een heerlijk gevoel zijn! Geniet van je vakantie!
  Darina onlangs geplaatst…Photo Diary Holiday LanzaroteMy Profile

 5. Wat super fijn, dat moet een kers op de taart zijn! Geniet van je vakantie.

  Wat ik ga doen? Werken, heb wel gelukkig wat meer dagen vrij en dan wil ik het huis grondig gaan opruimen, met het oog op de aankomende verhuizing als we eindelijk ons appartement kwijt raken… Zijn we druk mee bezig geweest. Onze enige vakantie is weekendje weg naar Centerparcs waar ik ONTZETTEND naar uitkijk en met alle drukte aan toe ben. Verdere vakanties (door onze verkoop) zijn niet in te plannen nog… ^^

  Nogmaals, Geniet lieve Vivian!
  Sas onlangs geplaatst…Mini updateMy Profile

 6. Wat een fantastisch lijstje! En een historische roman: wauw! Supercool!
  Monique | WritingMonique onlangs geplaatst…DIY Zomer IJsstokjes DienbladMy Profile

 7. Je bent wel erg druk Vief, met wat je allemaal wil doen, maar ik hoop dat je misschien nog even tijd hebt om naar Oma te gaan, Dat vind ik zo gezellig altijd, ik wacht het af.! Liefs Oma.

 8. Ik denk dat jij je wel vermaakt! 🙂 Fijne vakantie! Voor volledig vrij moet ik nog tot 25 juli wachten, maar het oppassen stopt over twee weken eventjes 😉
  Anouk onlangs geplaatst…Diary #27: bruiloft, workshop & creatief bezigMy Profile

 9. Net als jij maak ik graag lijstjes. Films die ik graag wil zien, onderwerpen die ik wil uitwerken voor de blog, dingen die ik graag wil doen, … Zo had ik ook heel wat leuke dingen in gedachten voor tijdens de twee weken vakantie van mijn echtgenoot. Alleen … tja het weer werkt niet echt mee én ik ben weer eens ziek geworden. Het ziet er dus naar uit dat ik zondag mijn verjaardag mag vieren met antibiotica en dat het merendeel van die vooruitzichten in het water zullen vallen. Gelukkig gaan we komende dinsdag wel naar de Harry Potter Exhibition in Brussel. Dat MOET gewoon doorgaan want daar kijk ik echt al een hele poos naar uit. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…Aanwinsten juni 2016My Profile

  1. Ik duim dat je kunt gaan morgen! Ik ga in september =D

 10. Geniet van je vakantie meis! Zelf heb ik in september pas twee weekjes vakantie, dus ik moet nog even hard doorbikkelen deze zomer!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Blogalicious #5My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]