9200000046155239‘Hoe kunnen ze dit nou doen?’ Mats schopt tegen het hekwerk dat om ons schoolplein staat. Morgenochtend is er niets meer van onze school over. ‘Ik snap het ook niet,’ zeg ik. mijn beste vriend en ik hebben alles gedaan om de sloop van het Waterland te voorkomen. We hebben de leraren gesmeekt om hier te blijven, we hebben zelfs handtekeningen verzameld. Maar de meeste kinderen vonden het geen probleem om te verhuizen, we krijgen tenslotte een grotere kantine in het Botenpark Lyceum. Alleen de naam al!

Eerste indruk

Van Maren Stoffels las ik eerder al Ik denk dat dit het einde is en Dreadlocks en lippenstift: boeken die allebei duidelijk voor een jongere doelgroep bestemd zijn en waar ik daardoor niet zoveel mee had. Ze kan zeker schrijven en ik vind het mooi hoe ze alles levendig en realistisch maakt, maar het zijn niet mijn favoriete boeken. Toch wilde ik er graag nog eentje lezen, aangezien Maren eind deze week naar Alphen aan den Rijn komt voor de Young Adult-avond en ik daar ook bij ben, en ik koos voor Omdat jij anders bent, in de hoop dat dat boek me toch genoeg zou vermaken om een beetje positiever te worden over mijn klik met haar jeugdboeken. Die hoop werd bewaarheid!

Omdat jij anders bent

Titel: Omdat jij anders bent
Auteur: Maren Stoffels
Uitgeverij: Leopold
Verschenen: oktober 2015
Aantal bladzijden: 104
Genre: young adult, roman
Beschikbaar als: hardcover, ebook
| Goodreads | Bol.com | Auteurssite |

Waardering 3

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]