Ik ben altijd al dol geweest op musicals: het spektakel, de sfeer, de zinderende muziek en dans, de zang waar je kippenvel van kunt krijgen en gewoon de magie van een verhaal dat helemaal tot leven komt… heerlijk. Tegenwoordig ga ik niet heel vaak meer naar het theater omdat het behoorlijk duur geworden is en dan klopt de verhouding gewoon niet meer… zoveel geld betalen voor hooguit drie uurtjes is eigenlijk gewoon belachelijk. Neemt niet weg dat ik nog steeds verzot ben op musicals en daarom zet ik vandaag op een rijtje welke shows ik graag zou willen zien… even los van of de portemonnee het toelaat of niet, dat is wel zo leuk.

The Bodyguard

Ik heb nooit echt iets gehad met Whitney Houston en haar muziek, maar toen ik op de Musical Sing-Along het optreden zag van Romy Monteiro was ik eigenlijk gewoon verkocht. Ze heeft echt een dijk van een stem en de hele show lijkt me fantastisch: lekker romantisch, vleugje spanning en véééél show en spektakel. Als ik de trailer zie, lijkt het ook alsof Romy steengoed en vooral heel gepassioneerd is, dus… ja, ik zou hem best willen zien. Ik vind haar heel erg Beyoncé-achtig!

Grease

Gooo, Greased Lightnin’… ik heb de film zo ongelooflijk vaak gezien maar ben nog nooit naar de musical geweest. Hoewel ik niet zo kapot ben van de cast – ik vind Tim een beetje erg macho en van Vájens zangtalent ben ik niet overtuigd – lijkt het me gewoon een heerlijke show. Lekker oldskool, lekker meezingen, leuke kostuums en veel dansen en het klassieke verhaal. Ja hoor, ik wil wel!

Het meisje met het rode haar

Vorig schooljaar las ik het boek van Theun de Vries en ik was toen erg onder de indruk van het verhaal, waardoor ik nu ook erg benieuwd ben naar de musical. Ik ben erg benieuwd hoe het is om zo’n zwaar beladen verhaal op het toneel te zien en de cast spreekt me ontzettend aan, net als de muziek die ik al erg mooi vind.

De Tweeling

Deze lijkt me ook echt ontzettend mooi: het boek van Tessa de Loo vond ik prachtig en ik vind het er erg mooi uitzien, zeker met de moderne muziek van Ilse DeLange erbij. Lijkt me een ontzettend mooie productie!

Soldaat van Oranje

Hoewel ik de film niet gezien en het boek niet gelezen heb, wil ik hier wel graag naartoe. Hij draait nu al zo lang dat ik echt steeds nieuwsgieriger word en ik vind dat het ook wel een stukje Nederlandse geschiedenis is dat ik moet kennen. Van de trailer krijg ik iedere keer al kippenvel, net alsof het een film is.

O, en voor wie het zich afvraagt: de nieuwe Beauty and the Beast-musical hoef ik niet te zien. Ik heb de vorige gezien in een ver, ver verleden en vind het nu echt een beetje een kindermusical worden: de zang blies me niet omver en het is gewoon weer de Disney-versie. Ik zou het aantrekkelijker vinden als ze voor het originele verhaal hadden gekozen, maar dat verkoopt ongetwijfeld minder goed. Dus die laat ik schieten.

Welke musical zou jij graag willen zien?

You may also like...

2 Comments

  1. Er zitten er een aantal tussen die mij ook heeeeel gaaf en leuk lijken. Ach, eigenlijk zou je mij overal wel een plezier mee doen. Ik ben gek op musicals! Ik ga alleen niet zo heel vaak, dat is wel jammer. Soldaat van Oranje staat met stip bovenaan mijn lijstje. Het is alleen zo ver weg en zo duur.
    Annelies onlangs geplaatst…En de winnaar is…My Profile

  2. De Tweeling lijkt me wel enorm leuk!
    Anouk onlangs geplaatst…HEMA op Acties.nlMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]