Plan, set, go | Mijn Getting Things Done-stationery voor 2017

Onder Blijmakers Productiviteit op 5 januari 2017

Eind december begon het bij mij flink te kriebelen: het nieuwe jaar was in aantocht en dat wilde ik goed aanpakken! Mijn portemonnee was er misschien niet zo blij mee, maar een paar weken later ben ik wel hélemaal voorzien van de tofste stationery om een productief 2017 mee te creëren. Ik vind het namelijk superfijn om lekker veel gedaan te krijgen, en laat dat nou net iets zijn wat ik hoop te kunnen verbeteren in het nieuwe jaar. Maar omdat ik het ook leuk vind om over productiviteit, plannen en dat soort dingen te schrijven, laat ik jullie mijn nieuwe stationery graag zien!

Flow jaaragenda 2017

Ik heb tot nu toe steeds een schoolagenda gebruikt, maar ik merk dat ik het toch fijner vind om met een jaaragenda te werken, ook wat betreft afspraken en hoe ik mijn dagen indeel. De Flow-agenda is me vorig jaar heel fijn bevallen als blogagenda, en dus besloot ik ‘m nu weer te kopen – maar dan als persoonlijke agenda. Ik vind het fijn dat je de week in één oogopslag kunt zien en daarnaast standaard een pagina hebt voor notities. Ik ben aan het experimenteren met een weekplanning: ik schrijf dan op wat ik op welke dag wil doen (bijvoorbeeld blog of huiswerk) en de notitiepagina gebruik ik voor een overzicht van de taken of studieopdrachten. Bovendien kan ik zo ook makkelijk zien welke verplichtingen ik heb. Ik kan er dus lekker overzichtelijk mee plannen en dat werkt heel fijn! Pluspunt: de agenda ziet er heel leuk en fleurig uit!

Over de Team Confetti-agenda, die ik als blogagenda gebruik, schreef ik eerder al een artikel.

Basic schrift voor studie/stage

Ik vind het heel fijn om met de hand aantekeningen te maken (dat doe ik liever dan digitaal, heb ik ontdekt) en ook om te brainstormen over opdrachten en dergelijke. Daarnaast denk ik dat het heel fijn is om een soort bullet journal te hebben voor studie en stage samen, zodat ik steeds maar één notitieboekje mee hoef te nemen en alles gewoon lekker bij elkaar heb. Daar heb ik dit schrift voor gekocht bij de Hema: het is lekker simpel, met frisse kleurtjes en een ringband. Ik vind het fijn dat ik deze gewoon voor alles kan gebruiken, ook reflecties en lesvoorbereidingen: gewoon alles op één plaats.

Daily Journal

Op Style Remains kwam ik een artikel tegen over dit mooie notitieboek met marmer opdruk en toen ik zag dat het bij Urban Outfitters in de sale was, heb ik niet lang geaarzeld. Het is een Daily Journal, heel dik en mooi vormgegeven, waarin je je dagen kunt plannen en uitwerken. Elke bladzijde is één dagweergave: je kunt zelf de datum invullen en je hebt allerlei mogelijkheden, van random notities tot een to do-lijst en een dagrooster. Ik denk dat dit heel fijn gaat zijn als ik veel te doen heb op een dag en dat duidelijk wil uitwerken en bijhouden! Ik merk namelijk dat het vaak veel tijd kost om zoiets te maken in mijn bullet journal – tijd die ik uiteindelijk beter en liever in het echte werken steek – en dit is gewoon een fijne, kant-en-klare lay-out. En hij ziet er zo mooi uit ♥

Bullet journal

Bij de Hema kocht ik ook dit leuke, lekker dikke boekje en daar heb ik inmiddels mijn nieuwe bullet journal van gemaakt – want ik vind het fijn om met een fris notitieboek het nieuwe jaar te beginnen. De blauwe band is nog van de Flow-agenda van vorig jaar (heb ik wel nodig met alle washitape en stickers die erin zitten) en ik vind het een heel fijn boekje! Ik heb ‘m al aardig gevuld en hij werkt heel lekker.

Hoe ik alles gebruik

Mijn Daily Journal gebruik ik als ik echt een dagje productief wil zijn voor mijn blog, studie of stage of een ander project en als ik véél te doen heb: dan heb ik alle taken en notities van die dag op één plaats. Mijn bullet journal is voor allerlei notities en lijstjes, van boeken en films tot lichtpuntjes en doelen, maar ook voor het uitwerken van projecten of schrijfsels zoals verhalen of artikelen voor sites waar ik voor schrijf. De Team Confetti-agenda gebruik ik voor het uitwerken en plannen van blogposts, de Flow-agenda voor het invullen van mijn week en het uitwerken wat ik die week wil/moet doen. En alle notities voor mijn colleges en stageactiviteiten noteer ik in het spiraalschrift van de Hema. Alles ligt binnen handbereik op mijn bureau of gaat mee in mijn tas en het werkt superfijn en motiverend!

Welke spullen gebruik jij voor je dagelijkse productiviteit?

Reacties
CommentLuv badge