Woeh, een nieuwe rubriek! Laatst zat ik te brainstormen over hoe ik The Book Review nog beter en leuker kon maken en toen bedacht ik dat ik graag een persoonlijk leesdagboek wilde bijhouden, waarin ik wekelijks een kijkje zou geven in wat ik allemaal lees en wat ik daarvan vind. Vandaag de eerste editie: afgelopen week las ik twee boeken uit en kreeg ik er nogal wat nieuwe bij!

Maandag 2 november

Maandag moest ik rond het begin van de middag naar het ziekenhuis voor een controleafspraak en van tevoren ging ik even langs de AKO voor een nieuwe agenda (het is die van Flow geworden, yay!), een mooi notitieboekje en om even bij de boeken te snuffelen. In de auto en in de wachtkamer las ik stukjes in Hier was ik van Gayle Forman, waar ik nog niet zo lang in bezig ben: heerlijk om in die gestolen momentjes te kunnen lezen. Eenmaal weer thuis was ik wel toe aan wat rust en las ik nog eventjes verder in datzelfde boek en later op de avond in Onverminderd van Rebecca Yarros: nog een beetje sceptisch omdat ik geen andere ervaring heb met het New Adult-genre, maar so far, so good. O ja, en vandaag kwam ook een pakketje van de Bankgiroloterij binnen: het boek De naaister uit Parijs van Rosalie Ham. Hij is eigenlijk van mijn moeder, maar ik mag hem als eerste lezen – yay, want het lijkt me een heel mooi verhaal! Nu nog de tijd vinden om erin te beginnen…

Dinsdag 3 november

Dinsdagochtend hield ik me bezig met het nakijken van toetsen van mijn stageleerlingen, en die heb ik ’s middags samen met hen besproken tijdens mijn stage. In de taxi naar mijn stageschool en weer terug naar huis las ik een paar tientallen bladzijden in Hier was ik: altijd fijn om lekker in de taxi te lezen en dan snel thuis te zijn. Eenmaal thuis lag ik een poosje op bed om een beetje bij te komen, ook weer met Hier was ik. Ik word wel snel afgeschrikt door hoofdstukken met meer dan tien bladzijden, dus dan kom ik er niet zo heel goed meer doorheen. Na het eten ging ik nog even schrijven voor Nanowrimo en voor het slapengaan las ik een paar uurtjes in Onverminderd, waarin ik precies tot 50% kwam! Ik lees dit boek digitaal in de Kobo-app en die geeft helaas niet aan hoeveel bladzijden het gehele boek heeft, alleen per hoofdstuk. Dus ik moet mijn voortgang in percentages bijhouden, wat ik wel een beetje stom vind – maar goed. Ik vind het een heel mooi boek, het is vooral heel erg emotioneel en dat vind ik een pluspunt!

Woensdag 4 november

Op woensdag ben ik vrij, dus dan breng ik de meeste tijd door met studeren. Vandaag moest ik de laatste hoofdstukken samenvatten van het boek Lessen in orde voor het tentamen groepsdynamica van volgende week en verder heb ik een beetje aan mijn persoonlijke blog gewerkt. Eind van de middag lag ik een poosje op bed en las ik ongeveer 50 bladzijden van Hier was ik: ik wilde graag een flink stuk lezen, maar ik kwam er niet heel goed doorheen en in zo’n rustuurtje is het ook zo verleidelijk om een beetje te gaan Facebooken en zo, oeps. ’s Avonds ging ik verder in Onverminderd.

Donderdag 5 november

Vandaag was een bizar drukke dag: eerst naar school voor een college, en in de bus las ik nu eens een keertje niet omdat ik een hele leuke conversatie had met de chauffeur over zijn schooltijd. Eenmaal thuis heb ik wel eventjes op bed gelegen met Hier was ik, en daarna in de auto naar het ziekenhuis voor een bezoekje aan de audioloog: tijd om te lezen in de auto. In de wachtkamer hoefden we niet veel tijd door te brengen, maar de afspraken waren wel vermoeiend dus dat vond ik een legitieme reden om in de AKO bij het ziekenhuis even mijn bankrekening aan het huilen te maken: ik kocht Ik ben er van Clélie Avit, Het geheim van mijn man van Liane Moriarty en Het grote poezenboek  van Annie M.G. Schmidt! Beide romans schafte ik aan na veel lovende recensies op boekenblogs, dus ik ben er heel benieuwd naar. En dat poezenboekje, tja… ik hou van poezen en van Annie, dus dat moest ik gewoon meenemen. Weer thuis had ik nog een paar uurtjes rust voordat we koers zouden zetten naar Spijkenisse voor het toneelstuk van Eline Vere: opnieuw verslond ik dus wat bladzijden van Hier was ik, en inmiddels wil ik dit boek eigenlijk wel graag uit hebben want ik ben er een beetje klaar mee. Terug van het theater ging ik meteen slapen, dus in Onverminderd heb ik vandaag niet gelezen.

Onlangs bijgewerkt10

Vrijdag 6 november

Vandaag las ik dan eindelijk Hier was ik uit: voor mijn gevoel heb ik er behoorlijk lang over gedaan, dat kwam doordat ik er soms gewoon niet doorheen kwam… ik weet nog niet zo goed wat ik er nou precies van vind, het is een beetje een mix van positief en negatief. Ik las ook nog een aantal hoofdstukjes in Onverminderd: dat begint ook hard op te schieten, dus hopelijk kan ik die ook van het weekend uitlezen. Verder wil ik heel graag zo snel mogelijk Stuk van jou van Sophie Jackson lezen zodat ik de recensie kan plaatsen, want dat boek verschijnt op 10 november (morgen dus!). Maar ik weet ook dat ik alle boeken, inclusief recensie-exemplaren, gewoon op mijn gemakje wil kunnen lezen omdat dat de uiteindelijke recensie alleen maar ten goede zal komen.

Zaterdag 7 november

Vandaag heb ik alleen een aantal hoofdstukken gelezen in Onverminderd, tot de laatste grote – en behoorlijk choquerende! – plotwending. Ik heb eigenlijk de hele dag gestudeerd voor mijn tentamens en ’s avonds was ik bij mijn zus en hield ik me vooral bezig met een nogal hilarische spelletjesmarathon, dus veel gelegenheid om te lezen was er niet.

Zondag 8 november

Ook zondag moest ik veel studeren, en ik was zo moe dat ik daar ook nogal lang over deed. Maar ik heb wel lekker Onverminderd uitgelezen – recensie volgt deze week! – én ik las de eerste hoofdstukken van Stuk van jou, waar ik al meteen erg van onder de indruk ben. Daarnaast ging ik mijn bankboekje weer eens te buiten en kocht de verhalenbundel Winter in New York van Chantal van Gestel. Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, maar deze bundel sprak me eigenlijk best wel aan en het lijken me heerlijke verhalen om zo rond de kerstperiode te lezen, ben erg benieuwd!

Komende week hoop ik Stuk van jou uit te lezen en te beginnen in Kate Howard: Bloedlijn van Joyce Pool of Dwaaleiland van Melissa de la Cruz. Ik heb twee tentamens in het verschiet, eentje op dinsdag en eentje op donderdag, dus ik hoop dat ik lekker een beetje als ontspanning kan lezen. En natuurlijk stukjes schrijven!

Wat hebben jullie de afgelopen week gelezen?

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]