Hooked

Bron beeld: Quartz.com

Netflix is inmiddels niet meer weg te denken uit ons westerse lifestylebeeld en dat blijkt wel uit de enorme groei die de streamingdienst nog altijd doormaakt. Onlangs maakten ze bekend dat ze konden zien wanneer kijkers gemiddeld hooked, dus verslaafd, raakten aan hun favoriete series en dat bracht mij op een idee. De meeste van mijn favoriete series kijk ik niet eens op Netflix (ik was al een addict lang vóór Netflix) maar het leek me wel eens leuk om een lijstje te maken van wat deze momenten voor mij waren!

Nu moet ik er wel even bij zeggen dat ik eigenlijk vrij kritisch ben wat tv-series betreft: ik beslis best wel snel of ik iets leuk genoeg vind om verder te blijven kijken en ik weet heel snel of ik de rest van de serie met tegenzin ga kijken. Er zijn wel wat series waarbij ik eerst even een paar afleveringen de kat uit de boom kijk, en dan is er ineens dat BENG-moment: yes, ik ga dit volgen en ik wil niks anders meer en o mijn god wat moet ik als ik erdoorheen ben en zo. Maar meestal is dat moment er ergens onbewust in de eerste aflevering al, en dat maakte het eigenlijk alleen maar leuker om terug te kijken!

Gossip Girl: seizoen 1 aflevering 2, The Wild Brunch

De pilot van Gossip Girl was vooral zo’n kat uit de boom kijken-aflevering omdat ik nog niet goed wist wat ik ervan moest verwachten. De tweede aflevering zorgde er echter voor dat ik verslaafd werd, want jeetje… DRAMA! Niet alleen vond ik het heerlijk hoe het wereldje in deze aflevering werd neergezet, ook zien we hier voor het eerst wat een ontzettende intrigante Blair eigenlijk is en dat is precies wat ik in de hele serie zo ontzettend leuk vind. Deze hele aflevering, en ook de volgende, vond ik geweldig.

Desperate Housewives: Pilot, Gabrielle maait het gras

Dit is zo’n serie die ik vanaf het prilste begin onwijs fantastisch vond, mede dankzij het feit dat mijn zus het als eerste onwijs fantastisch vond. Eigenlijk ben ik vanaf de eerste aflevering verslaafd geweest: de heerlijke personages, de droge humor, de kleren, de verteller, het mysterie, de flashbacks… maar die ene scène waarin Gaby besluit dat het gras gemaaid moet worden én besluit dat zelf te doen is toch wel het leukste!

Grey’s Anatomy: De eerste keer in de lift

Er zijn twee dingen die ik elke keer weer geweldig vind aan Grey’s: de scènes in de lift en de seriously?-momenten. Het is al een behoorlijke tijd geleden dat ik het begin van de serie zag, maar ik geloof dat het dat eerste moment in de lift was met Meredith en Derek dat ik besloot dat dit dé nieuwe serie was voor mij. Zo romantisch.

Charmed: Seizoen 2 aflevering 2: Mortality Bites

Dit is zó ontzettend lang mijn favoriete serie geweest en stiekem ben ik er nog steeds dol op, hoewel ik al heel lang niet meer heb gekeken. Het grappige is dat ik in seizoen 2 ben ingehaakt en seizoen 1 pas later heb gekeken, waardoor ik dat hele eerste seizoen eigenlijk niet zo geweldig vind. De tweede aflevering van het tweede seizoen vind ik zo leuk, juist omdat daar echt een goed verhaal in zit en omdat het zich in de toekomst afspeelt. Door die aflevering wist ik dat ik echt verder wilde kijken en ik vind dit een van de weinige series die beter zijn geworden met de seizoenen.

Once Upon A Time: Pilot

Tja, de eerste aflevering van Once begint met prachtige, volmaakte scènes uit de sprookjeswereld en daarna wordt duidelijk wat er precies aan de hand is, en zodra ik ontdekte dat de plotlijnen van de daadwerkelijke sprookjes verdraaid werden en dat er een koppeling was met het heden, was ik gewoon verkocht. Wat ik nog steeds ben: een van de beste series ooit gemaakt.

Reign: Pilot, Back To You

Oké, ik he been tijdje geweigerd om Reign te kijken, maar nu vind ik het toch wel heel erg leuk en verslavend door de muziek, de kostuums en gewoon de leuke verhaallijnen. Een van de laatste scènes in de pilot heeft me overgehaald: het is gewoon zo mooi gemaakt, het nummer is zo leuk en nou ja, het heeft gewoon iets magisch waardoor de toon van de serie werd gezet en ik absoluut verder wilde kijken, ongeacht de inaccurate feiten.

The Tudors: Pilot, Anne Boleyn

Tjaaa, dat moment dat Natalie Dormer in beeld komt met al haar gratie en schoonheid en karakter, was ik helemaal verliefd op haar personage Anne Boleyn en op de serie. Ze is gewoon zó goed, en daardoor is de serie ook zo goed geworden. Even if he had me, who was to say he would keep me? Briljant.

Glee: Pilot, Say A Little Prayer

De muziek en de vrolijkheid in Glee hebben me verslaafd gemaakt. Dit eerste optreden van de Unholy Trinity, bestaande uit Quinn, Santana en Brittany, vond ik meteen zó leuk en gewoon zo typisch Glee dat ik nooit meer ben gestopt met kijken. Hoewel ik de laatste twee seizoenen nog moet zien, oeps.

Pretty Little Liars: seizoen 1, aflevering 2: The Jenna Thing

Eigenlijk was ik bij PLL al verkocht bij de eerste flashback naar de vriendschap die de meiden hadden met Alison, simpelweg door het drama dat daarin te voelen was en door Sasha Pieterse’ acteertalent. Maar ik denk dat de tweede aflevering, waarin de intriges echt op gang kwamen, me definitief verslaafd heeft gemaakt, ook omdat je daarin wat meer ziet van de meiden individueel.

Downton Abbey: Mary en de arme Mr. Pamuk

Ik weet niet precies meer welke aflevering dit is, maar in ieder geval een van de eerste en ik vond het allemaal zó bizar dat het briljant werd. Mary die werd verleid door de Turkse meneer Pamuk, die vervolgens in haar bed stierf. Te geniaal voor woorden en daarna was ik helemaal verkocht, al was ik dat eigenlijk al door het algehele sfeertje.

Natuurlijk zijn er nog andere series die ik tof vind, zoals Revenge, The Vampire Diaries, Merlin, Jane The Virgin, Nashville en ga zo maar door, maar dit zijn toch wel mijn grote favorieten en ook de series waarvan ik me nog het beste herinner wanneer ik niet meer kon stoppen met kijken. En nu ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Wanneer raak jij verslaafd aan een serie?

You may also like...

11 Comments

 1. Een serie moet voor mij diepgaand zijn en er moet genoeg gebeuren, anders raak ik snel uitgekeken. Helaas is het wel zo dat ik bijvoorbeeld na een paar seizoenen PLL genoeg van had, maar ik zat er al te diep in 😛 In het begin gebeurde er wel heel veel, dus raakte ik al ‘hooked’.
  Noelle onlangs geplaatst…bucket list items gezocht!My Profile

 2. Hm, lastige, maar ik denk meestal in de tweede aflevering, de eerste is toch altijd een soort inleiding of zo. Maar van de series die ik heb gezien, zou ik het precieze moment echt niet meer weten, haha.
  Maaike onlangs geplaatst…DIY: 3x de kerstboom versieren met pompomsMy Profile

 3. Wat knap dat je dat nog allemaal weet. Mijn favoriete series ken ik natuurlijk wel bij naam en ik weet ook nog welke series ik als kind graag zag. Maar bij welke aflevering ik nu net helemaal verkocht was … dat weet ik dan weer niet. Ik denk dat de meeste van mijn favoriete series zijn onder te delen in drie rubrieken. Series als Castle en Bones horen in de eerste thuis, dan zijn er de voornamelijk grappige als Friends,The Big Bang Theory, Coupling en Absolutely Fabulous maar het merendeel valt onder de fantasy-rubriek. Charmed, Once upon a Time, Game of Thrones, True Blood, Sleepy Hollow, Supernatural, Firefly, …
  zwartraafje onlangs geplaatst…Starlight Blogger AwardMy Profile

 4. Momenteel ben ‘k verslaafd aan de Australische serie Home And Away. Elke werkdag op tv. Daar ’t op een ambetant uur is nemen we ’t op & bekijken we ’t in een marathon op een donderdag- en/of vrijdagavond. De serie speelt al van als ‘k peuter was, maar toen was ‘k nog te klein om ’t te volgen. Mijn mama volgde ’t toen wel & ik ben pas beginnen volgen als ‘k in ’t middelbaar zat. Helaas voor mijn mama heeft de serie door de jaren heen een hele ommezwaai gemaakt & kijkt ze minder graag dan vroeger. Ik daarentegen ben grootste fan & ik brak even in paniek toen bleek dat de televisiezender besliste om de serie niet meer uit te zenden. Gelukkig kwam de serie terug op een andere zender, waardoor ‘k dolgelukkig was natuurlijk.
  Evelyne onlangs geplaatst…ღMijn foto-jaaroverzicht ’15ღ #3My Profile

 5. Ik vind Once Upon A Time dus helemaal niets. En dat terwijl het wel mijn genre is. Ik ben zelf ook kritisch. Hoe leuk het verhaal ook is, als het acteerwerk slecht is en er continue blauwe schermen en studio’s worden gebruikt (wat dus precies bij Once Upon a Time aan de hand is), erger ik me dood. Dan ziet er het zo gemaakt en digitaal uit, dat ik er dus niets meer aan vind. Daar hebben ze een slechte balans in gevonden.

  Mijn ultieme favoriete serie van dit moment is dan ook Supernatural. Ik ben groot, groot fan. Goed acteerwerk, humor, mooie locaties (met af en toe een studio, maar niet continu), special effecten, gecombineerd dus met echt werk en de verhalen. Ik heb ze allemaal op dvd, behalve seizoen 10. Maar die heb ik alvast op Netflix gekeken. En Buffy was daarvoor mijn favo serie. Niet voor niets is mijn zoontje naar deze twee series vernoemd :). Dat zegt genoeg.
  Sheila onlangs geplaatst…Hoe je wereldwijd gratis kan overnachtenMy Profile

 6. Ik ben heel erg lang verslaafd geweest aan Gossip Girl en Greys! Vorig jaar was ik helemaal Suits verslaafd en dit jaar verslaafd aan Orange is the new black en Homeland! Ik ben nu op zoek naar een nieuwe fijne serie voor de kerstvakantie!
  Kelly onlangs geplaatst…31 Cinedays of December #18 DIY houtenhangersMy Profile

 7. Ik moet er gelijk in zitten of interesse in hebben. Mijn favorieten zijn Criminal Minds, Castle, Rizzoli & Isles, CSI, CSI Cyber en de nieuwste Without a Trace.
  Sas onlangs geplaatst…Lijstje van 5My Profile

 8. Wat leuk om te lezen! Ik denk niet dat ik me dat nog herinner eigenlijk, soms heb ik ook wel meer afleveringen nodig denk ik. Alleen ik ben nu wel benieuwd want ik zie wel een plaatje van Friends maar geen Friends er tussen staan. Ben je daar ook hooked aan geweest of niet? 🙂
  Linda onlangs geplaatst…Gezond eten tijdens de feestdagenMy Profile

 9. Wonderbaarlijk dat je zo´n goed geheugen hebt. Ik kan me echt niet herinneren wanneer ik hooked raakte aan series. Herinneren wat ik een week geleden gegeten heb wordt al moeilijk.

 10. Once Upon A Time en PLL hebben mij allebei vanaf de eerste aflevering helemaal in de haak geslagen. Compleet verslaafd 😉

 11. Once upon a time heeft me nog steeds niet gehooked. Ik kijk het alleen als er echt niets anders is. Robert Carlyle, he. In ieder geval ben ik bijna na 4 afleveringen echt gestopt. En de zin ‘dit monster houdt overdag een winterslaap …'(This monster hibernates during the day’ echt waar), deed me mijn thee uitproesten, om de verkeerde reden. 😛
  TNG greep me meteen bij de eerste aflevering die ik zag, en dat was niet eens de pilot. DS9 was wel bij de pilot meteen mijn favo. Ik had graag Damages kleuk gevonden maar heb eigenlijk helemaal geen interesse meer in de personages, en dat is zo zonde van Glenn Close’s acteerwerk!
  Community greep me meteen, Bottom. Benidorm, ook. Maar Stargate bijvoorbeeld, daar moest ik echt even aan wennen en het duurde jaren voor ik het eindelijk leuk vond.
  GA heb ik echt geprobeerd … maar is niet mijn ding. House MD dan weer wel.
  Daenelia onlangs geplaatst…Mijn Favoriete KerstafleveringenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]