Vandaag, 27 juni 2013, ben ik jarig: 19 alweer. Ik realiseer me nu ook ter plekke dat Vivians Vocabulaire vandaag tevens een jaar bestaat, want vorig jaar op deze datum opende mijn spiksplinternieuwe blog voor het allereerst haar virtuele deuren. Dat leek toen een hele goeie openingsdatum omdat ik toen 18 werd, volwassen dus: ook tijd voor een volwassen blog na het toch altijd wel enigszins kinderlijke Violet Mirror. Ik ben altijd een groot liefhebber geweest van jarig zijn, cadeautjes, taart, je lekker opdoffen en gewoon dat fijne gevoel van een speciale dag die helemaal om jou draait. 19 voelt op zich niet zo heel bijzonder (ik voel me niet anders dan toen ik nog 18 was haha) maar toch is het wel een bijzondere dag. Een negentiende verjaardag is misschien niet zozeer een mijlpaal, maar vandaag is ook de diploma-uitreiking van mijn school en vanavond mag ik dus eindelijk mijn havo-diploma in ontvangst nemen. Een jaar waarin ik ondanks veel strubbelingen geslaagd ben en kan gaan studeren, dát is wel een mijlpaal!

Het grootste deel van het verjaardag vieren is gisteren al gebeurd. Normaal gesproken is het een traditie om op mijn verjaardag supervroeg wakker gemaakt te worden door mijn ouders en dan cadeautjes te krijgen, maar dit jaar besloten we dat niet te doen. Ten eerste omdat mijn vader altijd supervroeg weg moet naar zijn werk, ten tweede omdat ik niet – zoals afgelopen jaren – ook supervroeg op moet voor school en ten derde omdat mijn oma bij ons logeert en ik het een beetje sneu vond om haar ook al om kwart voor zeven naast mijn bed te roepen. We hebben dus gisteren gezellig alvast ”cadeautjes gedaan” zoals we dat zijn gaan noemen, haha. Ik moet enigszins beschaamd bekennen dat het me dit jaar absurd veel moeite kostte om iets te verzinnen dat ik voor mijn verjaardag wilde vragen, omdat ik – hoe vreselijk het ook klinkt – zo ongeveer alles al heb. Uiteindelijk is het wel gelukt en heb ik me ook voorgenomen om voortaan van tevoren goed na te denken of ik iets wel echt zelf wil kopen of dat ik het beter kan bewaren om als verjaarscadeau te vragen…

In ieder geval, zie hier de cadeaus die ik heb gekregen!

Image 1Boeken mogen nooit ontbreken op mijn verlanglijst! Rechts zie je Septemberlichten van Carlos Ruiz Zafón, gekregen van mijn oma, en links zie je Het verraad van Natalie Hargrove van Lauren Kate, gekregen van één van mijn beste vriendinnen ♥

image 3Dit kreeg ik van mijn ouders: een digitale fotolijst! Deze wilde ik erg graag hebben omdat ik veel mooie foto’s heb, maar geen lijstjes en ook geen ruimte om ze neer te zetten, en met een digitale fotolijst is dat probleem opgelost. Ik ga er dit weekend mee knutselen, ben erg benieuwd!

image 4Deze kreeg ik ook van mijn ouders, maar dan als cadeautje voor het slagen! Toen ik vorig jaar achttien werd, kreeg ik van hen net als mijn zus had gehad – en mijn moeder van haar moeder – een gouden ring cadeau, en aangezien ik nogal een liefhebber ben van ringen leek het me leuk om ook eentje te krijgen voor mijn diploma. Ik ben er dol op!

image 6Deze twee Nationale Bioscoopbonnen kreeg ik van mijn oma, als cadeau voor het slagen. Naast het boek en deze bonnen gaf ze ook nog een paar superschattige oorbellen cadeau, knopjes met vlindertjes!

Met een vensterbank vol supervrolijke kaarten kan ik uiteraard zeggen dat het nu al een heel geslaagde verjaardag is! Tijdens het winkelen met mama en oma kocht ik als cadeautje voor mezelf ook nog eens negen paar oorbellen (tja, euh, verslaafd of niet hahaha!) en vanavond op de diploma-uitreiking krijg ik misschien nog wel een cadeautje van mijn geliefde zus en schoonbroer, en het etentje bij ons favoriete Italiaanse restaurant dat we morgen hebben is ook een cadeau! Nu ben ik vooral heel erg tevreden en behoorlijk moe door alle indrukken, dus ik geniet lekker met een kop thee van de feestvreugde en ben een ietsiepietsie zenuwachtig voor vanavond haha, maar dat ligt vooral aan het sentimentele gevoel dat ik erbij heb. In ieder geval kijk ik ernaar uit om dat felbegeerde papiertje te ondertekenen en mee naar huis te nemen!

You may also like...

6 Comments

  1. Gefeliciteeerd 🙂 En veel plezier vanavond bij de diploma-uitreiking.

  2. Hartelijk gefeliciteerd nog!

  3. Nog gefeliciteerd met je verjaardag. Je hebt mooie cadeaus gehad!

  4. Een beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]