Netflix-series die ik momenteel volg

Onder Series op 15 juli 2016

Series1

Lange tijd heb ik tegen mezelf volgehouden dat ik het bij één Netflix-serie tegelijk wilde houden, of hooguit twee als er van die tweede maar sporadisch een aflevering werd toegevoegd (zoals Pretty Little Liars). Maar een tijdje terug kwam ik tot de ontdekking dat dat eigenlijk klinkklare onzin was: ik kon prima tussendoor films kijken als ik daar zin in had, en wat lette me eigenlijk om meerdere series tegelijk te volgen en per dag te kijken naar welke nieuwe afleveringen ik het meest benieuwd was? Juist ja: niets. Gevalletje ‘’mezelf in de weg zitten’’ dus. En zo komt het dat ik momenteel 4 series tegelijk volg op Netflix, met af en toe wat opgenomen tv-programma’s tussendoor. Tijd voor een line-up van wat ik nu eigenlijk kijk tijdens de o zo fijne avonduurtjes!

The Vampire Diaries

Een serie die ik een hele tijd op tv en daarna online heb gevolgd, tot ik het op zeker moment niet zo leuk meer vond. Het zevende seizoen is inmiddels afgelopen in Amerika: Netflix heeft tot en met seizoen vijf toegevoegd en ik ben momenteel bij seizoen 3. En ik vind het zo’n heerlijke serie! Alle dramatische ontwikkelingen, de personages met hun rijke persoonlijkheden, de diepgang in de verhaallijnen, knappe kerels, het magische sfeertje, de onthullingen, de humor… geen enkele aflevering is saai! Ik hoop dat seizoen 6 en 7 ook worden toegevoegd, maar voorlopig kan ik nog wel eventjes vooruit. Ook omdat ik daarna The Originals wil gaan kijken, een spin-offserie die ik ook maar voor een deel gezien heb.

Full House

De volgorde klopt niet echt, maar dat boeit niet: een tijdje terug keek ik Fuller House, de reünieserie van de oorspronkelijke reeks, en die vond ik ZO ONTZETTEND LEUK. Echt, ik heb om elke aflevering in een deuk gelegen en het voelde als zo’n fijn warme deken, al die bekende personages en de geweldige grapjes. Bij het kijken van het eerste seizoen merkte ik echter wel dat sommige dingen aan me voorbij gingen omdat ik de oorspronkelijke serie nooit helemaal heb gezien. Dus toen alle acht de seizoenen van Full House in volle glorie werden toegevoegd, ben ik meteen gaan kijken. Inmiddels ben ik bij het tweede seizoen en het is gewoon zo leuk. Zo grappig, zo gezellig, zo schattig… ik kijk met gemak vijf afleveringen op een avond en het is geweldig. Ik kan niet wachten tot ik bij de voor mij nieuwe seizoenen ben aangekomen! Ik hou echt van hoe Michelle opgroeit, ik hou van de vriendschap tussen de drie mannen, ik hou van de zussenband, ik hou van DJ’s puberstruggles… ik hou ervan.

Nashville

Dit is ook zo’n serie die ik al eens eerder heb uitgeprobeerd: ik heb toen tot ergens ver in het eerste seizoen gekeken voor ik afhaakte omdat ik het te traag vond. Maar ik heb het altijd nog een tweede kans willen geven omdat ik de muziek en de verhaallijnen zo leuk vond, en inmiddels kijk ik het weer. Ik geniet echt van de muziek, want daar zit soms zoveel diepgang en verhaal en emotie in en soms zijn het ook gewoon heerlijke nummers. Daarnaast hou ik van het wereldje dat wordt geschetst, van het songwriting-sfeertje en de optredens, van de dramatiek tussen de personages, van het Blue Bird Café en van het countrymuziek-wereldje als geheel. Ik ben nog in het begin van seizoen 1 maar vind het echt superfijn om te kijken!

Gilmore Girls

Een serie waarvan ik in een ver verleden een paar afleveringen heb gezien voor ik besloot dat het ‘’meh’’ was en ik schouderophalend stopte met kijken. Alle seizoenen staan inmiddels op Netflix, een reünieseizoen is aangekondigd en dat bracht bij mij toch wel wat kriebels teweeg om het eens écht te proberen. En ik vind het leuk! Het is wel een béétje oubollig, maar het heeft ook een soort Dawson’s Creek-sfeertje en ik hield echt van die serie. Ik vind het fijn om naar de band tussen Lorelai en Rory te kijken, ik vind de humor leuk en het is allemaal heel losjes en warm, knusjes en gezellig. En een gezellige serie is eigenlijk per definitie wel fijn!

Welke Netflix-series vind jij leuk om te kijken?

Gerelateerde berichten:

Reacties
CommentLuv badge