In Frankrijk is één op de tien mensen naar deze fantastische film geweest. Het is hier in Nederland de populairste buitenlandse film ooit en een ongelofelijke mix van drama en humor. Briljant acteerwerk, een hartverwarmend verhaal… vele duidelijke morele boodschappen en scènes die niemand ooit zal vergeten – een beetje kantje boord, maar toch ook weer geniaal. Ik heb het over de Franse film Intouchables. 

Dit is het verhaal van twee mannen die niet meer van elkaar zouden kunnen verschillen. Philippe (François Cluzet) is een weduwnaar met een rebellerende tienerdochter, steenrijk en door een ongeluk vanaf zijn kin tot en met zijn tenen verlamd. Driss (Omar Sy) is zwart, arm, werkloos en afkomstig uit een achterbuurt. Hij zorgt voor het gezin van zijn tante, maar weet eigenlijk niet wat zijn plaats is. Deze twee mannen zouden elkaar nooit tegengekomen zijn, als een speling van het lot hen niet samen had gebracht. Driss denkt dat hij slechts voor een handtekening op zijn uitkering komt, maar voordat hij het weet is hij op proef de verzorger van Philippe geworden. En dat zorgt voor nogal interessante situaties, gepaard met complexe relaties en gevoelens.

Deze film staat absoluut zeer, zeer hoog in mijn lijstje van favoriete films.  Het ijzersterke verhaal is gebaseerd op de autobiografie van Philippe Borgo di Bozzio, oftewel Philippe in de film. Het acteerwerk is fantastisch, de hoofdrolspelers zijn gewoonweg geknipt voor hun rol en ook de minder belangrijke personages komen uitstekend uit de verf met al hun eigen karaktertrekjes. De film is prachtig en puur en wonderbaarlijk, ongelooflijk mooi gemaakt met simpelweg briljante scènes die je tegelijkertijd doen schaterlachen en verontwaardigd je hoofd schudden. De grappen worden afgewisseld met oprecht drama, dat ook wel enigszins herkenbaar is voor mij als gehandicapt persoon, en er zit absoluut niets van nepheid in de film. Gewoonweg fantastisch, bijzonder, geniaal en genieten. Een prachtig staaltje filmkunst dat heerlijk is om naar te kijken en waar eigenlijk geen kwaad woord over te zeggen is… behalve dan dat de film ietsje minder leuk is wanneer je hem opnieuw kijkt omdat je dan al van veel grappen en dingen weet dat ze gaan komen – maar dat maakt het niet minder geweldig. Deze film krijgt van mij echt gewoon een 9,5 van de 10.Iedereen die hem nog niet gezien heeft… de dvd is net uit!

You may also like...

2 Comments

  1. Ja, ik heb hem gisteren gezien. Heeeeeel mooi!

  2. Oh, dit is echt één van mijn lievelingsfilms… zag hem in de bios waar we met maar drie anderen waren, zo zonde! Echt een supergoede, mooie en soms hilarische film 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]