Blogger Oscars

Nu het grootse awardseizoen in de Verenigde Staten weer zo’n beetje op zijn einde loopt, ben ik aan het denken gezet over het principe van die grote, prestigieuze prijzen. De Oscars, de Emmy’s, de Golden Globes, de Grammy’s… ze bestaan allemaal om mensen met bijzondere talenten wat (extra) erkenning te geven, om te laten zien wat het neusje van de zalm is op het gebied van films, boeken, tv-series en wat al niet meer. Maar waarom bestaat zoiets eigenlijk niet ook voor bloggers? Ja oké, er bestaan wel websites die prijzen uitreiken voor bloggers, maar echt bekende awards kun je dat niet noemen. Terwijl bloggers, net zo goed als acteurs en filmmakers en scriptschrijvers, ook een belangrijke bijdrage leveren aan ons maatschappelijk en cultureel erfgoed en daar dus ook wat credit voor zouden mogen krijgen. Welke categorieën zouden er moeten zijn voor die Blogger Oscars, en wie zouden ze moeten krijgen?

Algemene prijzen

Natuurlijk is het onmogelijk om alle aspecten van het blogwereldje te erkennen met een prijs, want het is heel lastig om een prijs uit te reiken voor dé beste blog of dé mooiste schrijfstijl omdat het zo subjectief is. Maar ik vind wel dat er een soort eerbetoonprijzen zouden moeten zijn. een prijs voor de beste hostingservice bijvoorbeeld, op basis van hoe het contact met klanten is en hoe stabiel de service is. Een prijs voor een bewonderenswaardig artikel dat echt iets heeft losgemaakt of een prijs voor een unieke schrijfstijl. En wat dacht je van een prijs voor vormgevers? Zij krijgen maar zo weinig erkenning, nauwelijks meer dan een vermelding hier en daar, terwijl zij er toch voor zorgen dat onze blogs er mooi uitzien. Mag allemaal best gezegd worden!

Beste artistieke bloggers

Nu volg ik niet superveel kunstblogs – eigenlijk geen – maar ik kan wel een paar namen noemen van bloggers die echt een artistieke richting hebben gegeven aan hun blog en die dat op een heel authentieke en eigen manier doen. Zo vind ik de blog van Aline, Paper Boats, ontzettend leuk door de creatieve, vrolijke, authentieke en vooral eigenzinnige spirit en vind ik dat ook Ingrid van 365 Miles to Paris deze Oscar zou verdienen omdat haar snailmail altijd ontzettend leuk is.

Beste hobbyblogs

Ik vind het altijd heel knap als bloggers gewoon lekker doen wat ze willen zonder zich iets aan te trekken van wat de grote blogmassa doet: dat maakt hun blog zo fijn vrolijk en ook weer heel eigen: daarnaast wordt het daardoor ook heel veelzijdig en dat maakt het weer superleuk om te lezen. Bloggers die deze categorie zouden mogen winnen zijn wat mij betreft Anouk van Nouk-san en Kirsten van Lifesome: allebei slagen ze erin hun blog heel vrolijk en licht te houden en bovendien heel sprankelend.

Beste selfhelpblogs

Dit zou ik een hele belangrijke categorie vinden omdat daar echt de kracht ligt van de hedendaagse bloggers: er zijn zoveel fijne blogs die je kunnen helpen om uit diepe dalen te komen en jezelf te ontwikkelen en wat dat betreft kunnen bloggers dus echt iets bereiken in de samenleving. Bloggers die wat mij betreft de Oscar voor Beste Self Help Blog zouden moeten krijgen, zijn absoluut Daisy van Visionary Life door haar treffende en altijd behulpzame adviezen en Lianne van The Self Help Hipster, omdat zij haar hapklare tips brengt met heel veel zelfspot, luchtigheid en humor.

Beste persoonlijke blogs

Maar ook persoonlijke blogs zijn zó belangrijk, omdat ze ons motiveren en stimuleren om lekker individualistisch en authentiek te zijn en dat ook heel erg uitstralen. Dagmar (By Dagmar Valerie), Dina (Dinastie) en Maaike (Muy Maaike) doen dat op zo’n ontzettend leuke manier dat het gewoon voelt alsof het vriendinnen zijn, mensen die je echt graag wilt kennen.

Beste life improvement blogs

We hebben de self help-categorie al gehad, maar uiteraard zijn er ook nog de enorm waardevolle life improvement-blogs die je heel erg kunnen helpen het beste uit jezelf en je leven te halen en op zo’n manier te groeien dat je jouw beste ik wordt. Ik vind dat Linda van Streets Ahead en Laura van Style Remains dat heel erg goed doen en dus ook echt die Oscar verdienen.

Beste mindstyle blogs

Mindstyle… ja, dat is natuurlijk best een lastig onderwerp, maar ook wel weer heel erg waardevol omdat deze blogs je echt kunnen helpen om lekkerder in je vel te zitten. Ik volg er niet zo heel veel omdat ze lastig te vinden zijn, maar degenen die ik volg zijn wél heel fijn en bijzonder. Melle van Thank God It Is Monday verdient deze prijs absoluut door haar mooie artikelen en ook Laura van Dagdromend doet dit heel erg goed.

Beste lifestyle blogs

De lifestylecategorie is nog veel lastiger, want dat zijn juist heel véél blogs! Ik vind deze misschien juist wel het leukste om te lezen, want ze zijn lekker vlot en eenvoudig, maar vormen toch een soort aanvulling op je eigen leven en dat is heel leuk. Als ik al mijn favoriete lifestyleblogs zou opnoemen ben ik wel een poosje bezig, dus daar begin ik niet aan: wel vind ik dat Shifra van A Cup of Life absoluut een Oscar verdient voor haar superleuke lifestyleblog en ook Femke van Younique mag wat mij betreft in de prijzen vallen, want haar blog is gewoon onwijs leuk en gezellig.

Natuurlijk kan ik per categorie nog heel veel andere bloggers opnoemen, maar you get the point: ik vind gewoon dat al die bloggers best eens wat extra credit mogen krijgen voor hun mooie content, hun persoonlijke noot, alles wat ze betekenen voor hun lezers en gewoon voor het feit dat ze de (blog)wereld een beetje mooier en fijner maken. En sowieso wil ik even een shout-out geven aan alle bloggers: wees trots op jezelf, want bloggen is lang niet altijd makkelijk en ook heus niet altijd leuk, maar het is wél waardevol en je bent een kei dat je je ermee bezighoudt. Zo.

Welke bloggers zouden van jou een Oscar mogen krijgen?

You may also like...

15 Comments

 1. Hoeraaaaa, een Vivian Oscar! 🙂 beter dan dit en deze eervolle vermelding wordt het niet. Ik ben echt nóg blijer aangezien ik de meeste blogs al volg. Heb ik de pareltjes er toch ook uit weten te vissen 🙂
  Melle onlangs geplaatst…Vrijdag Kiekdag | De perfecte woonkamer, vergeten thee en hipstermaaltijd bij de ZweedMy Profile

  1. Dik verdiend, en dankjewel voor je leuke reactie!

 2. Lieve Vivian, wat een geweldige invalshoek voor een blog! En dan zie ik zomaar mijn eigen blogtitel verschijnen in de eerste categorie. Wat een lieve woorden heb je geschreven. Dat waardeer ik enorm! Dankjewel <3
  Ingrid onlangs geplaatst…Kringloopgeluk met een verzameling vintage stationeryMy Profile

  1. Heel graag gedaan!

 3. Oh wat super leuk bedacht dit! En wat een hele grote eer natuurlijk dat ik er van jou eentje zou mogen krijgen! En ik sluit me aan bij Melle, ik volg er van dit lijstje ook al een heleboel, heel leuk!
  Linda onlangs geplaatst…Verschillen tussen hbo en universiteitMy Profile

 4. Waauw mijn weekend kan niet beter beginnen, wat een eer! Heel erg bedankt voor je onwijs lieve woorden en mega compliment! Hoop je gauw offline te ontmoeten <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Lucky List – Halsoverkop, HEMA en KrakówMy Profile

  1. Jij bedankt voor je onwijs lieve reactie en dat lijkt me zeker heel erg leuk!

 5. Ah dat is zo lief! Dankjewel! Ik ben het met de meeste trouwens ook wel eens inderdaad en ik ontdek nu de blog van Melle, leuk 🙂 Alleen Vivian, voor mij mist er nog eentje in het rijtje hoor… jij!

  En inderdaad; hoe leuk zou het zijn om echte blog-oscars te hebben!
  Kirsten onlangs geplaatst…Hotspot: MAAK RotterdamMy Profile

  1. Ah dat is echt heel lief <3

 6. Wat lief, dankjewel!
  Anouk onlangs geplaatst…Een kijkje in mijn leven #24My Profile

 7. Ah, lief, ik voel me vereerd! <3 De meeste andere blogs ken ik ook al, maar niet allemaal. Eigenlijk zouden er inderdaad iets van Oscars voor bloggers moeten bestaan, dat zou supertof zijn!
  Maaike onlangs geplaatst…Recept: Vegan appel-kaneelmuffins met rozijnen (video!)My Profile

 8. Echt super leuk bedacht dit. De award voor meest creatieve blogger gaat zeker naar jou! 😀
  Dina onlangs geplaatst…Stop daar eens mee #vierhandenMy Profile

  1. Aahh dankjewel!

 9. Heel erg leuk gedaan! Op deze manier leer ik weer nieuwe blogs kennen, super leuk.
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Vriendschap is goud waardMy Profile

 10. […] is nog eens een creatieve manier van leuke blogs delen: Oscars voor bloggers! (En een grote eer dat mijn blog daar tussen mag staan, maar check ook zeker de andere blogs!) (via […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]