netflix logo

Bron

Sinds Netflix in Nederland is gelanceerd, kijk ik vrijwel alleen nog maar via die weg series. Toegegeven: ik was eerst wel een beetje sceptisch over het aanbod, maar in de afgelopen maanden is er steeds meer toegevoegd en inmiddels vind ik het heerlijk kijken. Er is ondertiteling, het beeld is mooi, genoeg manieren om te personalizen en er staan superfijne dingen op. De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met seizoen 3 en 4 van Pretty Little Liars, maar nu moet ik nog vier afleveringen en dan ben ik klaar. Dan heb ik niks meer. Dus… hoog tijd om eens op zoek te gaan naar nieuw kijkvoer!

auschwitz

Bron

1. Auschwitz: The Nazi State
Mijn ouders en ik willen heel graag een keertje op vakantie naar Berlijn en Praag, en als het lukt dan ook doorrijden naar Polen om het vernietigingskamp Auschwitz te bezoeken. We zijn nog wel erg aan het twijfelen of we het wel echt willen omdat het zo heftig is (het Holocaust Museum in Washington is volgens mijn zus en zwager al heel zwaar) en deze documentaire lijkt me misschien wel een goede oriëntatiemanier. Het portretteert Auschwitz en het nazisme, dus ik ben wel benieuwd of ik hierdoor een ander of juist sterker gevoel krijg.

american-horror

Bron

2. American Horror Story
Hier ben ik nog heel erg over aan het twijfelen, want nou ja, het lijkt me best wel heel erg eng. Maar ook wel heel cool en juist door dat enge-bizarre trekt het me wel, het intrigeert me vooral. Het schijnt in elk seizoen te gaan om een nieuw eng iets, veel horror en gekke dingen en mysteries en drama, zonder een echte verhaallijn. Een familie (of andersoortige groep mensen) die op een bepaalde plek allemaal geheimen ontdekt.

grimm-05-11

Bron

3. Grimm
Ik ben dol op Once Upon a Time en deze serie schijnt er een beetje op te lijken, maar dan veel minder braaf en veel meer gericht op kwade sprookjesfiguren die moorden en misdaden plegen. Lijkt me ook best eng, maar wel heeeel spannend en oh ja, de hoofdrolspeler is best wel leuk om naar te kijken als ik het zo zie.

Teen-Wolf

Bron

4. Teen Wolf
Oké, ik mag dan student zijn maar ik vind high school tv-drama’s nog steeds heel vermakelijk. Doordat ik zo’n fan ben van The Vampire Diaries, trekt Teen Wolf me op zich ook wel, al ligt hier de focus op weerwolven in plaats van op vampiers. Ik weet er verder vrij weinig over, alleen dat het volgens mij de perfecte mix is tussen actie en tienerdrama. En opnieuw: leuke cast.

nashville poster

Bron

5. Nashville
Deze zagen jullie vast wel aankomen hè? Ik ben fan van countrymuziek (Taylor Swift, Lucy Hale) en dat wereldje vind ik ook best wel tof. Deze serie over een doorgewinterde countryzangeres die als mentor moet gaan optreden voor een newbie lijkt me hilarisch en ook uitermate vermakelijk!

weeds-season-6-poster-big-538x336

Bron

6. Weeds
Mijn vader is de afgelopen tijd helemaal hooked geweest aan Breaking Bad, over een scheikundeleraar met kanker die meth gaat produceren en verkopen om te zorgen dat zijn gezin met genoeg geld achterblijft. Ik moet daar niets van hebben, maar Weeds lijkt me wel weer leuk: het idee is ongeveer hetzelfde (een moeder die na de dood van haar man wiet gaat verbouwen en dealen) maar dan met veel meer komedie en andersoortig drama volgens mij. Lijkt me best tof!

mad-men-1

Bron

7. Mad Men
Mijn moeder kijkt al jaren naar deze serie en hoewel het me eerst alleen maar saai leek, krijg ik toch steeds meer de neiging om het te proberen. Het speelt in de jaren zestig (volgens mij) rond de mensen die bij een prestigieus reclamebureau werken. Alles draait om glamour en schone schijn en dat vind ik best wel intrigerend.

Drop-dead-diva

Bron

8. Drop Dead Diva
Dit lijkt me vooral een onwijs grappige en lekker luchtige serie: een mooi, maar leeghoofdig meisje krijgt een dodelijk ongeluk en reïncarneert als een sterke, stoere advocate waardoor ze de kans heeft om opnieuw te beginnen – maar van aspirant model naar juriste is nogal een grote stap. Lijkt me hilarisch!

sherlock-poster

Bron

9. Sherlock
Ik heb helemaal niets met detectiveseries, maar na alles wat ik heb gehoord over Sherlock (en vooral over Benedict Cumberbatch) ben ik toch wel erg benieuwd geworden. Lijkt me best interessant, zeker omdat het concept van Sherlock Holmes nu in de moderne tijd wordt geplaatst. Geen idee of ik het echt wat ga vinden, maar het is vast wel het proberen waard!

dexter4

Bron

10. Dexter
Nog zo’n serie die ik normaal gesproken niet zou kijken, want ik heb helemaal niets met moorden oplossen en recherche en zo, maar deze lijkt me toch best leuk omdat-ie zo one of a kind is. Ik bedoel, iemand die moorden oplost en tegelijkertijd zelf een moordenaar is… dat lijkt me best wel cool. In ieder geval om te zien hoe lang hij het volhoudt zonder gepakt te worden.

Hebben jullie nog leuke tips?

You may also like...

1 Comment

  1. Orange is the next black, ook een erg leuke serie van Netflix. Season 2 is net begonnen deze week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]