Vorige week ging ik gezellig met mijn zus Laura naar de nieuwe Disney/Pixar-film Brave, die we allebei graag wilden zien vanwege het vernieuwende concept en het karakter van een nieuwe Disney-film. We wisten allebei niet zo goed wat we ervan moesten verwachten, want ja – we houden wel van Disney, maar Pixar slaat bij ons nog wel eens de plank mis. Wat we ervan vonden?

Brave speelt zich af in de Schotse Viking-tijd en vertelt het verhaal van de prinses Merida, die van haar moeder een echte dame moet zijn maar de pest heeft aan tradities en het prinsessenleven. Nee, wat zij wil is de wilde natuur in trekken en haar passie voor boogschieten botvieren! Wanneer haar moeder achter Merida’s rug om een boogschiettoernooi organiseert waaruit de beste deelnemer gekozen zal worden om met Merida te trouwen, barst de bom. Merida vindt in het bos een oude heks en koopt van haar een betovering die haar moeder – en daarmee haar lot – zal veranderen. Maar als er iets is wat we van Disney hebben geleerd, dan is het wel dat alle magie een staartje heeft…

Ik had geen hooggespannen verwachtingen van deze film, maar werd aangenaam verrast! Al meteen in het begin wordt er een erg leuke, sprookjesachtige wereld gecreëerd die goed past bij een soort Keltisch volksverhaal als dit. De personages zijn ontzettend leuk en ook herkenbaar, zoals vrijwel alle films zit er een mooie moraal in. Hier gaat het vooral om de band tussen moeder en dochter, heel bijzonder uitgewerkt. Een sterrencast heeft de stemmen van de personages ingesproken – inclusief erg grappig Schots accent – en dat maakt het heerlijk Disney-achtig: Kelly MacDonald is Merida en andere stemmen worden gepresenteerd door Kevin McKid, Julie Walters en Emma Thompson. Het verhaal is mooi en heeft een mooie boodschap, de 3D-bril zorgt voor een magische sfeer en er zit humor en sentiment in. Een aanrader voor alle Disney-fans!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]