De laatste week van november was behoorlijk druk voor mij, maar zeker weten positief druk! Ik begon met de nieuwe studieperiode, dus heb me veel beziggehouden met colleges en zelf lesgeven, en daarnaast kon ik maar nauwelijks de tijd vinden om te bloggen en te lezen. Gelukkig is het nu allemaal wat rustiger: die eerste week is altijd nogal chaos, maar nu weet ik wat ik van de komende acht maanden moet verwachten en hoe ik alles het beste kan gaan inkleden. En ondanks de drukte heb ik lekker veel gelezen, dat is ook fijn!

Deze hele week had ik eigenlijk elke dag wel iets, met uitzondering van maandag: toen ben ik de hele middag bezig geweest met het voorbereiden van mijn lessen voor dinsdag. Elke keer weer denk ik dat het niet zoveel werk is en dat ik in een uurtje wel klaar ben, maar dat valt vies tegen: ik moet namelijk uitschrijven hoe ik het wil aanpakken, PowerPointslides maken met uitleg, opdrachten in elkaar zetten en alles netjes printen en inpakken. Net wat meer werk dan je denkt, dus aan lezen kwam ik pas ’s avonds toe. Ik ging verder in Wacht op mij van J. Lynn. Eigenlijk wilde ik ook in een nieuw boek beginnen, namelijk Dwaaleiland van Melissa de la Cruz, maar ik besloot eerst de enorm verslavende New Adult uit te lezen want die sleepte me helemaal mee. En lekker makkelijk lezen op mijn ereader vind ik ook altijd wel fijn als ik het druk heb.

Dinsdagmiddag was ik op stage om les te geven en leerlingen te begeleiden en had ik ook mijn ereader bij me om weg te kunnen zwijmelen bij Cam. Dat boek las ik vervolgens woensdag uit: die dag had ik namelijk vrij, afgezien van een uurtje fysiotherapie om mijn conditie op te bouwen. Ik besteedde de middag aan het afronden en inleveren van mijn stageportfolio en daarna schreef ik lekker wat blogs en kroop ik in bed met mijn iPad en het boek. Ik ben ergens wel blij dat ik het uit heb, want ik moet even een pauze hebben van het New Adult-genre: ik vind het fijne boeken, maar ze zijn soms best wel rauw en een beetje plat wat de erotiek betreft, en daar heb ik nu wel even genoeg van. Binnenkort weer eentje lezen, misschien van Colleen Hoover?

Donderdag had ik mijn eerste colleges en Dwaaleiland ging eindelijk met me mee! Ik had hem al een tijdje in de kast staan, maar was steeds een beetje huiverig om te beginnen. Ik ben gek op Disney, dat is het probleem niet, maar een boek waarin de figuren de hoofdrol spelen leek me toch een beetje kinderachtig. Het is echter wel een young adult, dus ja… proberen maar. En ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want ik vind het erg leuk! Het is niet echt hoogstaand of iets dergelijks, maar zeker een fijn boek om even tussen colleges door en in de bus te lezen. ’s Avonds begon ik bovendien in Geek Girl van Holly Smale, een boek dat ik al heel vaak ben tegengekomen. En wat is het leuk! Jeetje, ik vlieg er gewoon doorheen en vind het echt heerlijk lezen. Een toppertje!

Vrijdag had ik ook weer colleges en opnieuw ging het boek mee, maar ik had tijdens de uurtjes op school niet echt de energie om te lezen. Eenmaal thuis heb ik me lekker een paar uurtjes op bed genesteld en een bladzijde of 70 verslonden van Dwaaleiland en later weer van Geek Girl. Heel erg leuk!

In het weekend werkte ik een beetje aan school en aan blogs en las ik nog wat pagina’s, voornamelijk in de auto naar Amsterdam op zondag. Aangezien het vandaag de laatste dag van november is, wil ik vandaag graag proberen om beide boeken uit te lezen zodat ik morgen fris en fruitig met nieuw leesvoer kan beginnen! Wat ik precies ga lezen weet ik nog niet: ik heb in ieder geval een aantal winterse en kerstachtige romans op mijn iPad staan en ik wil de recensies daarvan graag in de week van Kerst hier online laten komen, dus die ga ik in ieder geval lezen. Verder wil ik misschien de boeken van Victoria Scott uitproberen en moet ik volgens mij ook voor Canon 3 met wat leeswerk aan de slag. Oh, en ik heb nog een aantal Lijsters van mijn stage meegenomen: dunne boekjes die ik graag na de kerstvakantie weer mee terug wil nemen, dus die ga ik ook proberen te lezen. Waarschijnlijk in de week na kerst, dat is altijd een beetje een luie week vind ik.

Donderdag kreeg ik ook nog iets leuks door de brievenbus: twee supertoffe recensie-exemplaren van uitgeverij Clavis, namelijk Kleermakerszit van Layla Alizadah (een boek dat een stuk dunner is dan ik dacht, amper 100 bladzijden) en Het onmogelijke leven van Kate Scelsa. Beide boeken zien er weer prachtig uit zoals we van Clavis gewend zijn en het lijken me prachtige verhalen waar ik onwijs benieuwd naar ben!

O ja, verder heb ik deze week mijn lootje ingevuld voor de Boeken Advents Kalender van Emmy! Dit is de eerste keer dat ik meedoe en ik ben al helemaal aan het fantaseren over het pakketje dat ik ga maken én het pakketje dat ik ga ontvangen natuurlijk. Het verlanglijstje was eigenlijk nog best lastig, want de meeste boeken die op mijn verlanglijstje van Bol.com staan, kosten meer dan 15 euro (oeps). Maar het is gelukt, zo spannend!

Wat hebben jullie deze week gelezen?

You may also like...

1 Comment

  1. Die week kon ik gelukkig weer wat meer lezen vermits we enkele dagen in Centerparcs waren. Ik las toen ‘Op het randje’ van Katie McGarry, ‘De kroon van de Tearling’ van Erika Johanssen, Wild verlangen van Christina Lauren en ‘Verbonden door het lot’ van Nora Roberts. Nu ligt het tempo jammer genoeg weer wat lager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]