Vivians Vocabulaire is – althans in mijn ogen – sowieso al een persoonlijke blog, omdat het niet specifiek over één ding gaat. Het is geen boekenblog zoals Craving Pages of Books&Kisses, geen beautyblog zoals MissLipgloss en ook geen feelgoodblog zoals Lisanne Leeft. Maar op mijn site komen er wel veel verschillende onderwerpen voorbij en lang niet alles heeft echt met mij persoonlijk te maken. Omdat ik me kan voorstellen dat jullie soms een beetje moe worden van de berichtjes zoals ”ik zit nog niet lekker in mijn vel en daarom staat mijn blog op pauze” zoals ik de afgelopen weken heb gepost, besloot ik een nieuwe categorie in het leven te roepen: Persoonlijke updates. Eens in de zoveel tijd zal ik een lijstje posten van dingetjes waar ik in mijn dagelijks leven echt mee bezig ben, maar die niet ”belangrijk” genoeg zijn om een blog aan te wijden. Vandaag deel 1!

♥ Het gaat gelukkig beter met me! De afgelopen maanden heb ik enorm lopen kwakkelen met mijn gezondheid, het ging – en gaat eigenlijk nog steeds – voortdurend op en neer. Hoofdpijn, buikpijn, rugpijn, spierpijn, misselijkheid en vooral ontzettend slap en moe zijn: we wisten alsmaar niet waar het vandaan kwam. Een hardnekkig virus? Te weinig zonlicht (de schuld van die vreselijk lange winter)? Ik heb zelfs met pijn en moeite een paar dagen geen thee gedronken, maar ook daar lag het niet aan. Het ging namelijk steeds een paar dagen goed en dan kwam het weer terug, wat dus ook gebeurde zonder thee. Langzaamaan gaat het nu beter: de pijnklachten zijn stukken minder, ik heb meer energie en kan gelukkig gewoon meer doen. Beter ben ik nog niet, want ik voel me nog steeds erg lusteloos en slap, maar het gaat in ieder geval de goede kant op. Mijn arts heeft ook onderzoekjes gedaan, maar voor zover goed ook echt goed is in mijn situatie, is alles dus goed. Misschien toch een heel erg hardnekkig griepvirus…? Het heerst, dus wie weet.

♥ Ik was afgelopen maandag in het ziekenhuis voor een controleafspraak en ben gemeten: de vorige keer was ik ongeveer 1.32 lang en nu ben ik 1.36 lang! Dat is in ongeveer vijf maanden tijd, een behoorlijk stuk dus! Op naar de 1.40, yay!

♥ Ander nieuws wat het ziekenhuis betreft: er was sprake van dat ik ergens rond deze tijd zou verkassen van het kinderziekenhuis naar het volwassen ziekenhuis, en er was ook al een arts gevonden die me zou gaan behandelen. Maar eh… die arts blijkt nu dus weg te zijn. Juist, ja. Hij zal wel promotie hebben gemaakt of terug zijn gegaan naar België, aangezien het een Belg was. Of misschien is hij gevlucht voor mijn zeer complexe casus, dat kan ook heel goed.

♥ Op school gaat het ook hartstikke goed, en daar ben ik ontzettend blij om. Ondanks het feit dat ik me zo slecht voelde de afgelopen tijd, ben ik er toch in geslaagd om alle opdrachten met goed gevolg af te ronden én alle tentamens te maken: gisteren was de deadline van alle PTA-cijfers en die heb ik gehaald! Ik sta nu voor alle vakken ofwel een 7, ofwel een 8 en daar ben ik heel blij mee. Ik hoef alleen nog maar op donderdag naar school, want tja… het komt nu aan op examenvoorbereiding. Samenvattingen leren, oefenexamens maken… best een beetje spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gewoon goed gaat komen.

♥ Ik ben begonnen met een nieuw verhaal, om aan te werken op dagen dat ik me niet zo goed voel en te weinig energie heb voor schoolwerk. De werktitel is voorlopig De Brug der Tijden en het gaat over een meisje dat erachter komt dat ze gaat tijdreizen en met verschillende uiteenlopende opdrachten naar verschillende tijden moet, maar ook een geheim ontdekt over haar eigen afkomst. Ik vind het ontzettend leuk om te schrijven omdat ik dol ben op geschiedenis en op deze manier al mijn favoriete tijdperken en historische personages erin kan verwerken!

♥ Ik lees momenteel Zielen van Stephenie Meyer: een boek waar ik aanvankelijk erg sceptisch over was omdat het sciencefiction zou zijn en ik helemaal niets heb met buitenaardse wezens en zo, maar ik ben er toch in begonnen omdat ik zoveel goede dingen over het verhaal en over e verfilming hoorde – dat is sowieso een zwakke plek van mij, als ik hoor dat een bepaald boek verfilmd word, wil ik het ineens graag lezen. Ik ben ongeveer halverwege en vind het echt ontzettend goed, bijzonder mooi geschreven en een echt interessant verhaal dat heel origineel is.

♥ TLC (The Ladies’ Channel) staat bij mij tegenwoordig elke avond aan. Ik neem programma’s continu op en kijk ze dan tussen acht en tien uur ’s avonds: voornamelijk What Not to Wear, Say Yes to the Dress, Sister Wives, The Rachel Zoe Project en programma’s over bijzondere verhalen van zwangere vrouwen. Ook kan ik echt niet meer wachten tot het 19 april is, want ik ben razend benieuwd naar het vervolg van The Vampire Diaries. En oh ja, morgen komt de teaser trailer van The Hunger Games: Catching Fire uit tijdens de MTV Movie Awards, daar ben ik ook zooooo benieuwd naar!

♥ Via Bloglovin’ lees ik echt alle nieuwe blogs van degenen die ik volg, maar ik heb meestal de puf of de input niet om te reageren. Dus niet getreurd, ik lees alles want ik vind alle blogs leuk! <3

♥ Van de week zag ik op Uitzending Gemist de Telefilm Lieve Céline en ik ben er nog steeds helemaal van onder de indruk, hij is zo mooi en goed geacteerd! Voor wie hem ook wil zien, heb ik het filmpje er even bij gezet. Hij duurt wel lang, maar dat is helemaal niet erg.

Get Microsoft Silverlight

♥ Mijn lieve grote toffe zus heeft nu ook een blog: Leven volgens Laura! Ze vindt het vast leuk als jullie haar ook volgen, en ik kan beloven dat ze ook echt heel leuk schrijft!

♥ Enne, diezelfde zus is morgenavond te zien in Eén tegen 100! Ik ga niet verklappen hoe en wat, maar het begint om 21:20 op Nederland 1. Hou je ogen open voor Laura van Leeuwen, hihi.

Tot zover de persoonlijke update! *neemt een slokje thee* En hoe gaat het met jullie?

You may also like...

5 Comments

  1. Haha leuk dat ik ook in de persoonlijke updates voorkom! En wat heb je grappig geschreven over die dokter die weg is :P.

    Enne… wat is een ‘Burg’ ?!

  2. Leuk zo’n persoonlijke update!
    Fijn dat het zo goed gaat op school. Ik wens je heel veel succes met het voorbereiden van je examens.

  3. Wat een goed idee deze persoonlijke updates 🙂 Ook erg leuk dat je zo uitkijkt naar 19 april. Dat doe ik ook, maar bij mij heeft het meer te maken met het feit dat ik dan jarig ben 😛

  4. Erg leuk zo’n persoonlijk stukje!

  5. Leuk dat je een nieuw verhaal bent begonnen, ik ben benieuwd! En ik moet ‘Zielen’ ook nog lezen, maar ja… het lijstje hè. Ik moet ‘100 tegen 1’ nog terugkijken. Even zien op het blog van je zus 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]