In de maanden juni en juli had ik een gratis abonnement op het televisiekanaal Film1. Daar worden allerlei soorten films en series op uitgezonden: zo was ik in staat om het eerste seizoen van twee geweldige series te kijken, namelijk Revenge en Once Upon a Time. Maar ik heb ook een aantal films zitten kijken die hierop werden uitgezonden, zowel oude klassiekers als gewaagde buitenlandse films. Afgelopen week heb ik in drie avonden de musicalfilm Moulin Rouge gekeken, en tja… het is nu officieel mijn favoriete musical! Op film dan, that is.

Het verhaal is vrij bekend, aangezien het ook als echte musical draait en gedraaid heeft. Met liedjes als Come What May, Diamonds are a Girl’s Best Friend en Elephant Love Medley is het heel karakteristiek geworden. De plot is wel vrij oppervlakkig, en eigenlijk is het een vrij cliché liefdesverhaal. Je wordt meegenomen naar het Parijs van 1900, waar de jonge schrijver Christian (Evan McGregor) hopeloos verliefd wordt op de ster van de nachtclub Moulin Rouge. Om in de buurt van deze Satine (Nicole Kidman) te kunnen zijn, bedenkt hij een verhaal dat ervoor moet zorgen dat een rijke hertog flink in de club investeert en van Satine een echte actrice maakt in plaats van een courtisane. Maar deze hertog is ook verliefd op Satine en wil haar voor zichzelf, en dan kan het nog wel eens gevaarlijk worden. Satine moet kiezen tussen haar grote liefde Christian of haar carrière als ster…

Aanvankelijk, toen ik de film aanzette, wist ik niet zo goed wat ik ervan moest denken. Het leek een beetje nep, of juist heel erg fout en ordinair. Ik heb echter verder gekeken en zodra Nicole Kidman begon te zingen in haar adembenemende jurk en met haar ongelooflijk mooie rode haar, was ik verliefd. De magie van de Moulin Rouge is adembenemend, het overtreft je wildste fantasieën en is werkelijk heel erg artistiek. Het liefdesverhaal tussen Christian en Satine… mijn god, wat is dat goed geacteerd – zoveel chemie! De andere personages zijn grappig en dramatisch tegelijk en de muziek is prachtig, romantisch en interessant. De film raakte me, ontroerde me, sleepte me mee en liet me zelfs een beetje huilen op het einde – en dat gebeurt mij niet vaak met films. Ontzettend mooi gemaakt, geweldig geacteerd – hier en daar wel wat misplaatste liedjes, zoals Madonna’s Like a Virgin en The Sound of Music… maar daar valt eenvoudig overheen te kijken – en een adembenemend verhaal. Hou je van Parijs, musicals, romantiek en theater? Kijken dan!

You may also like...

2 Comments

  1. Hmm… misschien toch maar eens kijken dan. Het is tenslotten een musical…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]