De komende 21 jaar

Bron beeld: Unsplash

Van heel veel mensen die mij gisteren hebben gefeliciteerd, heb ik gehoord dat ze 21 zo’n mooie leeftijd vinden. Dat vind ik zelf eigenlijk ook wel: het heeft iets van officiële volwassenheid, helemaal voor de (Amerikaanse) wet volwassen zijn. Volwassener kun je eigenlijk niet worden, behalve dan in de psychologie: met 25 jaar is de adolescentiefase officieel compleet en ben je dus helemaal volwassen. Maar ik vind 21 ook een mooie jongvolwassen leeftijd: in sprookjes heb je dat ook vaak, volgens mij is er een versie van Doornroosje waarin ze op haar eenentwintigste verjaardag wordt geprikt in plaats van op haar zestiende. Maar 21 is toch ook wel een leeftijd waarop je zo ongeveer aan je volwassen leven begint: over 21 jaar ben ik gewoon al 42! Vandaag zet ik daarom op een rijtje wat ik hoop te bereiken in de komende 21 jaar!

Studie

Over 21 jaar heb ik hopelijk in ieder geval mijn bachelor van de Lerarenopleiding Nederlands en hopelijk ook een master: waarschijnlijk Onderwijskunde of Special Educational Needs, welke weet ik nog niet. Ik heb mijn scriptie waarschijnlijk geschreven over de invloed van fysieke beperkingen op leerprestaties en heb mijn master gedaan in Utrecht of  Leiden. Misschien heb ik ook nog wel een tweede studie gedaan, aan de Schrijversacademie.

Werk?

Ik hoop dat ik over 21 jaar een baan heb in het voortgezet speciaal onderwijs, waar ik parttime Nederlands geef. Dat zal hooguit twee dagen in de week zijn: de rest van de tijd houd ik me vanuit huis met andere dingen bezig. Misschien heb ik een freelancebaan als redacteur bij een online magazine of run ik er zelf eentje, over onderwijs. Misschien geef ik lezingen en speeches als motivational speaker voor jongeren met een beperking, misschien ontwikkel ik lesmethoden die differentiatie (aansluiten op verschillende niveaus van leren) goed mogelijk maken.

Bloggen en schrijven

Ik wil nog wel steeds een blog hebben: misschien niet meer Vivians Vocabulaire, misschien ook wel. Ik hoop dan het bloggen meer fulltime aan te kunnen pakken en ook grootschaliger, zodat ik alles erop kwijt kan wat ik leuk vind: wellicht toch in de vorm van dat online magazine waar ik het over had! Daarnaast hoop ik over 21 jaar toch minstens wel 5 boeken in mijn historische romanreeks te hebben gepubliceerd en het zou helemaal mooi zijn als die de bestsellerlijsten haalden hihi. Daarnaast lijkt het me ook ontzettend leuk om workshops over bloggen en schrijven te geven aan jongeren, en om veel bezig te zijn met leescampagnes.

Gezondheid

Tja… dat is een lastige. Ik heb namelijk echt totaal geen idee hoe het over 21 jaar met mijn gezondheid gaat: ik heb zelfs geen idee hoe het over een maand met mijn gezondheid gaat. Maar aangezien je altijd kunt en mag hopen: misschien heb ik dan wel een diagnose. Misschien ook niet, maar misschien gaat het wel gewoon supergoed: misschien kan ik wel lekker eten wat ik wil, misschien ben ik wel in een betere conditie waardoor ik beter kan lopen, misschien ben ik wel op een wat gezonder gewicht gekomen, misschien ben ik wel langer geworden. Eigenlijk maakt het me ook niet zoveel uit: ik vind het vooral belangrijk dat het over 21 jaar niet slechter met me gaat dan nu!

Persoonlijk

Mijn voornaamste doel is toch wel om over 21 jaar op mezelf te wonen in Rotterdam. Waarschijnlijk in een FOKUS-woning, dus met hulp op oproepbasis. Misschien in mijn eentje, hopelijk samen met iemand met wie ik mijn leven wil delen: misschien ben ik wel getrouwd, misschien geniet ik van het single leven. In ieder geval hoop ik een lieve, trouwe hulphond te hebben die ook goed overweg kan met mijn drie katten. Ik hoop dat ik een inkomen heb dat het toestaat om veel te reizen, en misschien ook wel om zo af en toe in het buitenland te wonen, in Parijs of Londen bijvoorbeeld. Als ik nog alleen ben, dan hoop ik dat ik regelmatig met een fijne organisatie op vakantie kan. Ook hier maakt het me eigenlijk niet zoveel uit waar ik ben, als het maar goed met me gaat en ik gelukkig ben!

Waar denk jij dat je over 21 jaar bent?

You may also like...

5 Comments

  1. Wat een mooie, grote dromen heb je!

  2. Ik hoop Vivian, dat heel veel van je dromen uitkomen, dat zou heerlijk zijn. Liefs Oma xxx

  3. Gefeliciteerd! Ik hoop dat je over 21 jaar dit terug leest en dat het allemaal is uitgekomen.

  4. Mooi. Ik hoop dat je hier over 21 jaar op terug kijkt en denkt ‘YES!!!’

  5. Ik hoop dat ik over 21 jaar een goedbetaalde baan heb. Dat ik geen last meer heb van mijn beperkingen. Dat ik kan denken ach ja, die beperkingen, die heb ik, maar ze beperken me niet echt. Ik ben al op de goede weg, dus wie weet? En dromen mag altijd toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]