4250456882_ed9ba7b185_o

Bron

Vivians Vocabulaire is altijd al een persoonlijke blog geweest met een lifestyle-tintje, maar ik heb gemerkt dat het nog steeds heel fijn voelt om te schrijven over iets waar ik echt persoonlijk mee bezig ben in mijn day to day-life. Ik schrijf lang niet altijd over alles, maar als ik veel met iets in mijn hoofd zit, dan is er niets fijner dan het schrijven van een blog over dat onderwerp. Een tijdje geleden vond ik het best lastig om mijn dagen zo goed mogelijk in te delen, zeker de dagen dat ik me niet zo top voel. Op de blog van Lisanne stond toen een stukje over hoe zij dat doet en daar heb ik best wel wat aan gehad: vandaar dat ik jullie ook graag iets wil vertellen over hoe een gemiddelde dag er voor mij uitziet!

Opstaan: 7:00 – 10:00

Het tijdstip van opstaan verschilt heel erg en heeft alles te maken met wat ik op die dag moet doen. Als ik om half negen op school moet zijn, dan word ik om tien over half acht opgehaald door de taxi en moet ik om 7:00 mijn bed uit. Hoef ik er pas later op de ochtend te zijn, bijvoorbeeld om 10:30, dan sta ik om 9:00 op zodat ik me rustig kan aankleden voor ik om kwart voor tien word opgehaald. En op een dag dat ik niet naar school hoef, slaap ik meestal tot een uur of tien: tenzij ik echt heel moe ben, dan maak ik er nog wel eens elf uur van. En op zaterdag, als ik naar de manege ga, sta ik rond kwart over acht op om rond 9:00 weg te kunnen.

School: 8:30 – 16:00

Als ik naar school moet, dan ben ik daar op z’n vroegst rond half negen en eindigt de dag tegenwoordig op z’n laatst om 16:00, maar gelukkig ben ik meestal eerder klaar (rond een uur of twee). Meestal hebben we op een schooldag twee tot drie colleges, soms ook nog met een tussenuur waarin ik meestal in de mediatheek ga zitten om huiswerk te maken of te lezen, soms alleen en soms met wat mensen samen, ligt er eigenlijk aan hoe ik me voel. Het komt ook wel eens voor dat we eerder klaar zijn en dan ga ik hetzelfde doen, tot ongeveer een kwartiertje voor de afgesproken taxitijd.

Na school

Het ligt er heel erg aan hoe laat ik thuis ben of ik dan nog iets kan doen. Meestal probeer ik bij thuiskomst eerst even te rusten en daarna nog een beetje te studeren, maar als ik pas om vijf uur thuis ben lukt dat nooit. Als ik me goed voel, kan ik meestal studeren én nog even een beetje bloggen of schrijven.

Geen school: 11:00 – 17:30

Als ik niet naar school hoef, ziet mijn dag er meestal heel anders uit. Dan ben ik meestal rond elf uur klaar met mijn ochtendritueel en dan hangt het ook weer heel erg af van mijn prioriteiten wat ik ga doen. Ik probeer meestal uit elke dag iets nuttigs te halen en als dat niet lukt, dan in ieder geval iets leuks! Dat betekent: als het me niet lukt om voor school te werken (wat ik wel altijd probeer, want het geeft zo’n fijn gevoel als ik productief kan zijn) ga ik bloggen of schrijven, lezen of Netflixen. Als ik een hele dag tot mijn beschikking heb en me goed voel, lukt het me meestal wel om van alles wat te doen. Soms proeer ik ook nog even naar buiten te gaan, gewoon even de frisse lucht in of boodschappen doen. Even eruit.

Avond: 17:30 – 23:45

Wij eten hier altijd stipt om 17:30 en daarom voelt dat voor mij ook altijd als het begin van de avond. Na het eten, rond 18:00, kijk ik soms een serie met mijn vader of anders wijd ik me weer aan bloggen of schrijven. Ik heb wel een soort stilzwijgende afspraak met mezelf gemaakt: na 17:30 geen schoolwerk meer, maakt niet uit in hoeverre het dan af is. Hooguit nog een beetje leren of een presentatie doornemen, maar geen opdrachten meer uitwerken want ik heb de avonduurtjes echt nodig om op non-actief te gaan. Meestal duik ik tussen half acht en acht mijn bed in en afhankelijk van waar ik zin in heb, ga ik televisie kijken of lezen. Tot tien uur, half elf: dan maak ik me klaar om te slapen en lees ik nog een tijdje, om even helemaal tot rust te komen. Ik heb er nog wel eens een handje van om daar in door te schieten zodat ik tot 01:00 lig te lezen, maar ik probeer wel streng voor mezelf te zijn. Als ik echt moe ben, mag het van mij niet later worden dan 23:30 en als ik niet vroeg op hoef, mag het twaalf uur, kwart over twaalf worden. Maar ik weet van mezelf dat ik echt een flink aantal uur slaap nodig heb, dus ik *probeer* naar mijn lijf te luisteren als het zegt dat het genoeg is, hihi.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]