Hoogtepunten 2016 tot nu toe

Een maand of wat geleden besloot ik al dat ik graag een blogpost wilde schrijven over mijn hoogtepunten van 2016 tot nu toe, omdat het jaar al in veel opzichten ontzettend tof is geweest. Maar ik bedacht dat het wel het leukste zou zijn om die post te publiceren als we halverwege zouden zijn met het jaar – dat is logischer dan op vier of vijf maanden, toch? Maar aangezien het nu juli is en de helft van het jaar officieel is verstreken, heb ik een lijstje gemaakt van alle bijzondere dingen die tot nu toe in 2016 zijn gebeurd – en dat zijn er best wel wat!

Januari

 • Citytrip naar Madrid! Het jaar begon onwijs goed met een reisje naar de Spaanse hoofdstad in januari en mán, wat heb ik daarvan genoten. Heerlijk eten, prachtige bezienswaardigheden, lekker door de stad struinen… het was echt gewoon heel erg bijzonder en fijn!

Februari

 • Een artikel van mijn hand over onzichtbaar ziek zijn werd gepubliceerd in Support Magazine! Heel erg gaaf, het gaf echt een gevoel van erkenning, een soort eerste stap richting een echte schrijfcarrière en richting meer emancipatie voor chronisch zieken!
 • Citytrip naar Stockholm! Yep, ik ging wéér op een reisje, dit keer naar Zweden en het was weer echt super. Wel een stuk kouder, maar ook deze stad vond ik onwijs mooi en rijk en ik heb er weer echt van genoten!

Maart

 • Ik had me voorgenomen om van 2016 een sociaal jaar te maken en dat is nu al zó goed gelukt! Ik weet niet wat het is, maar vanaf januari ben ik er eigenlijk gewoon voor gegáán. Ik ga niet alle sociale dingen apart opnoemen omdat niet alles even bijzonder was, maar het voelt zo ontzettend goed om die dingen gewoon echt te doen! Om toffe bloggers te ontmoeten en op te trekken met mensen die eigenlijk net als ik zijn: beginnende docenten, boekenwurmen, mensen met beperkingen… oké, ik vind het nog steeds soms best een beetje spannend, maar dat mag het ook zijn, ook omdat het verder gewoon héél erg leuk en bijzonder is en omdat ik er onwijs mooie herinneringen aan overhoud! Veel van deze sociale dingen vonden plaats in maart (blogdate met Deisy, een workshop columnschrijven, een boekenevent met Esther Walraven en meer). En wat het sociaal zijn nóg fijner maakt, is dat ik heb ontdekt hoe fijn een schrijftolk is: die gaat mee naar zo’n sociale aangelegenheid en typt alles voor mij zodat ik het volledig meekrijg en dat is zó relaxed, het neemt alle stress over mijn gehoor gewoon weg en daardoor vallen ook barrières om ergens niet heen te gaan weg!

April

 • Ik ging naar het Rotterdamse reuzenrad. Was zó leuk! Ik vind het echt gaaf dat de stad dit soort dingen doet, zoals ook met de trap (al was dat een beetje lastig voor mij haha).
 • Vakantie naar Friesland! We gingen naar Bolsward, Sneek, Leeuwarden… was fijn, even zo’n weekje ertussenuit en naar de provincie waar mijn grootfamilies vandaan komen!

Mei

 • Mei was vooral een maand van kleine gelukjes en momentjes, ook superfijn. Een hoogtepunt was wel echt de musical De Tweeling waar ik met mama heen ging: één van de mooiste voorstellingen die ik ooit heb gezien, echt zo intens van genoten!

Juni

 • Juni zat tjokvol hoogtepunten, groot én klein! Als eerste het superleuke vrijgezellenfeest van Laura: zoveel gezelligheid, zoveel lol, zoveel gelachen, zoveel geluksmomenten!
 • HET CONCERT VAN ADELE. Misschien wel hét hoogtepunt van het jaar! Nee, dat denk ik niet, maar het was… magisch. Zo ontzettend magisch.
 • Mijn verjaardag! Veel gezelligheid en barbecueën, The Bodyguard, felicitaties, leuke kleine cadeautjes, de Parade… gewoon een intens fijn weekend!

Weten jullie wat het is waardoor ik me 2016 vooral zal herinneren? De persoonlijke groei op sociaal gebied: er zijn voor mijn doen al zoveel sociale dingen geweest waar ik echt van heb genoten, mensen die ik heb ontmoet en bij wie ik me echt goed voel, herinneringen, momenten… zo waardevol allemaal. Uiteindelijk zijn dat steeds meer de dingen die er echt toe doen!

Wat zijn jullie hoogtepunten van 2016 tot zover?

You may also like...

8 Comments

 1. Ook al ken ik je nog maar net, toch vind ik je nu al een topper! Dit halve jaar al mooie dingen mee mogen maken, hopelijk is het andere halve jaar net zo mooi! <3

  1. Aahh dankjewel!

 2. Wat een leuke dingen allemaal! Op naar de tweede helft dat deze net zo mooi mag zijn
  Darina onlangs geplaatst…Weekend Notes 3My Profile

 3. Geweldig om te lezen! Echt heel erg fijn ook dat je sociale leven zo’n boost heeft gekregen!
  Zo simpel is dan geluk onlangs geplaatst…Een bijzondere diploma-uitreikingMy Profile

 4. Dat is al een prachtig half jaar om op terug te kijken. Zo fijn om deze mooie positieve dingen in 1 lijstje te zien staan.
  Sas onlangs geplaatst…Smile, it is the key that fits the lock of everybody’s heartMy Profile

 5. Wat fijn om hier eens bij stil te staan. Zo inspirerend! Ik hoop dat het komende half jaar net zo mooi wordt!
  Esmay onlangs geplaatst…Say no way to an off day!My Profile

 6. Wat een hoop toffe dingen!
  Een van mijn hoogtepunten dit jaar was het optreden met de inclusiedansgroep waar ik mee dans.
  Jacqueline onlangs geplaatst…Gezelschapsspelletjes vanuit je luie stoelMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

[instagram-feed]