Selena Gomez

Bron beeld: Gotceleb

Selena Gomez: een naam die ik tot voor kort automatisch associeerde met Disney Channel (Wizards of Waverly Place), Justin Bieber en Taylor Swift. Dat ze ook zangeres is, wist ik ergens vaag wel: stiekem vond ik Come & Get It en Love You Like A Love Song allang best tof. Maar ze wekte pas echt mijn interesse toen ik haar zag in de film The Fundamentals of Caring en kort daarna besloot ik vrij impulsief om lekker de Carpool Karaoke van James Corden met haar te bekijken – en die was zó leuk dat ik meteen haar twee albums For You en Revival op Apple Music heb opgezocht. En jongens… ik ben verknocht!

Leuk persoontje

Hoewel ik haar voorheen altijd een beetje barbiepopachtig vond (en daar geef ik de publiciteit met Justin Bieber de schuld van) heb ik ontdekt dat ze toch wel echt iets leuks heeft. Toen ze nog jonger was, had ze echt die lieve meisjes-look met dat haar en die poppenogen, maar nu ze haar tweede album heeft uitgebracht (met een bijna-naaktshoot, wow) vind ik toch wel dat je kunt zien dat ze volwassen is geworden, meer echt allure heeft. Maar ze is ook een soort girl next door die lekker gek en gewoon leuk kan zijn en eigenlijk vind ik haar best wel sympathiek, vooral als je ziet dat ze tegelijkertijd óók echt een performer is met stoere outfits, een goeie stem en knallende teksten.

For You

Selena’s eerste album For You is al wat ouder, maar heeft wel echt nummers waar een fijn soort kracht in zit. Ik vind The Heart Wants What It Wants heel mooi, omdat ze zich daar kwetsbaar in opstelt maar ook een soort liefde is liefde-boodschap uitdraagt. Come & Get It vind ik echt zo’n fijn girlpowernummer, een soort Selena-versie van Can’t Be Tamed van Miley Cyrus waarin ze laat zien hoe sterk en zelfverzekerd ze wel niet is. En Love You Like A Love Song is zó leuk om te luisteren: ik vind het tof hoe ze een beetje de spot drijft met liefdesclichés maar ook wel weer een heel romantisch verhaal vertelt. De andere nummers vind ik ook gaaf, maar het zijn echt de eerste drie waar ik met heel veel plezier naar luister.

Revival

Met dit tweede album is het eigenlijk hetzelfde: de eerste vier songs vind ik vooral gaaf, de rest luister ik maar met een soort half oor. Revival heeft iets waar ik mijn vinger niet goed op kan leggen, als een soort onthulling van de volwassenheid die ik net beschreef. Kill Em With Kindness is een nummer dat ik fantastisch vind om naar te luisteren: de tekst is cool en de boodschap heeft ook iets wat me raakt. Hands To Myself vind ik lekker gewaagd en soulful en Same Old Love heeft ook weer zo’n superfijne beat en zo’n refrein dat je eindeloos kunt meezingen.

Ik luister bijna niets anders dan Selena’s albums sinds ik haar ontdekt heb: haar muziek heeft iets verslavends, iets waardoor het sensationeel wordt om ernaar te luisteren: gevoelig en knallend tegelijk. Ik ben benieuwd waar ze nog meer mee gaat komen!

Hou jij van Selena’s muziek?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]