Series1

Lange tijd heb ik tegen mezelf volgehouden dat ik het bij één Netflix-serie tegelijk wilde houden, of hooguit twee als er van die tweede maar sporadisch een aflevering werd toegevoegd (zoals Pretty Little Liars). Maar een tijdje terug kwam ik tot de ontdekking dat dat eigenlijk klinkklare onzin was: ik kon prima tussendoor films kijken als ik daar zin in had, en wat lette me eigenlijk om meerdere series tegelijk te volgen en per dag te kijken naar welke nieuwe afleveringen ik het meest benieuwd was? Juist ja: niets. Gevalletje ‘’mezelf in de weg zitten’’ dus. En zo komt het dat ik momenteel 4 series tegelijk volg op Netflix, met af en toe wat opgenomen tv-programma’s tussendoor. Tijd voor een line-up van wat ik nu eigenlijk kijk tijdens de o zo fijne avonduurtjes!

The Vampire Diaries

Een serie die ik een hele tijd op tv en daarna online heb gevolgd, tot ik het op zeker moment niet zo leuk meer vond. Het zevende seizoen is inmiddels afgelopen in Amerika: Netflix heeft tot en met seizoen vijf toegevoegd en ik ben momenteel bij seizoen 3. En ik vind het zo’n heerlijke serie! Alle dramatische ontwikkelingen, de personages met hun rijke persoonlijkheden, de diepgang in de verhaallijnen, knappe kerels, het magische sfeertje, de onthullingen, de humor… geen enkele aflevering is saai! Ik hoop dat seizoen 6 en 7 ook worden toegevoegd, maar voorlopig kan ik nog wel eventjes vooruit. Ook omdat ik daarna The Originals wil gaan kijken, een spin-offserie die ik ook maar voor een deel gezien heb.

Full House

De volgorde klopt niet echt, maar dat boeit niet: een tijdje terug keek ik Fuller House, de reünieserie van de oorspronkelijke reeks, en die vond ik ZO ONTZETTEND LEUK. Echt, ik heb om elke aflevering in een deuk gelegen en het voelde als zo’n fijn warme deken, al die bekende personages en de geweldige grapjes. Bij het kijken van het eerste seizoen merkte ik echter wel dat sommige dingen aan me voorbij gingen omdat ik de oorspronkelijke serie nooit helemaal heb gezien. Dus toen alle acht de seizoenen van Full House in volle glorie werden toegevoegd, ben ik meteen gaan kijken. Inmiddels ben ik bij het tweede seizoen en het is gewoon zo leuk. Zo grappig, zo gezellig, zo schattig… ik kijk met gemak vijf afleveringen op een avond en het is geweldig. Ik kan niet wachten tot ik bij de voor mij nieuwe seizoenen ben aangekomen! Ik hou echt van hoe Michelle opgroeit, ik hou van de vriendschap tussen de drie mannen, ik hou van de zussenband, ik hou van DJ’s puberstruggles… ik hou ervan.

Nashville

Dit is ook zo’n serie die ik al eens eerder heb uitgeprobeerd: ik heb toen tot ergens ver in het eerste seizoen gekeken voor ik afhaakte omdat ik het te traag vond. Maar ik heb het altijd nog een tweede kans willen geven omdat ik de muziek en de verhaallijnen zo leuk vond, en inmiddels kijk ik het weer. Ik geniet echt van de muziek, want daar zit soms zoveel diepgang en verhaal en emotie in en soms zijn het ook gewoon heerlijke nummers. Daarnaast hou ik van het wereldje dat wordt geschetst, van het songwriting-sfeertje en de optredens, van de dramatiek tussen de personages, van het Blue Bird Café en van het countrymuziek-wereldje als geheel. Ik ben nog in het begin van seizoen 1 maar vind het echt superfijn om te kijken!

Gilmore Girls

Een serie waarvan ik in een ver verleden een paar afleveringen heb gezien voor ik besloot dat het ‘’meh’’ was en ik schouderophalend stopte met kijken. Alle seizoenen staan inmiddels op Netflix, een reünieseizoen is aangekondigd en dat bracht bij mij toch wel wat kriebels teweeg om het eens écht te proberen. En ik vind het leuk! Het is wel een béétje oubollig, maar het heeft ook een soort Dawson’s Creek-sfeertje en ik hield echt van die serie. Ik vind het fijn om naar de band tussen Lorelai en Rory te kijken, ik vind de humor leuk en het is allemaal heel losjes en warm, knusjes en gezellig. En een gezellige serie is eigenlijk per definitie wel fijn!

Welke Netflix-series vind jij leuk om te kijken?

You may also like...

12 Comments

 1. Ik kijk ook Vampire Diaries en ben nu bij aflevering 6 van seizoen 3! INDERDAAD. ZO LEUK. VERSLAAFD. Ik hoop ook zó dat de laatste twee seizoenen er ook op komen… Daarna The Originals en ik denk dat ik Teen Wolf ook maar ga kijken… Jep. Verslaafd. 🙂
  Jet onlangs geplaatst…De oneindige zee – Rick YanceyMy Profile

  1. Teen Wolf wil ik ook nog eens een kans geven! Al een keer geprobeerd maar toen pakte het me niet echt…

 2. Ik kijk momenteel Full House om daarna Fuller House te kunnen zien! Haha. Gilmore Girls heb ik al heel lang gezien, ik wacht tot de reünie serie 🙂
  Anouk onlangs geplaatst…DIY persoonlijke gift tagsMy Profile

 3. Vroeger keek ik altijd naar Full House, zo’n leuke serie! Fuller House heb ik nog niet gezien, maar het staat nog op mijn to-watch lijst 😉
  Hannelore onlangs geplaatst…The Vinyl Frontier – OostendeMy Profile

 4. Full House kijk ik ook nu, jeugdsentiment 🙂 En Nashville heb ik helemaal uitgekeken, ook een fijne serie.
  Astrid onlangs geplaatst…Bodyshop shoplogMy Profile

 5. Once upon a time kijk ik…als je van sprookjes houdt kijken, als je er niet van houdt ook kijken 😉

  1. Jaaa das ook een van mijn favorieten!

 6. Leuk lijstje!
  Ik heb de Vampire diaries ook gekeken en ben nu bij seizoen 6. Zo jammer dat die nog niet op Netflix staat! Hopelijk schieten ze een beetje op voor jij er bent, haha.

 7. Ook Gilmore Girls en dan als afsluiting van een Netflix-avond altijd nog een aflevering van Full House. Maar soms ook gewoon de hele avond Full House. Die serie is zoo verslavend. En mocht ik alle seizoenen gehad hebben (ben nu bij seizoen 6) dan begin ik gewoon weer van voor af aan 🙂

  1. Heerlijk hè! Ik kijk er zo 5 op een avond, hoewel ik het dan ook wel even weer gehad heb haha.

 8. Full House vind ik zo’n leuke serie! Gilmore Girls had ik laatst ook even opstaan, maar daar moet ik nog even doorheen zien te komen. Toch ga ik het zeker nog eens proberen, want het concept spreekt me wel heel erg aan.
  Esmay onlangs geplaatst…5x zenuwslopende tv-seriesMy Profile

  1. Het is een beetje gedateerd, maar toch ook wel leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]