Over Vivians Vocabulaire

Waarom beginnen mensen een blog? Omdat het ze leuk lijkt, omdat ze iets te zeggen hebben, omdat iedereen het doet? Er zijn tal van redenen mogelijk, en mijn redenen waren – en zijn nog steeds – vooral heel persoonlijk. Ik ben gaan bloggen omdat ik een uitlaatklep wilde: een manier om al mijn gedachten, gevoelens, ideeën en opvattingen kwijt te kunnen. Ik ben gaan bloggen om mijn passie voor het schrijven te kunnen botvieren, ik ben gaan bloggen omdat ik heel graag een eigen plekje wilde waar ik mezelf zou kunnen laten zien aan de buitenwereld die ik in fysiek opzicht moeilijk kan bereiken. Inmiddels is het kwijt kunnen van mijn ei (of eigenlijk eieren) de voornaamste reden dat ik blog: door te schrijven over wat er in me omgaat en wat ik meemaak, kan ik mezelf beter leren kennen en er is geen gevoel fijner dan mezelf goed kennen, heb ik ontdekt.

Waar schrijf ik over?

Vivians Vocabulaire gaat over alles wat mij bezighoudt, dus over alles wat in mijn persoonlijke vocabulaire staat. De uitdrukking dat komt niet in mijn vocabulaire voor is de basis geweest van de naam en het idee achter de site. Onderwerpen waar ik vaak over schrijf, zijn mijn studie, leven met een chronische ziekte en fysieke beperkingen en positief in het leven staan. Daarnaast vind ik het supertof om andere mensen te inspireren en geef ik grag mijn mening over zaken als self improvement en girlboss-zijn. Vivians Vocabulaire is echter absoluut geen fashion- of beautyblog, foodblog of travelblog: het is gewoon een hele uitgebreide persoonlijke blog die zich hoopt te kenmerken door de positieve en levenslustige toon en stijl. Wil je dus graag geïnspireerd   worden over je eigen levenshouding of wil je weten hoe het is om te knokken voor het waarmaken van mijn dromen ondanks alle beperkingen, dan ben je aan het juiste adres.

Geschiedenis

In 2012, op mijn achttiende verjaardag, zag Vivians Vocabulaire het levenslicht. Met bloggen was ik al eerder begonnen, op een ander domein, maar daar veranderde de lay-out om de haverklap (en die was ook niet altijd even professioneel) en was de content nog vooral geschreven in dagboekvorm. Met Vivians Vocabulaire wilde ik een andere weg inslaan: professioneler bloggen, maar ook serieuzer bloggen in de zin van dat ik mijn blog echt wilde gaan gebruiken om mijn ei kwijt te kunnen en om mezelf beter te leren kennen. Zo geschiedde en vandaag is Vivians Vocabulaire nog steeds mijn persoonlijke plekje waar ik heel veel plezier & geluk uit haal!

Alles op Vivians Vocabulaire is © Vivian van Leeuwen. Zowel tekst als beeld mag niet zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen.

Privacybeleid

Versie 0.1
Deze pagina is voor het laatst aangepast op 30 april 2018.

Vivians Vocabulaire vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met uw persoonsgegevens.

Ik ben mij ervan bewust dat u vertrouwen stelt in mij. Ik zie het dan ook als mijn verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laat ik u weten welke gegevens ik verzamel als u mijn website gebruikt, waarom ik deze gegevens verzamel en hoe ik hiermee uw gebruikservaring verbeter. Zo snapt u precies hoe ik werk.

Dit privacybeleid is van toepassing op de diensten van Vivians Vocabulaire. U dient zich ervan bewust te zijn dat Vivians Vocabulaire  niet verantwoordelijk is voor het privacybeleid van andere sites en bronnen. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

Vivians Vocabulaire respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u mij verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Gebruik van verzamelde gegevens

Gebruik van  diensten
Wanneer u zich aanmeldt voor een van mijn diensten vraag ik u om persoonsgegevens te verstrekken. Deze gegevens worden gebruikt om de dienst uit te kunnen voeren. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Vivians Vocabulaire of die van een derde partij. Ik zal deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover ik beschik.

Communicatie
Wanneer u e-mail of andere berichten naar mij verzendt, is het mogelijk dat ik deze berichten bewaar. Soms vraag ik u naar de persoonlijke gegevens die voor de desbetreffende situatie relevant zijn. Dit maakt het mogelijk uw vragen te verwerken en uw verzoeken te beantwoorden. De gegevens worden opgeslagen op eigen beveiligde servers van Vivians Vocabulaire of die van een derde partij. Ik zal deze gegevens niet combineren met andere persoonlijke gegevens waarover ik beschik.

Cookies
Ik verzamel gegevens voor onderzoek om zo een beter inzicht te krijgen in mijn bezoekers, zodat ik mijn diensten hierop kan  afstemmen.

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Vivians Vocabulaire of die van een derde partij. Ik gebruik deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, om rapporten over de website-activiteit op te stellen en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik.

Doeleinden
Ik verzamel of gebruik  geen informatie voor andere doeleinden dan de doeleinden die worden beschreven in dit privacybeleid tenzij ik van tevoren uw toestemming hiervoor heb verkregen. Bijvoorbeeld het doorgeven van uw adres bij het winnen van een winactie.

Derden
De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van webapplicaties welke ik gebruik ten behoeve van deze blog. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden ten behoeve van het doel van de betreffende applicatie en zullen niet verder verspreid worden. Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Iedereen die door mij in vertrouwen wordt genomen, is verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

Veranderingen
Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Keuzes voor persoonsgegevens
Ik bied alle bezoekers de mogelijkheid tot het inzien, veranderen, of verwijderen van alle persoonlijke informatie die op enig moment aan mij is verstrekt.

Aanpassen/uitschrijven communicatie
Als u uw gegevens aan wilt passen of uzelf uit mijn bestanden wilt laten halen, kunt u contact met mij opnemen. Dit kan via contact@viviansvocabulaire.nl.

Cookies uitzetten
De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar u kunt uw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en –services, op mijn en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in uw browser.

Reacties
Als u een reactie plaats op Vivians Vocabulaire, wordt u gevraagd uw naam en e-mailadres in te vullen. Uw e-mailadres en IP-adres zijn enkel zichtbaar voor de beheerders en zijn veilig opgeslagen op de server van Vivians Vocabulaire of die van een derde partij. Met deze gegevens zullen respectvol omgegaan worden. Derde partijen zijn partijen tot wie ik mij wend voor de hosting van deze website.

Vragen en feedback

Ik controleer regelmatig of ik aan dit privacybeleid voldoe. Als u vragen heeft over dit privacybeleid, kunt u contact met mij opnemen.