Ik heb het tot voor kort nooit zo gemerkt, maar zo rond het eind van de zomer wordt er opeens heel veel toffe nieuwe muziek aangekondigd! Nieuwe singles, albums die in het najaar zullen gaan verschijnen en die al te reserveren zijn, muziekvideo’s… ineens had ik een heleboel gave nieuwe nummers in iTunes staan en als er iets is wat ik leuk vind, is het ontdekken van nieuwe muziek! Zeker als het nummers zijn die niet superstandaard klinken en een beetje een toffe of bijzondere boodschap hebben. Tijd om weer eens een lijstje te maken van de nummers uit mijn on repeat-playlist!

♥ Look What You Made Me Do – Taylor Swift

AAAHHHH! NIEUWE MUZIEK VAN TAYLOR SWIFT! Oh jongens, ik flipte de pan uit toen er ineens allemaal gekke dingen begonnen te gebeuren: haar sociale media-accounts gingen op zwart, ze postte filmpjes van een slang en iedereen had zoiets van OMG it’s happening – en ja hoor, compleet uit het niets werd haar nieuwste en zesde album Reputation aangekondigd voor november, en al snel daarna volgde de eerste single: Look What You Made Me Do. Ik was echt heel bang dat het enorm anders zou zijn, en dat is het ook, maar op een heel positieve manier: het nummer klinkt zó goed, de tekst is briljant en ik vind het echt awesome dat dit zo’n vette clapback is naar de media en alle haters. Alsof ze zegt: yo guys, heet van me af schudden is niet meer genoeg, ik mag ook wel eens écht terugslaan. Zó benieuwd naar het album!

♥ What About Us – Pink

Ik ken Pink eigenlijk alleen van haar hit Just Give Me a Reason (vind ik een heel fijn nummer) en Just Like Fire, een song die ze schreef voor de soundtrack van Alice Through the Looking Glass. En nu komt haar nieuwe album, Beautiful Trauma, er bijna aan en de eerste single is What About Us, een enorm sterk nummer dat best eens een politieke boodschap zou kunnen hebben maar ook over destructieve relaties zou kunnen gaan. Ik vind het echt heel sterk, en haar stem klinkt zo intens en zo vol gevoel bij het refrein, blijft echt hangen.

♥ Praying – Kesha

Kesha kwam nog niet zo lang geleden enorm veel in het nieuws doordat ze een rechtszaak had lopen tegen haar producer: ik heb het verder niet zo gevolgd, maar toen haar nieuwe album Rainbow uitkwam, was ik wel nieuwsgierig. En hoewel ik de meeste nummers een beetje te expliciet en te rauw vind, is Praying er wel eentje die ik in mijn hart heb gesloten. Ik vind het zó krachtig hoe ze degene die haar kwaad heeft aangedaan echt loslaat en laat weten dat ze sterker is geworden, en het lied zit vol power-uithalen om u tegen te zeggen. Echt een girlpower-ballad!

♥ Tell Me You Love Me – Demi Lovato

Demi’s albums Demi en Confident luister ik zo af en toe omdat ik haar stem heel krachtig vind: qua teksten is het niet zo heel bijzonder, maar mán, wat heeft die meid een dijk van een divastem! Ze klinkt een beetje als Ariana Grande, net zo sterk en vol. Tell Me You Love Me is de tweede single van Demi’s gelijknamige nieuwe album dat eind deze maand uitkomt, en hoewel ik het eerst een beetje kwelend vond, hou ik nu wel van het refrein. Het is wel heel erg ‘’ik kan niet zonder de liefde’’ en niet echt feministisch, maar ik vind het gewoon mooi klinken.

♥ Broken Glass – Rachel Platten

Rachel is echt de koningin van de powersong voor mij: haar Fight Song heb ik gríjs gedraaid toen ik voor een tegenslag kwam te staan met mijn studie en ik schreeuw nog steeds elke regel mee als ik ernaar luister. En nu heeft ze een nieuwe single, ook lekker powerachtig – minder sterk en minder beklijvend, maar wel fijn om te luisteren: Broken Glass. Gaat over laten zien wat je waard bent, ongeacht wat andere mensen over je denken of van je verwachten, en losbreken uit patronen en kaders zodat je je eigen ding kunt doen. Vind ik tof! En ik vind Rachel tof!

♥ Legends – Kelsea Ballerini

Hebben jullie wel eens een muziekvideo van Kelsea gezien, of een nummer van haar gehoord? Ze is een countryprinses en haar liedjes zijn zo idioot romantisch dat het gewoon heerlijk is om ernaar te luisteren, en haar muziekvideo’s zijn net sprookjes. In het najaar komt haar tweede album, Unapologetically, uit, en de single Legends is zo mooi. Het is misschien een béétje standaard, over liefde die supersterk is en alles overwint, maar qua tekst is het wel echt heel mooi en ook de muziekvideo is geweldig. Al Kelsea’s muziek is goud, eigenlijk.

♥ One Call Away – Charlie Puth

Waarom heeft niemand me eerder verteld over het bestaan van deze veel te leuke jongen? Ik ontdekte hem door zijn We Don’t Talk Anymore-duet met Selena Gomez, daarna heb ik me verkneukeld om Marvin Gaye (met Meghan Trainor, een heel fout nummer maar zó leuk!) en nu ben ik helemaal verliefd op One Call Away, misschien wel zijn bekendste song. Ik weet niet wat het is, maar het zingt zo lekker mee en zijn stem is zo fijn om naar te luisteren. On repeat dus!

♥ Shadow – Luxtides

Ik ben helemaal fan van het Oh Honey-duo Danielle Bouchard en Mitchy Collins, maar helaas hebben ze al een tijdje geen nieuwe muziek uitgebracht en ik ben een klein beetje bang dat dat ook niet meer gaat gebeuren. Mitchy zit nu in een andere band en Danielle is onder de naam Luxtides solo gegaan. Shadow is haar eerste single en ik hóu van haar stem. De tekst heb ik nog niet helemaal door omdat die niet echt ergens te vinden is om te lezen, maar I wear you like a shadow, you haunt me like a dream vind ik wel echt mooi. Het heeft iets hypnotiserends en spookachtigs, en dat vind ik wel tof.

♥ Younger Now – Miley Cyrus

Ja… ik was nooit een fan van Miley. In haar brave countrydagen vond ik The Climb en Can’t Be Tamed wel tof, maar toen ze de provocerende pop-kant op ging, ben ik haar gaan negeren. Maar nu is ze weer een heel ander persoon: haar haar is langer, ze is niet meer zo provocatief bezig en ze heeft liedjes uitgebracht die meer naar country neigen en die ik eigenlijk wel heel mooi vind klinken. Zo ben ik weg van het romantische Malibu en de inspiratieballade Inspired en ben ik wel heel erg benieuwd naar haar album Younger Now. De titeltrack heeft ze als single uitgebracht en vind ik ook eigenlijk wel mooi: het is heel hard, maar iets aan de tekst is anders, gaat wat dieper, is een beetje ongrijpbaar… ik luister er graag naar.

♥ Almost Had It All – Maan

Maan is een Nederlandse zangeres van wie ik helemaal fan ben geworden toen ze afgelopen seizoen meedeed aan Beste Zangers en liet horen dat ze echt heel goed kan zingen. Ook haar eigen nummers, zoals Someone that I Used to Know vind ik erg mooi, en haar nieuwe single Almost Had It All is gewoon zo’n lekker repeatnummer: niet heel bijzonder, maar wel lekker om mee te zingen en een beetje op te swingen.

♥ How Far I’ll Go – Auli’i Cravalho

Ik heb dus onlangs de Disneyfilm Vaiana gezien en ik vond ‘m echt heel leuk, met als één van de hoogtepunten de muziek. En dan vooral How Far I’ll Go, Vaiana’s sterke solonummer waarin ze worstelt met wie ze hoort te zijn en wie ze eigenlijk wil zijn en het uitstippelen van haar eigen pad en haar eigen onbegrensde mogelijkheden. De pre-chorus en het refrein zijn zo mooi en in combinatie met de scènes uit de film en de mooie stem van de zangeres is dit echt een pareltje om naar te luisteren!

Welke nummers luister jij momenteel graag?

You may also like...

4 Comments

  1. Oh, wat een heerlijke blog! Weer heel wat nieuwe liedjes ontdekt, fijn 🙂 Zelf luister ik de laatste tijd ineens heel veel instrumentaal: Christopher Tin en Wintergatan vooral, hoewel ik ook alle liedjes van Yiruma teruggeluisterd heb, die zijn nog altijd zo fijn!
    Inge onlangs geplaatst…YA book covers ontleed (aka: 12 soorten covers + QUIZ van hoe jij eruit zou zien als YA book cover, want dat wil je toch gewoon weten?!)My Profile

    1. Instrumentale muziek luister ik ook graag, vooral als ik gefocust wil studeren of werken: de playlist met instrumentale nummers heet ook ”workfllow tunes” haha.

  2. Ik ken alleen One Call Away en ben het HEULEMAAL eens met wat je daarover schrijft. Luister het vaak in de auto om vervolgens een complete show weg te geven. :’)
    Lenneke onlangs geplaatst…guess who’s backMy Profile

    1. Oooohh heerlijk! Ik weet echt niet wat het is, maar het is ZO’N FIJN NUMMER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]