Afgelopen week was op het gebied van boeken en lezen niet zo heel interessant: ik las steeds in hetzelfde boek en hield me verder vooral bezig met studeren en tentamens maken. Daarnaast keek ik wat ik de komende week zou gaan lezen en maakte ik een verlanglijstje!

Het boek dat deze hele week centraal stond, was Stuk van jou van Sophie Jackson (recensie verschijnt morgen!). Ik wilde dit boek graag snel uitlezen, niet omdat het stom was maar omdat ik het kreeg als leesexemplaar en het eigenlijk op 10 november al online had willen hebben, de verschijningsdatum. Dat lukte echter niet omdat het best een lijvig boek was en ik mezelf niet wilde pushen met lezen: ik weet namelijk dat dat eerder averechts werkt. Daarnaast had ik niet heel veel tijd om te lezen, dus uiteindelijk las ik dit boek steeds in etappes van 5 hoofdstukken (doe ik vaker, vind ik leuk) en sloeg ik de laatste bladzijdes op zondag om. Ik had er de hele week nogal gemixte gevoelens over: steeds als ik iets niet zo leuk vond, kon ik dat weerleggen met een argument dus dat wordt een hele interessante recensie!

Maandag en woensdag hield ik me vooral bezig met studeren voor de tentamens middeleeuwse literatuurgeschiedenis en groepsdynamica die ik op dinsdag en donderdag maakte. Ik heb er een prima gevoel over, dus dat is helemaal fijn. Lezen deed ik vooral ’s avonds, in de taxi naar school en tijdens het wachten, maar tja… de steamy scènes die ik precies op die momenten tegenkwam las ik toch liever in een privéomgeving hihi.

Mijn blog was de afgelopen week erg populair: ik kreeg enorm veel reacties op mijn artikel over objectiviteit bij boekbloggers en ook de recensies en het artikel over leessporen deden het goed: enorm leuk om te zien, want daaruit blijkt dat het een goede keuze is geweest om opiniestukken te schrijven én dat ik het ook op een goede manier doe!

9-15 november

Ik heb me verder niet echt met boekige dingen beziggehouden. Ik wil al een tijdje mijn boekenkast opnieuw gaan inrichten en dan aparte planken maken voor uitgevers, aangezien ik steeds meer boeken heb van bepaalde uitgevers en het me opvalt dat die vaak zo mooi bij elkaar staan. Maar dan wil ik eerst van een aantal uitgevers nog wat boeken aanschaffen en dat kan pas als ik weer centjes op mijn rekening heb (iets teveel boeken gekocht de afgelopen tijd, oeps) en ik wil ook graag mijn kast eens grondig gaan uitmesten door gewoon door de boeken op de plank heen te gaan en alles te (her)lezen zodat ik ook weet wat eventueel weg kan. Zo kan ik eindelijk eens toekomen aan het herlezen van mooie boeken én aan het lezen van de boeken die staan te versloffen! Ik heb al wel vast wat verlanglijstjes gemaakt gesorteerd op uitgever op Bol.com, yay!

Eind van de week ging ik op zoek naar de dunne boekjes die ik in mijn kast heb staan. Ik had namelijk geen voorraadje recensies meer en dat maakt me altijd een beetje zenuwachtig. Gelukkig had ik nog een stapeltje boeken die mijn moeder een keer bij de Donner heeft meegenomen (12 boeken voor een tientje) en dat zijn boeken van hooguit 150 bladzijden, waarvan ik er zo twee in een middag kan lezen. Intussen kan ik dan beginnen in de boeken die ik nog op mijn lijstje heb staan voor november, met als eerste o de stapel Kate Howard: Bloedlijn van Joyce Pool. De komende week heb ik vrij: ik moet alleen morgen lesgeven op stage en aan wat dingetjes werken, maar verder heb ik veel tijd om te lezen en stukjes te schrijven, dus dat komt denk ik helemaal goed!

Inmiddels heb ik met Stuk van jou boek 65 van mijn reading challenge van 70 uitgelezen, wat betekent dat ik vier boeken voor op schema lig. Ik heb mijn doel opgeschroefd naar 75 en ik ga kijken of ik het nog verder kan ophogen. Ben benieuwd!

Wat hebben jullie de afgelopen week gelezen?

You may also like...

6 Comments

  1. Ik vind jouw “meningstukjes” heel erg leuk!!(mag ik het zo noemen? )

    1. Haha, dat mag zeker!

  2. Ik las afgelopen week onder andere Giph van Ronald Giphart en Muidhond van Inge Schilperoord. Als je je boekenkast inderdaad opnieuw in gaat richten komen er dan ook foto’s van voorbij? Altijd zo leuk om boekenkasten van binnen te zien 🙂

    1. Ik ben zeker van plan om dat een keertje te doen als ik eenmaal tevreden ben!

  3. Afgelopen week las ik vier boeken. Ik begon mijn week met het uitlezen van Anna and The French Kiss van Stephanie Perkins, waar ik sinds afgelopen vrijdag natuurlijk op een andere manier tegenop kijk. Daarna las On Paper van Shae Scott en Still Waters van Rebecca Addison. De laatste twee boeken kreeg ik opgestuurd in ruil voor een eerlijke review. Ik eindigde mijn week met het herlezen van Easy van Tammara Webber. Nu een nieuwe week met nieuwe leeskansen. Eigenlijk best wel leuk om zo per week op te sommen wat je hebt gelezen!

  4. Ik ben helaas al veel te lang bezig in Breaking Dawn van Stephenie Meyer, ondanks dat ik het ge-wel-dig vind! Te weinig tijd 🙁 Erg leuke rubriek, trouwens! Heel leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]