november

Meestal ben ik al een paar dagen vóór het einde van de maand heel bewust bezig met de start van zo’n nieuwe dertig dagen-periode, maar nu besloop de nabijheid van december me ineens voor ik er echt erg in had. Ik heb onwijs veel zin in de feestdagen en al het moois dat er in december op de planning staat, maar ook november was een mooie en fijne maand die nog wel even wat aandacht verdient. Dus voor ik me ga uitleven op de decembersectie van mijn bullet journal: wat waren de hoogtepunten en lichtpuntjes van de maand november?

 • Dagboekchallenge | Tja… ik wilde deze maand de 30 dagen-dagboekchallenge gaan doen. En ik ben ermee begonnen. Echt waar. Ik heb het zelfs de eerste vijf à zes dagen volgehouden en ik vond het best wel fijn, lekker van me afschrijven en zo. Maar toen vergat ik het een keer… nou ja, en toen lukte het niet meer. En dat vond ik niet zo erg, want ik merkte dat ik er ook echt niet elke dag behoefte aan heb. Beetje mislukt dus. Maar ik weet nu wel dat ik het fijn vind om te doen als ik er behoefte aan heb, dus ik ga het wel vaker doen!
 • Tentamens | De eerste week van november stond in het teken van tentamens. Gekke ik was weer behoorlijk nerveus en een beetje onzeker-achtig, dus ik stortte me vol op het leren: samenvatten, vragen voor mezelf formuleren en beantwoorden, nog meer samenvatten… het bloggen stond ook even op een laag pitje, omdat ik me zonder stress op het leren wilde kunnen focussen. En dat is gelukt, want deze dame heeft dus gewoon een 8,8 en een 8,3 voor die twee toetsen!
 • Leuke uitjes | Ik ging lekker vaak op pad deze maand: naar de bioscoop, uit eten, winkelen en thee drinken en lunchen… was fijn! Oh ja, en ik ging ook nog eens naar de Dag van het Literatuuronderwijs: een symposium over – je raadt het al – literatuur en fictieonderwijs. Was enorm leuk, met een aantal inspirerende workshops en sprekers over bijvoorbeeld poëzie en verschillende leesniveaus. Het was wel een bizar lange dag, maar ik ben echt blij dat ik gegaan ben! Een ander bijzonder uitstapje was naar de lichtjesavond op de begraafplaats in Spijkenisse: daar gingen we voor de tweede keer heen en het was weer heel bijzonder. Emotioneel, ook best wel.
 • Bloggen | Eenmaal tentamenvrij ben ik weer lekker gaan bloggen: ik heb een nieuw ritme ontdekt waarbij ik om de dag iets online laat komen op allebei mijn blogs, zodat jullie lekker elke dag iets van mij kunnen lezen! Vind ik zelf heel fijn omdat ik zo lekker die structuur heb en toch met grote regelmaat iets online heb staan.
 • Lekker lesgeven | Op stage gaat het eigenlijk nog steeds super. Ik ben veel lessen aan het geven, ik kan inmiddels lekker mijn draai vinden in de NT2-begeleiding die ik geef en het is gewoon heel leuk. Ik krijg elke week weer enorm fijne feedback en de leerlingen maken het ook gewoon fantastisch om te doen. Zo fijn!
 • Rioolramp | Oké, dit is een groot woord, maar we hadden een lekker drama thuis: problemen met de riolering waardoor mijn hele kamer leeg moest. Gelukkig was het van relatief korte duur, maar wel héél gek. Niet echt leuk.
 • The election | Tja, dit heeft me best beziggehouden. Ik had echt wel verwacht dat Clinton gewoon zou gaan winnen en hoopte het ook echt, want tja… eerste vrouwelijke president en zo, en haar ideeën spraken me enorm aan. Dus de uitslag vond ik best apart. Maar goed. Inmiddels heb ik zoiets van ‘’we zien het wel.’’ Tenslotte wonen wij niet in Amerika en wie weet valt het allemaal best mee met Trump.
 • Nieuw blok | Het nieuwe blok is inmiddels begonnen en dat is fijn! Eigenlijk is er niet zoveel veranderd: ik heb nu nog steeds de vakken Taalgericht Vakonderwijs en Klanken & Woorden, want dit zijn cursussen die over twee periodes verspreid worden. Voor K&W moet ik eind dit blok een tentamen maken en dat is dan ook mijn enige tentamen, want voor TVO hoef ik alleen een verslag te maken. O ja, en ik ben op woensdag en donderdag vrij! Vind ik ideaal!
 • En verder… | Gaat het eigenlijk gewoon goed! Met fysiotherapie ben ik begonnen mijn conditie wat verder op te bouwen, mijn vermoeidheid blijft lekker binnen de perken en ik ben verder eigenlijk gewoon mijn dingetjes aan het doen. Lekker films kijken, Full House bingewatchen (YAY voor de splinternieuwe downloadfunctie van Netflix!) en spelletjes spelen (dubbel YAY voor de nieuwe Kim Kardashian Hollywood-update). Gaat lekker dus!

Ik heb heel veel zin in de decembermaand: er staan al wat leuke dingen gepland en verder wordt het volgens mij een mooie laatste maand van 2016. Ik heb bedacht dat ik per dag iets leuks wil opschrijven voor het maandoverzicht in januari, dus dat wordt vast een lekker uitgebreid overzicht! O ja, en ik kijk vooral uit naar het éindelijk mogen draaien van die heerlijke kerstliedjes!

Hoe was jullie maand?

You may also like...

5 Comments

 1. Wat heerlijk om zoveel lichtpuntjes bij elkaar te zien! Zo te horen was het een fijne maand. Wat een goede cijfers heb je gehaald voor je tentamens! Gefeliciteerd! En inderdaad, laat de kerstliedjes maar komen 🙂
  Romy onlangs geplaatst…Winterdip? Mijn 5 lichtpuntjes op winterse dagen!My Profile

 2. Je tentamens heb je echt heel erg goed gemaakt!
  Fijn dat er ook deze maand weer leuke uitjes voor je zijn geweest. 🙂
  Op naar de gezellige decembermaand!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…De invloed van pestenMy Profile

 3. Wat een fijn lijstje! Mijn maand was vrij normaal. Ik zit de hele week op stage!
  Loïs’ Blog onlangs geplaatst…Trend / UnisexMy Profile

 4. Mooie maand zo!
  Ik moet echt hard nadenken wat ik in november gedaan heb, het was zo druk dat de maand voorbij is gevlogen. Gelukkig ook druk met leuke dingen: uitje met vriendinnen en dansen op een festival.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Met Misiconi naar Watdajel FestivalMy Profile

  1. Dat heb ik ook vaak, als ik het niet probeer bij te houden vergeet ik zoveel dingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]