De boeken over de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs vormen één van mijn favoriete series: ik vind het fantastisch knap hoe Riggs al die personages met hun eigenaardigheden heeft kunnen bedenken, hoe hij dat wereldje heeft kunnen creëren, de foto’s er zo perfect bij heeft kunnen laten passen… en dan zijn de boeken ook nog eens steengoed geschreven. Ik was dan ook door het dolle heen toen bleek dat het eerste boek verfilmd zou worden, met niemand minder dan Tim Burton (oftewel: de koning van de bizarre maar o zo gave films: Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory) als regisseur. Toch hoopte ik nog niet teveel, want er zijn tegenwoordig zoveel verfilmingen die heel lang in pre-productie blijven hangen – en dat dreigde ook met deze te gebeuren. Tot er ineens behind the scenes-foto’s verschenen, en toen een teaser… en toen een releasedatum… en scènefoto’s… EN EEN TRAILER!

Beeldmateriaal afkomstig van FoxMovies.com

Tease, tease…

11792165_10153491949883633_1099608705898020516_o

Ik weet niet meer wat we eerst kregen: de teaserposter of de trailer. Allebei in ieder geval echt heel mooi en vooral spookachtig: de poster laat natuurlijk niet heel veel zien, maar zet wel meteen de toon, het sfeertje. En de trailer lijkt ook heel nietszeggend, met de nadruk op lijkt… want als je het boek gelezen hebt en je goed kijkt en luistert dan vertelt het juist heel veel. Het deuntje? Run, rabbit, run: het liedje dat de bijzondere kinderen zingen wanneer ze Jacob laten zien hoe de lus werkt. En de klok die terugdraait symboliseert natuurlijk de lus zelf! Het deuntje zit na al die tijd nog steeds in mijn hoofd, echt heel griezelig. Griezelig cool!

Stills

Vrij plotseling werd toen de releasedatum bevestigd: het was niet meer met kerst dit jaar, maar eind september al! En toen ging het snel: de stills kwamen binnen vliegen en vervolgens de trailer. Maar laten we eerst even naar die foto’s kijken…

peregrins-gallery1-gallery-image

peregrins-gallery2-gallery-image

peregrins-gallery3-gallery-image

peregrins-gallery4-gallery-image

peregrins-gallery5-gallery-image

peregrins-gallery6-gallery-image

peregrins-gallery7-gallery-image

peregrins-gallery8-gallery-image

peregrins-gallery9-gallery-image

peregrins-gallery10-gallery-image

Iemand zei laatst op Facebook dat het mooie van de filmtechnologie die steeds verder komt is dat filmmakers steeds beter in staat zijn om de films aan te laten sluiten op onze verbeelding – en daar ben ik het roerend mee eens, zeker na deze foto’s. ik had het me misschien allemaal iets ouder en meer victoriaans voorgesteld, maar het kleurrijke past er juist enorm goed bij. Het heeft iets wat heel erg vintage en ouderwets voelt, maar het heeft ook iets heel cools. De kostuums zien er geweldig uit, evenals de kapsels en make-up – vooral bij miss Peregrine herself. Daarnaast ben ik wel verrast door de bijzondere kinderen: ik kan me niet herinneren dat de gemaskerde jongens belangrijk waren in het boek. En… ja, we moeten het er toch even over hebben. WAAROM HEBBEN ZE DE GAVEN VAN EMMA EN OLIVE OMGEDRAAID? Oké, Tim Burton zal er vast zijn redenen voor hebben en ik ga ook echt niet mijn plezier om de film laten vergallen, maar ik vind het wel jammer. Dit was juist iets waarvan ik verwachtte dat ze het wel zo zouden laten, maar helaas. Vraag me echt af waarom… Emma lijkt nu een heel ander personage te zijn.

Verder vraag ik me heel erg af wie de oude dame in die ene still is: een hulsel? Daar lijkt het wel op, maar dan zouden haar ogen wit moeten zijn, toch? Hmm… o ja, en het ziet er allemaal wel wat strijdlustiger uit, alsof het echt gaat om het gevecht tegen de hulsels en schepsels – terwijl dat in het boek helemaal niet zo aan de orde is, pas tegen het eind en dan ook eigenlijk alleen bij toeval. Ben benieuwd, het lijkt erop dat er meer actie in zit en dat snap ik wel, maar ik hoop dat er ook aandacht wordt besteed aan het achtergrondverhaal van Jacobs opa. Dat is juist zo mooi namelijk.

Trailer

DE TRAILER. O MIJN GOD. IK HERHAAL: DE TRAILER. Ja, jongens, jongens. Wauw. Magisch gewoon, betoverend en sprookjesachtig en behoorlijk creepy maar het ziet er zó mooi uit! Ik vind de actrice die Miss Peregrine speelt nu al geweldig, ze past zo perfect bij het personage – ook al had ik eerder Helena Bonham Carter of zelfs Meryl Streep voor me gezien – en hoe ze doet, het huis, de andere kinderen… geweldig. Ik vind het echt cool dat ze daar vooral aandacht aan hebben besteed in de trailer, want de toon is echt gezet nu. Wel snap ik de eerste scène niet helemaal… ik herinner me die niet uit het boek. Is het een toevoeging of een verandering? Ik denk het laatste omdat het overduidelijk te maken heeft met Emma’s ‘’nieuwe’’ gave. Maar jongens, ik ben zo zo zo zo zo ZO benieuwd en zooooo enthousiast! Echt waar!

De poster

peregrins-one-sheet

Als laatste kwam ook nog de poster ergens tevoorschijn. En hoewel ik het tof vind dat zo ongeveer alle personaes erop staan en het heel kleurrijk en magisch is en zo, vind ik het wel een klein beetje too much. Het is wel erg gefotoshopt lijkt het, en het oogt nu een beetje als een The Powerful Oz-achtige kinderfilm van Disney. Je blijft er wel naar kijken, dat absoluut, maar het lijkt niet helemaal te matchen met de trailer en de stills, die zijn veel serieuzer. Maar mooi is ie wel!

Het gaat dus echt gebeuren: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children zal vanaf 30 september in de bioscopen draaien, met in de hoofdrollen onder anderen Asa Butterfield en Eva Green. Ik kan absoluut niet wachten!

Wil jij deze film graag zien?

You may also like...

3 Comments

  1. Ik kijk er zo naar uit! Jammer dat ze blijkbaar niet dezelfde peculiars gebruiken als in het boek, want ik mis er een paar en de gemaskerde broertjes waren inderdaad niet belangrijk. En jammer van Emma’s gave, natuurlijk.. MAAAAAAAR…. HET WORDT GEWOON FANTASTISCH! Ik bedoel, die TRAILER!

    1. Ja, het is echt wel een beetje anders. Maar wie weet is dat positief!

  2. Heb er zoooveel zin in! Ik had me alles ook anders voorgesteld, maar vind het er na even wennen ontzettend goed bij passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]