De tweede update van Parijs moet nog komen, maar daar staat mijn hoofd eventjes niet naar. Zoals voor veel vmbo’ers, havisten en vwo’ers is ook voor mij namelijk de examenperiode begonnen en daar komt nog bij dat ik nog erg kwakkel met mijn gezondheid en dat ik dus graag zoveel mogelijk rest and relaxation neem! Ik wilde jullie toch graag even een update geven, dus vandaar weer een persoonlijke post – over onder andere de examens.

♥ Ik heb een iPhone 5 gekocht! Hij is wit, heeft 16 gb en ik heb een Sim Only-abonnement van Telfort, maar 12 euro in de maand! En ik ben er totaaaaaal verliefd op, hij gaat overal mee naartoe!

♥ Ik ben momenteel helemaal gek op een aantal tv-programma’s van de publieke omroep. Meestal kijk ik daar niet naar: tegenwoordig kijk ik sowieso nauwelijks tv, ’s avonds staat er meestal een dvd van een tv-serie op. Maar onlangs zijn er vier nieuwe programma’s begonnen en ik vind ze alle vier geweldig! Op dinsdagavond kijk ik sinds vorige week steevast naar Over de Streep (om 20:25 op Ned3) over middelbare scholen die het Challenge Day-project doen om elkaar beter te leren kennen en pestgedrag tegen te gaan, met Arie Boomsma als presentator. Aansluitend kijk ik naar Je zal het maar hebben, waarin Valerio Zeno ongeveer twee dagen lang optrekt met twee jongeren (per aflevering) die een lichamelijke ziekte of handicap hebben en hem laten zien hoe ze daarmee leven. Heel herkenbaar soms omdat ik natuurlijk in datzelfde schuitje zit en ook vaak erg inspirerend, en gewoon leuk om naar te kijken – ik heb een zwak voor Valerio bovendien, haha. Op donderdag kijk ik dan eerst naar NCRV Babyboom (om 20:30 ook geloof ik) waarin stellen gevolgd worden met een grote kinderwens en de obstakels die ze op hun weg krijgen. Daarna komt It Gets Better, een splinternieuw programma over jonge mensen die erg onzeker zijn door het een of ander en die steun krijgen van een bekende Nederlander. Ook erg mooi om te zien!

♥ Ik ben afgelopen zondag op Moederdag met mijn ouders en oma naar Paleis Het Loo geweest, uiteraard om de inhuldigingsspullen te bekijken, heel mooi! Het effect op tv was eerlijk gezegd wel mooier haha, maar toch leuk om het in het echt te zien. Bovendien vind ik het sowieso een erg mooi paleis, en stiekem vind ik het mooier dan Versailles in Frankrijk… Het Loo heeft meer sfeer, meer persoonlijkheid van de mensen die er gewoond hebben… en de stijl waarin het is ingericht spreekt me ook meer aan, ik weet niet. Versailles is erg veel pracht en praal, dat stond namelijk centraal in de achttiende eeuw, en Het Loo is veel huiselijker, geen overdadige luxe.

♥ Morgen is het zover: mijn laatste eindexamens beginnen officieel! Ik zit vanwege mijn ziekte en handicaps op het speciaal onderwijs en daar is het mogelijk om je eindexamen te verspreiden over twee jaar. Op het VMBO heb ik dat zo gedaan, en nu op de havo ook weer. Vorig jaar deed ik al Nederlands, Frans en Engels waarvoor ik slaagde, en dit jaar rond ik het he-le-maal af: dit is de vierde keer op rij dat ik examen doe. De cirkel is rond! Morgenochtend begin ik met kunst, vrijdag ga ik vrolijk verder met Duits en na het Pinksterweekend heb ik nog geschiedenis op dinsdag en maatschappijwetenschappen op woensdag. En daarna… hoef ik niet meer naar school! (Wat de afgelopen jaren wel steeds zo was om verder te gaan met de vakken waar ik geen examen in had gedaan.) Ik ben de afgelopen weken intensief bezig geweest met leren en oefenen en het is een groot voordeel dat ik van school houd en dat de examens gaan over onderwerpen die me goed liggen, dat maakt het sowieso een stuk leuker. En ik heb er alle vertrouwen in!

Ik zal jullie elke dag op de hoogte houden van hoe het is gegaan met korte updates, duss… stay tuned!

You may also like...

2 Comments

  1. Heel veel succes met je examens 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]