Weet je wat ik één van de leukste dingen vind aan de boekenwereld? Dat er altijd vet veel is om naar uit te kijken! Nu in het voorjaar zijn er tal van boeken die in de maanden april en mei gaan verschijnen, maar tegelijkertijd komen veel uitgevers met zomeraanbiedingen waardoor je je al kunt gaan verheugen op de perfecte zomervakantieboeken. En dan is het zomer en komen de herfstaanbiedingen er alweer aan, en voor je het weet is het herfst en worden de voorjaarscatalogi eruit gestuurd. Zo ook nu: er zijn genoeg boeken die binnen nu en een aantal weken uitkomen, maar ook de zomerboeken worden al volop gepromoot. En dat leek mij een prachtkans om weer eens een lijstje te maken van alle boeken die nét nieuw zijn of die binnenkort in de winkel liggen en waar ik onwijs naar uitkijk!

Alleen maar jij – Mia Sheridan

Van Mia Sheridan heb ik Stilte nog ongelezen in de kast staan, maar de volgende uitgave van deze schrijfster staat bij Zomer & Keuning ook al op de planning voor augustus. Sheridan schreef een aantal New Adults gebaseerd op de sterrenbeelden. Of Alleen maar jij ook zo’n boek is, kan ik niet achterhalen: de samenvatting is erg cryptisch, maar klinkt niettemin erg goed: iets met eerst van jezelf leren en kunnen houden voordat je op een ander verliefd wordt. En tja, als er ‘’Voor de lezers van Colleen Hoover’’ op de cover staat, heb je mij wel mee hoor.

Allesbehalve oké – Laura Steven

Om dit boek kun je sinds de afgelopen weken niet echt meer heen: de recensies van bloggers stromen binnen, de auteur komt naar YALFest en het boek krijgt veel aandacht in de media. Ik dacht in eerste instantie dat het me niet echt iets leek, maar het verhaal – over een tienermeisje dat te makenkrijgt met een online seksschandaal en vooral met slutshaming – blijft toch wel enorm in mijn hoofd zitten en eigenlijk ben ik er wel heel benieuwd naar. Zeker omdat het erg goed lijkt te passen in de huidige actualiteit en bij de aandacht die er momenteel is voor feminisme. Verschijnt deze maand nog bij uitgeverij Karakter.

Brave New Love – diverse auteurs

Uitgeverij Dutch Venture Publishing heeft met de bundels Magisch en Wonderland al bewezen dat ze een kei is in het vertellen van volop diverse verhalen die heerlijk weg lezen en ook echt blijven hangen, en die traditie wordt voortgezet met de in juni te verschijnen bundel Brave New Love: negen YA-auteurs van eigen bodem – waaronder Debora Elisabeth, Marijke F. Jansen en Jen Minkman – hebben een verhaal geschreven waarin diversiteit met een bovennatuurlijk tintje centraal staat. Dat betekent: LGBTQ-verhalen, personages met een beperking, met een niet-witte huidskleur, en nog veel meer. Ik ben zo benieuwd!

De familiereünie – Tatiana de Rosnay

EINDELIJK komt er een nieuwe roman van Tatiana de Rosnay aan! Ik dacht al dat ze zich alleen nog mar richtte op het bestuderen van het leven en werk van Daphne du Maurier of dat ze zelfs helemaal was gestopt met schrijven, maar de schrijfster van meesterwerk Haar naam was Sarah en de bijzondere romans als Het huis waar jij van hield heeft toch weer iets nieuws uit haar hoed weten te toveren. In juli verschijnt bij uitgeverij Ambo | Anthos deze roman, die zich afspeelt in een Parijs dat overstroomd dreigt te raken, en het verhaal volgt van een echtpaar en hun twee kinderen, die elk hun geheimen hebben – geheimen die niet langer verborgen lijken te kunnen blijven. Klinkt goed, non?

De Happiness Goeroe – Jette Schröder

Als er één boe is dat momenteel veel gepromoot wordt door uitgeverij HarperCollins Holland, dan is het wel De Happiness Goeroe. Auteur Jette Schröder geeft een masterclass geluk tijdens YALFest en het boek krijgt veel positieve reviews in de lifestylemedia. En zeg nou zelf: een meisje dat zich besluit voor te doen als een populair tv-medium en gelukgoeroe wordt, inclusief blog, vlogs, materclasses en webshop, terwijl ze zelf misschien eigenlijk helemaal zo happy niet is… dat klinkt als het perfecte luchtige boek voor dit lenteweer! Zeker als je, net als ik, toch al erg geïnteresseerd bent in geluk en positieve psychologie. Verschijnt deze maand nog.

De liefdesbrieven van Abelard en Lily – Laura Creedle

Dit boek heb ik onlangs in het Engels toegevoegd op Goodreads en ik vind het erg gunstig dat het in augustus bij uitgeverij Gottmer in het Nederlands verschijnt. Het is gebaseerd op een historisch liefdesverhaal en gaat over Lily, die ADHD heeft, en Abelard, die autistisch is. Ze worden verliefd op elkaar, maar door hun beperkingen verloopt dat natuurlijk niet zonder problemen. Ik ben hier heel enthousiast over: er zijn eigenlijk maar bar weinig boeken waarin ‘’aandoeningen’’ als ADHD en autisme geportretteerd, en dan ook nog eens góed geportretteerd, worden en ik vind vooral de combinatie erg interessant. Dit kan namelijk óf heel goed, óf heel slecht uitpakken. Ben benieuwd.

De verborgen geschiedenis van ons – Jessi Kirby

Dingen die we zeker weten van Jessi Kirby is met afstand één van de mooiste en bijzonderste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik kreeg dan ook onmiddellijk het ‘’MOET IK LEZEN’’-gevoel toen door uitgeverij HarperCollins Holland werd aangekondigd dat ze The Secret History of Us (een titel die me erg bekend voorkwam omdat het boek volgens mij best veel genoemd wordt op blogs en dergelijke) gingen vertalen. Het boek gaat over Liv, die na een auto-ongeluk niets meer weet van de afgelopen vier jaar: ze heeft geen idee meer wie ze is en wie haar dierbaren zijn. Iedereen probeert haar logischerwijs te herinneren aan wie ze is, behalve de jongen die haar leven schijnt te hebben gered. Mysterieus, dramatisch… I’m all for it. Reeds verschenen!

Dit is allemaal waar – Lygia Day Peñaflor

Uitgeverij Young and Awesome geeft boeken uit met heel… aparte verhalen. Kill the boyband bijvoorbeeld – staat ook nog steeds op mijn te lezen-lijstje – en nu Dit is allemaal waar, een verhaal over een groep meisjes die bevriend raken met een auteur. Allemaal hartstikke leuk en tof, totdat ze hun eigen namen, persoonlijkheden en verhalen terugzien in het werk van diezelfde auteur… klinkt hartstikke leuk omdat dit natuurlijk heel goed past bij ons boekenwurmen en fangirls! Verschijnt in juni.

Duw me weg, houd me vast – Vanessa Garden

Dit is de eerste contemporary Young Adult die door Dutch Venture Publishing uitgegeven wordt: het boek is al een paar jaar oud: het verscheen voor het eerst in Australië in 2015 en staat nu op stapel voor juni 2018. Het verhaal? Ruby is zeventien en kan maar moeilijk omgaan met de zelfmoord van haar moeder. Ze probeert haar vader en broertje te helpen het hoofd boven water te houden, maar vergeet daarbij eigenlijk om op te letten dat ze zelf niet naar de knoppen gaat. Tot ze de mysterieuze muzikant Bryan ontdekt, die zelf ook zijn problemen en geheimen heeft waar hij maar moeilijk mee kan omgaan – en die wel eens een flinke invloed zouden kunnen hebben op de opbloeiende liefde tussen hem en Ruby. Hmm… klinkt als een typisch gevalletje ‘’hartverscheurend maar ook hartverwarmend.’’ En een mysterieuze muzikant is altijd goed.

Grenzeloos – Lis Lucassen

Nog een New Adult die in augustus bij Z&K verschijnt, dit keer van Lis Lucassen. Zij bracht de kassa al flink aan het rinkelen met haar boeken Hitte en Razend, uitgebracht bij Storm Publishers, en heeft nu de overstap gemaakt naar deze toonaangevende uitgeverij – zo tof om te zien! Het verhaal? Een Nederlands meisje, Rebekka, verhuist naar Amerika en gaat daar studeren, waarna ze helemaal in de ban raakt van footballspeler Thor. Wat natuurlijk totáál geen goed idee is. Ik vind het al goed klinken! Zeker omdat deel twee, Genadeloos, al aangekondigd staat voor 2019.

Heel me – Tahereh Mafi

Oké. Geen idee waar dit onverwachte, maar ongetwijfeld supertoffe vierde deel in Mafi’s fenomenale Touching Juliette-serie over gaat, want ik vermijd samenvattingen aangezien ik deel 2 en 3 nog niet heb gelezen, maar ik móet dat boek hebben. Niet alleen omdat de omslagen van deze dystopische Young Adult-reeks echt to die for zijn, maar ook omdat ik deel één al wel heb gelezen en die echt heel goed vond. Als het goed is, verschijnt Heel me deze maand nog bij uitgeverij Blossom Books en ik kan niet wachten om het pareltje aan mijn boekenkast toe te voegen!

Het probleem met voor altijd – Jennifer L. Armentrout

Armentrout is natuurlijk bekend van haar Wait For You-serie voor New Adults, maar Het probleem met voor altijd, dat deze maand nog verschijnt bij uitgeverij Zomer & Keuning, is een Young Adult. Mallory Douglas heeft jaren geleden iets vreselijks meegemaakt en dat beheerst nog steeds haar leven, ook nu ze het laatste jaar van de middelbare school gaat doen op een echte middelbare school. Als ze daar Rider Stark tegenkomt, die jaren geleden haar rots in de branding was, slaan de vonken tussen hen over op meer manieren dan één. Maar Rider heeft zijn eigen demonen, en het is maar de vraag of hij niet te ver buiten Mallory’s comfortzone is… ik ben alvast verknocht!

Het schaduwspel – Simone van der Vlugt

Ik blijf het graag proberen met de historische romans van Simone van der Vlugt: hoewel het niet echt mijn genre meer is, heeft zij me in het verleden wel echt weten te betoveren met Jacoba, Dochter van Holland en Rode sneeuw in december. Haar recente romans, Nachtblauw en Ginevra, konden me niet echt bekoren maar misschien dat Het schaduwspel daar wel in slaagt. Deze lekkere dikkerd speelt zich af in de Gouden Eeuw rond een echtpaar dat naar de Oost reist om daar een welvarend leven op te bouwen met hun gezin – maar dan slaat het noodlot toe. Ben benieuwd! Verschijnt in juli bij Ambo | Anthos.

Liefde in Twin Bridges: Jacob en June – Debra Eliza Mane

Weten jullie nog hoe enthousiast ik vorig jaar was over de westernroman in kerstsferen over de Nederlandse Abby en cowboy Blake die hoteldebotel verliefd op elkaar worden – maar dan ook op een echt goed neergezette manier? Nou, het vervolg komt eraan! Het verhaal van rokkenjager Jacob, met wie we in deel één al konden kennismaken, verschijnt in mei bij Dutch Venture Publishing. Maar het is niet zomaar het verhaal van een rokkenjager: Jacob verhuurt zijn ranch voor een filmproductie en dat doet de gemoederen hoog oplopen. Hij wil namelijk jacht maken op de bloedmooie actrice Eva Bates, maar dan is daar June, de rolstoelafhankelijke schrijfster van het boek waarop de film gebaseerd is… en dan moet hij zich ok nog druk maken om Lucy-Jane en haar kind – dat misschien wel van hem is! Oh jongens, ik kan niet wachten!

Midnight Jewel – Richelle Mead

Dit vervolg op The Glittering Court wil ik absoluut lezen. Heb ik deel één al uit? Nee, zelfs nog niet eens aangeraakt. Maar dat neemt niet weg dat het me een ontzettend tof en cool boek lijkt en nou ja, dan wil ik deel twee dus ook graag lezen. Zeker met die cover. Ook al heb ik geen idee hoe het verhaal wordt voortgezet, maar ik wil het absoluut lezen. Verschijnt in juni bij Young and Awesome.

Nachtmuziek – Jojo Moyes

Een nieuwe Moyes! Ik heb Dicht bij jou nog niet eens gelezen en ook Voor mij ligt nog op me te wachten, maar Nachtmuziek wil ik niettemin absoluut lezen want het klinkt weer als een hele fijne feelgoodroman. Het boek, dat vanaf juni voor maar een tientje verkrijgbaar is en wordt uitgegeven door uitgeverij De Fontein, gaat over violiste en weduwe Isabel, die met haar kinderen een groot landhuis betrekt en dankbaar gebruik maakt van de hulp van buurman en klusjesman Matt. Maar dat is voordat ze weet dat hij zelf ook wel interesse heeft in dat huis… doet me lichtjes denken aan Vier plus één en klinkt in ieder geval heerlijk!

Nieuwe maan – Sarah Crossan

Een nieuwe Crossan voeg ik eigenlijk al toe aan mijn verlanglijst zonder nog precies te weten waar het over gaat, want haar schrijfstijl – een verhaal in versorm – is echt subliem. Nieuwe maan telt maar krap 200 bladzijden en verschijnt deze maand nog bij Pepper Books. Het vertelt het epische verhaal van twee broers, van wie er eentje binnenkort de doodstraf zal krijgen. Terwijl de klok blijft tikken, gaat de andere broer op weg om de tijd die ze nog hebben samen door te brengen – en ergens vlamt nog een sprankje hoop dat de executie er misschien toch niet gaat komen. Ik weet nu al dat ik dit wederom een prachtig boek ga vinden.

Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera

They Both Die in the End is een boek dat wereldwijd tal van harten heeft veroverd: de Nederlandse vertaling verschijnt deze maand bij uitgeverij Clavis en van de zomer vertalen zij ook History is All You Left Me (met de mooie titel Vroeger is alles wat ik van je heb). Dat boek heb ik onlangs in het Engels gekocht, maar ik weet vrij zeker dat ik ‘m (ook?) in het Nederlands ga lezen, maar vooralsnog ben ik vooral benieuwd naar Op het einde gaan ze allebei dood. Het is een bijzonder verhaal over twee jongens die rond middernacht allebei het telefoontje krijgen dat ze binnen 24 uur dood zullen gaan – niets bedreigends, het is simpelweg hun tijd en daar worden ze op attent gemaakt in de wereld van dit verhaal – en die laatste 24 uur samen besluiten door te brengen. Maar ja. Op het einde gaan ze allebei dood. Benieuwd!

Royals – Rachel Hawkins

Feitje over mij: ik hou van het koningshuis en ik vind het ook heel tof om internationale koningshuizen te volgen, zeker het Britse. Toen ik in de Best of YA-aanbiedingsfolder dit boek zag staan, was ik eerst sceptisch… tot ik zag staan dat dit boek perfect is voor iedereen die smult van het nieuws over prins Harry en Meghan Markle. Nou, dat ben ik dus. En als fan van De Selectie van Kiera Cass gaat dit boek misschien ook wel hoge ogen bij mij gooien, want het boek zit vol koninklijke geheimen, schandalige escapades en intrigerende intriges. Hoofdpersoon Daisy belandt namelijk aan het Schotse hof, want haar zus is verloofd met de kroonprins, maar ja… je gedragen naar koninklijke normen is zo makkelijk nog niet. Dat wordt smullen! Verschijnt in juli.

Verstrengelde vleugels – Vanessa Gerrits

O mijn god, ik wil dit boek zó graag lezen! Het is het vervolg op Tweedehands Vleugels en Zilveren Vleugels en het komt er dan éindelijk aan in juni! Ik wil nu wel eens echt weten hoe het afloopt met Max en Lucy… en ik hoop heel hard op een gelukkig einde. Want dat verdienen ze potverdorie wel, en wij lezers ook voor al dat lange trouwe wachten. De samenvatting klinkt alvast heel goed: er is een flinke tijdsprong gemaakt en er is opnieuw iemand – een zekere Krijger – vleugels aan het stelen, en Max en Lucy proberen samen met vrienden en vijanden de wereld nog maar weer eens te redden. Oh ja, en zelf ook te blijven leven. Is het al juni?!

Ver van de boom – Robin Benway

Benway schreef de ontzettend lieve en schattige, maar ook echt mooie YA-roman Emmy en Olivier en uitgeverij De Fontein heeft nu een nieuw boek van haar vertaald. Het gaat over Grace, die is geadopteerd en nu zelf een baby heeft afgestaan ter adoptie. Ze gaat op zoek naar haar biologische familie en vindt een jongere zus, Maya, die bij een ogenschijnlijk perfect en gelukkig gezin terecht is gekomen, en een oudere broer Joaquin, die al zeventien jaar in het jeugdzorgsysteem zit en alle hoop heeft opgegeven, maar wiens hoofd ook helemaal niet staat naar het aanhalen van de biologische banden. Dit lijkt me een heel bijzonder en mooi verhaal, en ik hoop met heel mijn hart dat het geschreven is vanuit meerdere perspectieven. Verschijnt in juni.

Waar ik ga – Gayle Forman

Nog heel eventjes en dan verschijnt eindelijk de nieuwe Forman: vanaf 20 april ligt dit pareltje voor fans van Haar dag en Als ik blijf in de winkels dankzij uitgeverij Moon. Binnenkort start er een blogtour en daar doe ook ik aan mee, dus je gaat zeker nog meer zien van dit boek! Het is een soort mozaïekboek: zangeres Freya raakt haar stem kwijt op een cruciaal carrièremoment, Harum is homoseksueel en wil wegvluchten voor tradities met zijn geliefde en Nathaniel is nieuw in New York nadat een familietragedie hem daarheen heeft geduwd. Ze ontmoeten elkaar en wijken niet meer van elkaars zijde. Klinkt prachtig, toch?

Naar welke lente/zomerboeken kijk jij uit?

You may also like...

2 Comments

  1. Jaaaa zoveel mooie boeken! Hierboven staan ook een aantal boeken die gelijk op mijn wishlist zijn beland! <3

  2. Jaaaa zoveel mooie boeken! Hierboven staan ook een aantal boeken die gelijk op mijn wishlist zijn beland! <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]