Once

Bron beeld: Vancity Filming

Ik ben al sinds de eerste aflevering een groot fan van Once Upon a Time, één van de meest succesvolle ABC-series van dit moment. Onlangs keek ik op Netflix het voor mij nog compleet nieuwe derde seizoen en in dit artikel lees je wat ik daarvan vond! Let op: spoilers!

Neverland

Seizoen 3 begint waar seizoen 2 eindigde: Repelsteeltje, Regina, Emma, Snow, Charming & Hook varen met Hooks piratenschip naar Neverland, waar Henry naartoe ontvoerd is. Neal is intsusen in het Enchanted Forest terechtgekomen, waar hij samenwerkt met Mulan, Aurora & Philip om Henry te vinden. Terwijl iedereen zijn uiterste best doet om Henry te vinden, die wordt gevangen gehouden door Peter Pan, wordt langzaam meer duidelijk over het verleden van de sprookjesfiguren, zoals we gewend zijn. We ontmoeten bijvoorbeeld Ariel en Tinkerbell en zien hoe Regina Henry heeft geadopteerd, jaren geleden.

Ik heb me echt een beetje door dit deel van het seizoen heen moeten slepen: ik heb absoluut niets met het Peter Pan-verhaal en vond het allemaal nogal saai: alles wat er op Neverland gebeurde, boeide me gewoon niet (oké, afgezien van de aantrekkelijkheid van Peter Pan). Wel vond ik de manier waarop de personages, vooral Emma en Repel, zich ontwikkelden erg mooi. Maar afgezien daarvan vond ik het allemaal teveel uitgesponnen: de voorgeschiedenis-verhalen en de stukjes die zich in Storybrooke afspeelden waren vele malen interessanter. Kwestie van smaak misschien, maar ik denk dat er echt wel meer vaart in dit deel van het verhaal had gekund.

Wicked

Het tweede deel van het seizoen heeft echter een hoop goed gemaakt! Dan is er namelijk een nieuw soort vloek die opnieuw de herinneringen van de personages heeft uitgewist en ditmaal is het niet Regina, maar iemand die verrassend genoeg familie van haar is. De Wicked Witch of the West verschijnt ten tonele en het is allemaal weer heerlijk sprookjesachtig: het zou niet mijn keuze zijn geweest om Oz erbij te betrekken, maar het personage is net als Regina in het eerste seizoen iemand die je met liefde haat en de actrice (Rebecca Mader) is bijzonder sterk. Bovendien is het erg interessant om te zien hoe de personages zich gedragen als ze tijdelijk weer terug zijn in het Enchanted Forest. Wel ontstaan hierdoor wat gaten in de tijdlijn waardoor het verwarrend wordt en de achtergrondverhalen zijn ook niet allemaal even interessant. Niettemin is het een lust voor het oog om het personage van Zelena zich te zien ontwikkelen, vooral tegen het decor van het verleden van haar moeder Cora (prachtig neergezet door Rose McGowan).

In dit tweede deel van het seizoen is het bovendien ontzettend intrigerend om te zien hoe Regina verandert en haar Evil Queen-identiteit van zich afschudt, en ook om te zien hoe Henry als onwetende in Storybrooke terecht komt na de illusie van een normaal leven in New York. De mooie climax komt in de laatste twee afleveringen, wanneer Hook en Emma in het Enchanted Forest van het verleden terechtkomen en de handen aardig uit de mouwen moeten steken om te voorkomen dat de geschiedenis (en de toekomst) voorgoed veranderd worden. Magisch wanneer Emma ziet hoe haar ouders elkaar ontmoeten en zenuwslopend, maar ook erg mooi als ze daar een eigen rol in gaat spelen. De laatste paar scènes doen vermoeden dat alles weer koek en ei is, maar dan blijkt Emma een fout te hebben gemaakt die er zomaar voor zou kunnen zorgen dat Regina weer evil wordt.

Seizoen 4

Kortom, een seizoen dat in de eerste helft niet erg sterk was, maar wel interessante ontwikkelingen bood. Het tweede gedeelte zorgt er echter voor dat je weer helemaal wordt meegesleept en je in heerlijk magische sferen waant. Seizoen 4 is in Amerika net enkele weken geleden afgelopen en wordt volgens Netflix ergens dit najaar toegevoegd… ik kan niet wachten! Helaas ben ik al behoorlijk gespoilerd, maar dat zorgt er ook voor dat ik erg uitkijk naar wat komen gaat: een Frozen-verhaallijn, de Queens of Darkness, meer diepte in de relatie van Emma en Hook, een evil Snow en spanningen in een kersvers huwelijk. Spannend!

You may also like...

1 Comment

  1. Dit is echt een van mijn favoriete series! Ik ben nu ergens halverwege seizoen 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]