Parijs

Bron beeld: Pixabay

O Parijs, Parijs, Parijs. Ik kan maar nooit genoeg van je krijgen, echt nooit. Inmiddels ben ik al aardig wat keertjes in de Franse hoofdstad geweest, maar nog steeds zwijmel ik helemaal weg bij de prachtige architectuur, al het Franse, de modellen en ontwerpers en fotografen die op straat lopen en simpelweg de Parijse air. Maar omdat er ook nog meer dan genoeg is waar ik eigenlijk nog niet zo vaak of helemaal niet ben geweest, besloot ik eens een verlanglijstje te maken voor mijn volgende tripje naar Parijs – wanneer dat dan ook mag zijn. want dromen over Parijs is net zo leuk als ernaartoe gaan… bijna dan.

Shakespeare & Company

Shakespeare-and-Co.-Paris-Bookstore

Bron beeld: European Trips

Ik herinner me wel dat we meermalen langs deze boekhandel zijn gelopen, maar ik heb er nog nooit écht aandacht aan besteed en zou er nu graag gewoon eens naartoe willen. Misschien kan ik er niet naar binnen met de rolstoel, misschien kan ik er niks kopen omdat alles Frans is, maar ik wil er gewoon zijn en een paar foto’s maken. Want het is zo schattig!

Pont Neuf

Standing-Strong-the-Pont-Neuf-bridge

Bron beeld: 1000 Lonely Places

We gaan eigenlijk altijd wel naar het Ile de la Cite, maar bij de Pont Neuf heb ik echt zo’n ontzettend sterk Parijs-gevoel dus ik zou daar heel graag gewoon eens overheen willen slenteren, naar de Seine kijken, en gewoon genieten van het Parijs-gevoel! Dit is bovendien de oudste brug van Parijs en dat spreekt me natuurlijk ook erg aan.

De Eiffeltoren

Europe_France_Paris_Eifeltoren-748x498

 

Bron beeld: Holiday Guru

Yep, verrassend dat deze erbij staat hè? We zijn wel eens in de buurt van de Eiffeltoren geweest, maar dat is alweer een hele tijd geleden en ik zou het stiekem – of niet zo stiekem – ook best leuk vinden om erin te gaan. Ik heb ontdekt dat ik niet helemaal naar de top kan, maar dat vind ik niet zo heel erg: tot en met de tweede etage lijkt me ook al een hele belevenis.

Place des Vosges

Paris_PlaceDesVosges_NordNordEst

Bron beeld: Citytrip Planner

Dit voormalige Place Royal is een heel mooi plein waar onder andere het Victor Hugo-museum gevestigd is en het is tevens het oudste plein van Parijs. Ik vind het er simpelweg heel mooi uitzien, dus… must-see!

Opéra Garnier

Paris_Opera_full_frontal_architecture,_May_2009

Bron beeld: Wikipedia

Het operagebouw is volgens mij al heel vaak het toneel geweest voor modeshows en dergelijke, plus dat het een heel erg mooi gebouw is en vooral heel erg oud… we zijn hier al regelmatig langs gereden op weg naar andere hotspots, maar ik wil het nu wel graag eens een keer van dichtbij zien.

Panthéon

Panthéon,_Paris_25_March_2012

Bron beeld: Wikipedia

Het Panthéon is eigenlijk iets waar mijn ouders en ik altijd aan voorbij zijn gegaan: in Rome zijn we er wel geweest, maar in Parijs nog nooit. Hier liggen onder andere Victor Hugo en Louis Braille begraven en het schijnt sowieso prachtig te zijn om te zien, dus… ja, ik wil er wel graag heen.

Pont Alexandre III

Pont-Alexandre-III-Grand-Palais-630x405-C-Thinkstock

Bron beeld: Parisinfo

Een brug die is ontworpen voor de Wereldtentoonstelling van 1800 en die de mooiste brug van Parijs wordt genoemd, wat ik zo geloof als ik de foto’s bekijk. Misschien een beetje veel pracht en praal, maar hij lijkt me wel érg mooi!

Hôtel & Dôme des Invalides

2604687707_84f43d4f1f

Bron beeld: Flickriver

Dit prachtige gebouw werd door de Zonnekoning (Louis XIV) gebouwd voor de opvang en verzorging van invalide soldaten die nog steeds in dienst waren. Tegenwoordig is het dat nog steeds, en in de koepel ligt Napoleon Bonaparte begraven. Lijkt me eg mooi om te zien, alleen al door hoe het eruit ziet!

Café Angelina

Angelina

Bron beeld: Hedonisthk

Ik hoef jullie niet meer te vertellen hoe dol ik ben op Ladurée, maar ik weet dat er, zeker in Frankrijk, nog veel meer van dit soort hemelse cafeetjes annex patisserietjes zijn. Angelina is daar eentje van en je staat ervoor in de rij, maar als je eenmaal zit waan je je dan ook echt Marie Antoinette met de meest heerlijk gebakjes en broodjes. Hier willen we dus zeker naartoe!

Verder wil ik ook gewoon graag weer de oude hotspots bezoeken: de Notre Dame, Montmartre, het Place de la Concorde dat ik nu graag eens góed wil bekijken en gewoon heerlijk rondstruinen door de wijken en straten van Parijs. Want Parijs is het fijnste, het meest romantisch, het meest heerlijk en het meest magisch als je gewoon als een echte Parijzenaar door de straatjes wandelt en de sfeer opsnuift! O ja, en stiekem zou ik wel de filmlocaties van Gossip Girl  en Taylor Swifts Begin Again-muziekvideo willen ontdekken, maar aangezien dat ook vooral cafés zijn heb ik daar verder niet veel aan. Daarbij… Parijs moet ook een beetje van mij blijven in plaats van dat ik in de voetsporen van celebrities wil treden.

Ben jij al eens in Parijs geweest?

You may also like...

6 Comments

 1. Ik ben met school (kunstacademie) eens 5 dagen naar Parijs geweest. Dat was erg leuk, omdat we veel vrije tijd hadden en dus veel konden bekijken. Mijn groepje is veel gaan bekijken in ieder geval. Helaas is de vriendin waar ik toen veel mee optrek, geen vriendin meer (wat me nog dagelijks pijn doet), waardoor er toch een bittere nasmaak is ontstaan bij een heel fijn reisje.
  Emmy onlangs geplaatst…Into the wild (Warriors #1) – Erin HunterMy Profile

 2. Héle fijne hotspots. Ik ben he-le-maal niet bekend in Parijs. Afgelopen weekend zou ik er spontaan heen gaan toevallig, maar dat ging toch niet door. Volgende maand misschien wel en ik bedacht me ineens dat ik niks over Parijs weet. Nu heb ik alvast 9 hotspots om naar te kijken. Leuk!!
  Annelies onlangs geplaatst…Ja ja ja! post(crossing)My Profile

 3. Ja, Parijs! Zo’n bizar mooie stad. Ik ben er nog maar één keer geweest en toen was ik er vrij sceptisch over (ik heb een hekel aan de chagrijnige Fransen) maar ik was zo om… wil er heel graag weer heen. Het Louvre vond ik zó zó zó mooi.
  Emily Lotus onlangs geplaatst…Wat is ME?My Profile

 4. Oh Parijs, ik ben er ook verliefd op! De meeste dingen die je noemt heb ik al uitgebreid bezocht, maar Place des Vosges blijft mijn favoriete plekje Parijs
  Carlijn onlangs geplaatst…Kill je depressie: StructuurMy Profile

 5. Prachtige foto’s! Ben al jaren niet in Parijs geweest, hoewel het erg mooi is daar. Toch heeft mijn voorkeur Londen en zou daar dus eerder voor kiezen dan Parijs. Neemt niet weg dat Parijs erg mooie natuur en bezienswaardigheden heeft!
  Sas onlangs geplaatst…5x redenen waarom ik een boek koopMy Profile

 6. Ik ben jammer genoeg nog nooit in Parijs geweest. Mochten we dichter bij elkaar wonen dan had ik je wel zelfgemaakte macarons kunnen bezorgen als zijn die natuurlijk niet evengoed als die van Ladurée. Hmm, eigenlijk mag ik dat niet zeggen want hun macarons heb ik zelf nog nooit geproefd. 🙂
  zwartraafje onlangs geplaatst…Shelfies #5My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]